Το ”ραντεβού θανάτου” ανανεώνεται για το μέλλον στο Αιγαίο αφού η Τουρκία πήρε αυτό που ήθελε την ισλαμοποίηση της Αγια Σοφιάς και η Ελλάδα την αποκλιμάκωση.

Αν αληθεύει ότι όντως η Τουρκία ζήτησε αποκλιμάκωση και ”μείωση της έντασης στη Μεσόγειο για ένα μήνα σύμφωνα με την Ισπανίδα Υπουργό Εξωτερικών Αράντσα Γκονζάλες Λάγια” και δεν μπλοφάρει και δεν είναι ένας ακόμη τακτικισμός της Άγκυρας στη λογική του μαστίγιου και καρότου τότε αυτό σημαίνει..

Ότι η Τουρκία προκάλεσε την αφόρητη ένταση στα ελληνοτουρκικά για εκφοβισμό της ελληνικής πλευράς για να περάσει στο ντούκου όπως και πέρασε η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε ισλαμικό καθαρτήριο….Μάλιστα η Ελλάδα βγαίνει ανακουφισμένη και κερδισμένη στην βάση του μη χείρον βέλτιστον αποφύγαμε τον πόλεμο κι ας χάσαμε την Αγια Σοφιά .. άλλωστε όπως είπε και ο ΜΙΤ ( για να μην παρεξηγούμαστε Μασαχουσέτης ) ”φωτισμένος” τι είχαμε το χάσαμε την υγειά μας να χουμε και θα χτίσουμε άλλη στην Ελλάδα…..χαλάλι τους που μας την κάνανε τζαμί γυρνάμε σελίδα δεν την τσακίζουμε και συνεχίζουμε……

Oι Τούρκοι έστησαν μια ”ελεγχόμενη έκρηξη” μια τεχνητή κρίση στο Αιγαίο για να περάσουν αβρόχοις ποσί όπως και το κατόρθωσαν την μετατροπή της Αγίας Σοφίας…

”Σύμφωνα με την αντιπολιτευτική εφημερίδα Τζουμχουριέτ, η Ισπανίδα Υπουργός είπε ότι «η επιθυμία της Τουρκίας για μείωση της έντασης στη Μεσόγειο και για εποικοδομητικό διάλογο με τους γείτονες είναι σημαντική, και αυτό ταυτόχρονα δημιουργεί ένα κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ. Το αίτημά σας να σταματήσει η ένταση για ένα μήνα είναι σημάδι εμπιστοσύνης μεταξύ των μερών, είναι ικανοποιημένη γι αυτό»(Φιλελεύθερος) είπε από την Άγκυρα σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Τσαβούσογλου άλλον μακράν προσευχόμενο στην Αγιά Σοφιά τζαμί όπως την είπαν προχθές μαζί με τον αγά του….

H Τουρκία πήρε αυτό που ήθελε την ισλαμοποίηση της Αγίας Σοφίας και η Ελλάδα την αποκλιμάκωση… το ραντεβού θανάτου ανανεώνεται στο Αιγαίο για το μέλλον….

dimpenews.com