Η Τουρκία ξανανοίγει τη Μονή Σουμελά κι ο Βαρθολομαίος την σφραγίζει λόγω .. ιού… Άψογη συνεργασία..

Η Τουρκία ξανανοίγει τη Μονή Σουμελά κι ο Βαρθολομαίος την σφραγίζει λόγω .. ιού… Άψογη συνεργασία….Χθες ο Ερντογάν για να ξεπλυθεί για τη βεβήλωση της Αγ. Σοφίας έκανε ψηφιακά εγκαίνια επαναλειτουργία της Μονής Παναγίας Σουμελά μετά την ολοκλήρωση των έργων ανακαίνισης και δήλωσε πως την παραδίδει για να γίνει το Δεκαπενταύγουστο κανονικά η λιτανεία και λειτουργία για την Παναγία. Στη συνέχεια ο Βαρθολομαίος τηλεφωνικά τον ευχαρίστησε ενώ αμέσως μετά ανακοίνωσε πως δεν θα γίνει ο εορτασμός και η λειτουργία της Κοίμησης Θεοτόκου τον Δεκαπενταύγουστο λόγω .. κορωνοιού….

Συμπέρασμα η Τουρκία ξανανοίγει τη Μονή Σουμελά κι ο Βαρθολομαίος την σφραγίζει λόγω .. ιού… Άψογη συνεργασία….Θέατρο του παραλόγου…..Κι ενώ ο Βαρθολομαίος σφραγίζει τη Σουμελά η Αγιά Σοφιά καθημερινά λειτουργεί ως τζαμί…Παράλληλα ο Βαρθολομαίος δίνει γραμμή και στους εγχώριους ιθύνοντες να κλείσουν τις εκκλησίες το Δεκαπενταύγουστο…..


Ωστόσο το Πατριαρχείο διευκρινίζει με ανακοίνωσή του τα εξής: 

«Διά τοῦ παρόντος ἀνακοινοῦται ὅτι, λόγῳ τῆς συνεχιζομένης πανδημίας τοῦ νέου κορωνοϊοῦ, δέν ἐπετράπη ὑπό τῶν ἁρμοδίων Τουρκικῶν Ἀρχῶν ἡ τέλεσις τῆς Θείας Λειτουργίας ἐν τῇ Ἱερᾷ Μονῇ Παναγίας Σουμελᾶ Τραπεζοῦντος, τήν 15ην προσεχοῦς μηνός Αὐγούστου.”

Γιατί δεν αναρωτιέται γιατί τα τζαμιά σε όλη την Τουρκία είναι κατάμεστα και λειτουργούν κανονικότατα και μάλιστα πρώτη και καλύτερη η Αγια Σοφιά που την έκαναν τζαμί οι συμπατριώτες του……Δεν αναρωτιέται γιατί αυτόν τον αφήνουν και λειτουργεί κανονικά στο Φανάρι ενώ η Σουμελά πρέπει να είναι σκλάβα του Αγά…. Γιατί ευχαρίστησε τον Ερντογάν που της έβαλε λουκέτο για μια ακόμη φορά;;

dimpenews.com