Ο GNA επιχειρεί να κατακτήσει την Ανατολική Λιβύη από 3 άξονες.

O GNA αποπειράται να κατακτήσει τ΄ανατολικά της Λιβύης από 3 άξονες :

– Ο πρώτος προέρχεται από Misrata στην κατεύθυνση της Syrte βασιζόμενος στους Σύρους μισθοφόρους και άλλες ενισχύσεις που έρχονται από την Τρίπολη και τα δυτικά της χώρας.

– Ο δεύτερος έρχεται από το νότο της Τρίπολης οι πολιτοφυλακές προελαύνουν από Gharyan σε Mezdah κι έπειτα σε Al-Shuiref για να προωθηθούν στην αεροπορική βάση Al-Juffrah.

– Ο τρίτος προέρχεται από το νότο της Τρίπολης προς Bani Walid.

Ένα σύντομο ανάπτυγμα της εξέλιξης της μάχης

Mια δεύτερη αεροπορική επιδρομή του LNA επί της βάσης Al-Watyah έγινε αυτές τις μέρες: τα χτυπήματα στόχευσαν αποθήκες νέων όπλων πυρομαχικώνdes και στρατιωτικό υλικό που πρόσφατα έφθασε από Τουρκία αλλά και μια αίθουσα επιχειρήσεων της Al-Qaïda. 23 πύραυλοι της αεράμυνας του GNA εκτοξεύθηκαν για ν΄αντικρούσουν τους βομβαρδισμούς αλλά ανεπιτυχώς αφού ούτε καν άγγιξαν έστω κι ένα αεροπλάνο και οι στόχοι καταστράφηκαν στη βάση.

Η αεροπορία του LNA στόχευσαν θέσεις του GNA στο Abu Greïn και κατέστρεψαν πολυάριθμα οχήματα πολιτοφυλακής εκ των οποίων 3 τανκ.

Οι τρομοκράτες που μαζεύτηκαν από το συριακό μέτωπο από την Τουρκία αναπτύχθηκαν στα δυτικά της Σύρτης και δέχθηκαν πολλά όπλα κι εξοπλισμό από Τουρκία. Αυτά τα όπλα περιλαμβάνουν MANPAD κινέζικης κατασκευής της σειράς QW-1.Η αεροπορία του LNA δέχθηκε εκ νέου μαχητικά από τη Ρωσία. Τούρκικη αρμάδα αναπτύχθηκε κοντά στις λιβυκές ακτές της Μεσογείου επιτελεί κανονικά γυμνάσια προετοιμασίας. Ο LNA προετοίμασε τακτικούς πυραύλους βαλλιστικούς Scud εποχής Kadhafi για την επερχόμενη μάχη. Εντοπίστηκαν καμιόνια με βαλλιστικούς πυραύλους.

dimpenews.com