Beirutchima! Χιροσίμα αγάπη μου Βηρυτός αγάπη μου..Μοιάζει με πυρηνικό Ολοκαύτωμα ….100 νεκροί και 3000 τραυματίες….Ποιος πυροδότησε το υλικό και μετέτρεψε σε βόμβα μεγατόνων το νιτρικό αμμώνιο;;;; Ποιός ή ποιοί ήθελαν την ήττα του Λιβάνου το τέλος του;;;Με ποιούς είχε διαφορές ως χθες;;;

Χιροσίμα αγάπη μου Βηρυτός αγάπη μου..Μοιάζει με πυρηνικό Ολοκαύτωμα ….Beirutchima!Αν και μόνο ανατινάχθηκε το stock του νιτρικού αμμωνίου (2750 τόνοι) τότε η έκρηξη που παράχθηκε αντιστοιχεί στο 8% της δύναμης της έκρηξης της πυρηνικής βόμβας στη Χιροσίμα.. κάποιοι είθισται να τελειώνουν πολέμους με Χιροσίμες..Ανατινάχθηκε το νιτρικό αμμώνιο.. η είδηση είναι ποιός ανατίναξε το νιτρικό αμμώνιο….Σκηνές πολέμου ποιός είχε και ποιος έχει πόλεμο με το Λίβανο ..

Σύμφωνα με το Διευθυντή Γενικής Ασφάλειας το στρατηγό Abbas Ibrahim, οι 2 γιγαντιαίες εκρήξεις που ερήμωσαν το Λίβανο οι 2 700 τόνοι νιτρικού αμμωνίου που θα μεταφέρονταν στην Αφρική ευθύνονται για το ολοκαύτωμα. Αλλά η έρευνα είναι σ΄εξέλιξη. Το ερώτημα είναι ποιός πυροδότησε το υλικό ποιός μετέτρεψε σε βόμβα μεγατόνων το επικίνδυνο φορτίο… Τα ευκόλως εννοούμενα προς το παρόν αποσιωπούνται…

Ο Πρωθυπουργός Hassane Diab ανέφερε χθες πως τα επικίνδυνα υλικά φαίνεται να ήταν stockées στο λιμάνι από το 2014. Ο υπ. Εσωτερικών ο Mohammad Fahmi ανέφερε την παρουσία νιτρικού αμμωνίου και ότι η έκρηξη έγινε αισθητή σε Κύπρο κι Ιορδανία. Ο Διευθυντής της Γ Ασφάλειας ο Ibrahim, είπε ότι « πολύ επικίνδυνα εκρηκτικά υλικά », ήταν αποθηκευμένα αφότου κατασχέθηκαν από τις αρχές « εδώ και χρόνια σ΄ένα cargo »…

Ποιος πυροδότησε το υλικό και μετέτρεψε σε βόμβα μεγατόνων το νιτρικό αμμώνιο;;;; Ποιός ή ποιοί ήθελε την ήττα του Λιβάνου το τέλος του;;;Με ποιούς είχε διαφορές ως χθες;;;

Beirutchima”: Η σείστηκε η γη, όταν ακούστηκε η έκρηξη … ”τις πρώτες στιγμές του σεισμού που συγκλόνισαν τον Λίβανο περιγράφει η εφημερίδα του Κουβέιτ “Al-Rai” με τον εύγλωττο τίτλο “Beirutchima”: “… σαν να ήταν ένας σεισμός και σείστηκε στον υπέρτατο βαθμό όλη η Βηρυτός και τα περίχωρά της. Σκηνές «πλήρους καταστροφής» Θα μπορούσε να ονομαστεί «Beirutchima»,αφού καταγράφονται ζημιές ανάλογες με αυτές που προκλήθηκαν στην ιαπωνική πόλη Χιροσίμα, η οποία εκτέθηκε σε μια αμερικανική πυρηνική βόμβα κατά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο αναφέρει το μέσο, ως και το μανιτάρι του καπνού ταυτόσημο. Πολλά τα σενάρια της καταστροφής και το μυστήριο δεν είχε επιλυθεί μέχρι τις πρώτες βραδινές ώρες έτσι το μόνο που παραμένει ως αναντίρρητο γεγονός είναι ότι υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί και τραυματίες, συμπεριλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα του Λιβανέζικου Κόμματος των Φαλαγγιτών, Nizar Najarian, επαγγελματικοί χώροι, υποδομές, αυτοκίνητα όλα κατεστραμμένα. Έβρεχε γυαλιά και στάχτη σε όλη την πόλη.
… Πυροτεχνήματα πυροδοτήθηκαν λίγο μετά από μια πυρκαγιά που άρχισε στο No. 12 του λιμανιού στις 6μμ χθες, ένας Ισραηλινός στόχος για αποστολή όπλων και πυραύλων για τη Χεζμπολάχ;; Μια ποσότητα εκρηκτικών C4 που είχε κατασχεθεί στο παρελθόν εξερράγη, το 12 περιείχε νιτρικά υλικά που εξηγούν τη δύναμη της σεισμικής έκρηξης.

(Υπάρχουν και Ευρωπαίοι θύματα εδώ μια Γαλλίδα που υποβλήθηκε σε 5 χειρουργεία)…

Διακίνηση αναφορών που αποδίδονται στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης σχετικά με το αποτέλεσμα ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής, καθώς μαρτυρίες πολιτών λένε ότι άκουσαν ή είδαν πολεμικά αεροπλάνα ή ένα ιπτάμενο αντικείμενο -drone; πριν από την έκρηξη. O Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών Γκάμπι Ασκενάζι αρνήθηκε τη σύνδεση της χώρας του με την έκρηξη.

Εικόνα


Η ετυμηγορία θα εκδοθεί από το Διεθνές Δικαστήριο μεθαύριο για τη δολοφονία του Πρωθυπουργού Ραφίκ Χαρίρι στις 14 Φεβρουαρίου 2005..

Πηγές πλησίον της Χεζμπολάχ διέψευσαν ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε πυρομαχικά κι όπλα της Χεζμπολάχ στο λιμάνι.

ο πρωθυπουργός Diab στο μέγαρο σκηνή πολέμου


Ποιος πυροδότησε το υλικό και μετέτρεψε σε βόμβα μεγατόνων το νιτρικό αμμώνιο;;;; Ποιός ή ποιοί ήθελε την ήττα του Λιβάνου το τέλος του;;;Με ποιούς είχε διαφορές ως χθες;;;

Eχθρός νο 1 εμφανίζεται το Ισραήλ όχι μόνο λόγω των πρόσφατων ισραηλινολιβανέζικων πολέμων π.χ το 2006 και υπάρχουν διαφιλονικούμενα εδάφη που ο Λίβανος τα θεωρεί κατεχόμενα αλλά και γιατί το Ισραήλ καθημερινά παραβιάζει τον εναέριο Λιβάνου με δεκάδες πτήσεις μαχητικών με drones που πριν λίγους μήνες βομβάρδισαν ως και τη Βηρυτό. Επίσης οι 2 χώρες έχουν διαφορές για θαλάσσια μπλοκ αερίου. Διασυνοριακά θερμά επεισόδια συνέβησαν ως και πριν λίγες μέρες, ανταλλαγή πυρών...Οι ΗΠΑ επιβάλουν συνεχείς κυρώσεις κατά Λιβάνου λόγω Χεζμπολά με αποτέλεσμα να έχει γονατίσει η οικονομία της χώρας και να υπάρχει παρατεταμένη κρίση και αποσταθεροποίηση. Ο Λίβανος είναι κόκκινο πανί για Ισραήλ και ΗΠΑ για την βοήθεια που παρείχε στη Συρία στα μέτωπα του πολέμου και γιατί έχει Πρόεδρο και Πρωθυπουργό που υποστηρίζονται από το κόμμα της ΧεζμπολάΙσραήλ και ΗΠΑ προσάπτουν στο Λίβανο ότι δίνει κάλυψη στη Χεζμπολά που ενεργεί ως πληρεξούσια του Ιράν στην περιοχή και απειλούνται ζωτικά συμφέροντα του Ισραήλ α΄συμμάχου των ΗΠΑ στην περιοχή. Η συμφωνία του αιώνα δεν μπορεί να ολοκληρωθεί αν δεν εξαφανιστεί κάθε εστία αντίστασης στην περιοχή…Αμερικάνικα μαχητικά επιτέθηκαν σε ιρανικό πολιτικό αεροσκάφος πάνω από τη Βηρυτό πριν λίγες μέρες όλα έδειχνα ότι άρχιζε η αντίστροφη μέτρηση…Επίσης η δολιοφθορά σε πολλές εγκαταστάσεις βιομηχανικές και ευαίσθητες του Ιράν όλη αυτή την περίοδο που αποδίδεται και σε κυβερνοεπιθέσεις του Ισραήλ είναι δηλωτικές ..

Εικόνα

Σημασία σε μια μαζική δολοφονία σ΄ένα έγκλημα κατά χώρας και κατά πλήθους σαν το χθεσινό δεν έχει τόσο το μέσο όσο ο ένοχος ο δράστης και ενώ όλοι μιλούν για τον τύπο όπλου κανείς δεν μιλά για το ενδεχόμενο προφίλ του τρομοκράτη….

Υπάρχουν πολλοί αγνοούμενοι ο αριθμός των νεκρών θ΄αυξηθεί κατά πολύ αρκετοί είναι εγκλωβισμένοι σε συντρίμμια..το al Hadath μιλάει για 100 νεκρούς και 4000 τραυματίες από αυτό το big bang…

Εικόνα

Ακόμη και τώρα σήμερα Τετάρτη 5 /8/20 ισραηλινά μαχητικά πετούν πάνω από το Λίβανο…

Image

Το λιβανέζικο lorientlejour αναφέρει πως σύμφωνα με πολυάριθμες μαρτυρίες αεροσκάφη ακούστηκαν πριν την έκρηξη αλλά το Ισραήλ διαψεύδει κάθε ανάμειξη όπως ήταν αναμενόμενο κανείς δεν θέλει να χρεωθεί αίμα χιλιάδων αθώων πολιτών μ΄ένα χτύπημα το μεγαλύτερο τρομοκρατικό χτύπημα στον κόσμο μετά την 11η Σεπτέμβρη..

Γράφει τώρα η εφημερίδα ότι από την Τρίτη πολυάριθμες μαρτυρίες διακινούνται στα κοινωνικά μέσα σύμφωνα με τις οποίες μαχητικά αληθοφανώς ισραηλινά πετούσαν στη Βηρυτό πριν τις 2 εκρήξεις .Τρίτη βράδυ το Ισραήλ μέσω του ΥΠΕΞ Gabi Ashkenazi διαψεύδει όποια του ανάμειξη και προτείνει βοήθεια στο Λίβανο..

Στο πεδίο, στα κοινωνικά δίκτυα και ακόμη και στα τηλεοπτικά κανάλια πολυάριθμες είναι οι μαρτυρίες για πτήσεις ακριβώς πριν τις εκρήξεις..

dimpenews.com