EΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΛΙΒΑΝΟΥ: δεν ξέρουμε όλη την αλήθεια δεν ήταν μόνο νιτρικό αμμώνιο..Εθνικό Συμβούλιο Επιστημονικής Έρευνας Λιβάνου:”Είναι απλώς νιτρικό αμμώνιο ή υπήρχε κάτι άλλο;”Καθηγητής ατμοσφαιρικής χημείας στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Βηρυτού (AUB): Το νιτρικό αμμώνιο δεν εκρήγνυται από μόνο του”.. Τσερνομπίλ 2.. Τώρα κινδυνεύουν από τον μολυσμένο αέρα από άγνωστα στοιχεία..Αδυναμία μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης..Συστάσεις ο κόσμος να μείνει σπίτι ,κλειστά παράθυρα

Τσέρνομπιλ και Χιροσίμα μαζί.Σαν να εκρήχθηκε ένα τοξικό ηφαίστειο εντός πόλης . Καταστροφή…Επιστημονικές συμβουλές για το πώς να προστατεύσετε καλύτερα τον εαυτό σας από επιβλαβή σωματίδια παρέχουν τα μέσα του Λιβάνου καθώς η τοξικότητα της ατμόσφαιρας μετά την έκρηξη έχει εκτιναχθεί.


Οι αρχές του Λιβάνου δεν έχουν τα μέσα να γνωρίζουν το επίπεδο της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη της Βηρυτού αναφέρει το OLJ. Αυτό επιτείνει την ανασφάλεια και τον πανικό..
Δύο τοξικά σύννεφα, ένα ροζ-κόκκινο, το άλλο γκρίζο απελευθερώθηκαν κατά την έκρηξη της Τρίτης από το hangar 12 του λιμένα της Beyrouth σαρώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους. Σύμφωνα με την επίσημη πληροφόρηση σε αυτό το αποθηκευτικό μέρος ήταν stockées 2 750 tonnes νιτρικού αμμωνίου. Την επαύριο της αποκάλυψης γράφει το OLJ ο κόσμος είναι ακόμη υπό καθεστώς σοκ. Ποιες είναι οι επιπτώσεις αυτών των τοξικών εκπομπών αναθυμιάσεων στην υγεία των κατοίκων; Ποιες είναι οι συνέπειες για την πανίδα, τη χλωρίδα και τα γεωργικά προϊόντα;

Οι ειδήμονες παροτρύνουν τον πληθυσμό της Βηρυτού να μην πανικοβληθεί, αλλά να προστατευθεί τις επόμενες ημέρες από τα μικρο-σωματίδια που εξακολουθούν να αιωρούνται στον αέρα ή που έχουν κατακαθίσει σ’ επιφάνειες. Τους υπαγορεύουν να μείνουν στο σπίτι, με τα παράθυρα κλειστά, στον κλιματισμό και να φοράνε μάσκες όταν βγαίνουν. Και εάν είναι απόλυτη ανάγκη να καθαρίσουν τα συντρίμμια, είναι επιτακτικό να φοράνε μάσκες και γάντια (σσ. βιάστηκε να τα φορέσει η οικουμένη παράκαιρα με τον covid, η πραγματικότητα μας σαρκάζει επικίνδυνα), επίσης να αποφεύγεται η αύξηση της σκόνης και των υπολειμμάτων που ενδέχεται να εισπνεύσουν. Τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι είναι ιδιαίτερα ευάλωτοι και κινδυνεύουν ιδιαίτερα να αναπτύξουν αναπνευστικά προβλήματα.

Ελλείψει εξοπλισμού ικανού να αναλύσει την ποιότητα του αέρα, “οι αρχές του Λιβάνου σήμερα δεν έχουν κανένα μέσο να γνωρίζουν το βαθμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην πόλη της Βηρυτού”, μετά το γιγαντιαία διπλή έκρηξη που συγκλόνισε την πρωτεύουσα. Αυτή είναι η θλιβερή παρατήρηση του Γενικού Γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Επιστημονικής Έρευνας (CNRS), Mouïn Hamzé.Ακόμα περισσότερο «κανείς δεν έχει συντάξει επίσημα το σενάριο του τι πραγματικά συνέβη στο λιμάνι της Βηρυτού». Από την άλλη πλευρά, επιμένει στην “ανάγκη ενός κινητού εργαστηρίου να αναλύει την ποιότητα του αέρα και να εντοπίζει τη σκόνη και τα μικροστοιχεία σε αναστολή”, σχετικά με την ανάγκη διεξαγωγής μιας “αξιόπιστης, μακροπρόθεσμης έρευνας “. «Το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι δεν αναπνέουμε υγιή αέρα. Και αυτό με την πάροδο του χρόνου, ελπίζουμε ότιο αέρας θα ανανεωθεί από τ΄άνοιγμα στη θάλασσα », είπε. Αλλά δεν μπορεί παρά να αναρωτιέται από τι ήταν πραγματικά αυτά τα σύννεφα. “Είναι απλώς νιτρικό αμμώνιο ή υπήρχε κάτι άλλο;” αναρωτιέται.

Ο καθηγητής της ατμοσφαιρικής χημείας στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο της Βηρυτού (AUB), Najat Saliba, αναρωτιέται αν οι αρχές τα έχουν πει όλα. «Δεν έχουμε όλες τις πληροφορίες», καταγγέλει. Γνωρίζουμε καλά ότι το νιτρικό αμμώνιο δεν μπορεί να εκραγεί από μόνο του. Εξ ου και αυτές οι δύο εκρήξεις που ακούστηκαν και είδαμε. “Έτσι, όσον αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση, δεν μπορεί να εκφραστεί επίσημη γνώμη.

Les conseils des scientifiques pour se protéger au mieux des particules nocives

Οι μολυσμένες αέριες μάζες μπορεί να επηρεάσουν γειτονικές περιοχές όπως Συρία ή Κύπρο;;;

dimpenews.com