Ερντογάν: ”το Oruc Reis επιχειρεί κανονικά”…..στα 22 ν.μ εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας..

Σε προκλητικές δηλώσεις του πριν λίγο ο Ερντογάν είπε ότι το Oruc Reis μετακινήθηκε στην περιοχή της επιχείρησής του χθες στις 8 μ.μ. και άρχισε να επιχειρεί αυτό το πρωί στις 8 π.μ. Προσθέτει ότι καμία χώρα δεν θα υποκύψει σε «γελοίες και αβάσιμες» αξιώσεις, αναφερόμενος σε ελληνικούς ισχυρισμούς.

Το Orus Reic επιχειρεί εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχει ποντίσει καλώδια και συνοδεύεται από τούρκικα πλοία. Το ελληνικό ναυτικό σε θέσεις αντιπαράθεσης…Ο τούρκικος τύπος αναφέρει βέβαια ότι το σκάφος διενεργεί έρευνες εντός της τούρκικης υφαλοκρηπίδας….

Η τελευταία θέση του Oruc Reis είναι στα 91 ναυτικά μίλια Νότια του Καστελόριζου κι 22 ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Κινείται με ταχύτητα 4 κόμβων, πιθανότατα δεν έχει αναπτύξει καλώδια και αν έχει ο τρόπος της κίνησής του δεν παραπέμπει σε σεισμική έρευνα σύμφωνα με μια εκτίμηση.

Τ. Γ. Τμήμα Εθνικής Άμυνας Τουρκίας:στις περιοχές θαλάσσιας δικαιοδοσίας στην Ανατολική Μεσόγειο άρχισε η σεισμογραφική δραστηριότητα της Τουρκίας με το ORUÇ REIS.
Το ερευνητικό σκάφος συνοδεύεται και προστατεύεται από τις τουρκικές ναυτικές δυνάμεις.

Εισχωρεί όλο και πιο βαθιά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα δείχνει ότι δεν έχει διάθεση ν’αποσυρθεί.Το ελληνικό υπουργείο Άμυνας έδωσε τελεσίγραφο στον Oruç Reis μέχρι τις 23.00 μμ να αποχωρήσει από την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Τουρκικά F-16 πετούν τώρα στο Αιγαίο Πέλαγος.Τα τουρκικά F-16 πετούν πάνω από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος. 12 τουρκικά στρατιωτικά ναυτικά πλοία κατευθύνονται προς την περιοχή!

dimpenews.com