Παρέλαση τούρκικου στόλου και Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.. Παραβιάστηκε η κόκκινη γραμμή;; Πλώρη προς Κάρπαθο είναι εντός 60 ν.μ Νέα ΝΑVTEX από Τουρκία..

 Παρέλαση τούρκικου στόλου και Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.. Παραβιάστηκε η κόκκινη γραμμή;; Δεκάδες ναυτικά μίλια έχει διεισδύσει το τούρκικο ερευνητικό σκάφος εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχει ποντίσει καλώδια και σύμφωνα με Ερντογάν και τον Υπ. του της Ενέργειας Φατίχ ασκεί κανονικές σεισμογραφικές δραστηριότητες. Η Αθήνα απαντά ναι είναι εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας έχει κατεβάσει καλώδια αλλά δεν ασκεί σεισμικές δραστηριότητες οπότε δεν συντρέχει λόγος casus belli.Επίδειξη ισχύος από πλευράς Τουρκίας με διπλωματικούς χειρισμούς επιχειρεί η Αθήνα την επίλυση κρίσης.

Image

Ο Πρέσβης Çağatay Erciyes, Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας μοίρασε μια ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter και περιέλαβε έναν χάρτη που δείχνει την περιοχή όπου δραστηριοποιείται το Oruç Reis.Νέα ΝΑVTEX από Τουρκία με ισχύ ως 23 Αυγούστου.Νέος χάρτης για έρευνες και δίπλα στην Κάρπαθο εκδόθηκε από ΥΠΕΞ Τουρκίας.Ο Τσαβούσογλου προανήγγειλε έρευνες του Oruc Reis στα τέλη Αυγούστου δυτικά του 28ου Μεσημβρινού, στην περιοχή οριοθέτησης της ελληνοαιγυπτιακής ΑΟΖ.

Το ερευνητικό πλοίο βρίσκεται 60 ναυτικά μίλια εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και πλέει νοτιοδυτικά. Συνοδεύεται από το μισό τούρκικο πολεμικό ναυτικό κι F16 ενώ ο ελληνικός στόλος παρακολουθεί τις κινήσεις τους.. Τούρκικα επιθετικά ελικόπτερα ελικόπτερα Τ-129 πετούν στην περιοχή του Kas απέναντι από το Καστελλόριζο.

Image
Στο Kas απέναντι το Καστελλόριζο..

Τουρκική τορπιλάκατος πλησιάζει το Kas στην Antalya ενώ αντίστοιχα ελληνική είναι ασπίδα στο Καστελλόριζο. Τεταμένη η κατάσταση…

Image


 Νέες δηλώσεις Τσαβούσογλου:

Οι σεισμικές ερευνητικές μας δραστηριότητες θα συνεχιστούν σε νέες περιοχές.
Θέτουμε τα πλοία μας σε κινητοποίηση, η αποφασιστικότητά μας είναι ολοκληρωτική.Θα υπερασπιστούμε τα δικαιωμάτα των τουρκοκυπρίων ως το τέλος..

Türk hücumbotu Antalya'nın Kaş ilçesi önüne, Yunan hücumbotu ise Meis Adası önüne demirledi.​

Στο τέλος δεν θ΄αποφευχθεί η σύρραξη. Οι Τούρκοι τεστάρουν στην πράξη τ΄αντανακλαστικά της ελληνικής πλευράς και την ψυχολογία.Επίσης το ότι οργώνει τις θάλασσες η Τουρκία …σημαίνει ότι θα σπείρει…Βέβαια «όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες»..Βγήκαν στη Ρόδο και στη Ψέριμο τα τούρκικα πολεμικά πλοία..

Ιδού η Ρόδοςιδού και το πήδημα;;; και τούρκικο drone αναγνωριστικό πάνω από τη Ρόδο…

Image
παραλία Κρεμαστή στη Ρόδο τούρκικη ακταιωρός

H Τουρκία στην πραγματικότητα είχε σκοπό να κάνει δήλωση αμφισβήτησης της Ελληνικής κυριαρχίας κι αυτό έκανε όσο και να εμπεδώσει το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας…Ο τούρκικος στόλος στρατοπέδευσε κανονικά στην ελληνική υφαλοκρηπίδα…

Εικόνα

dimpenews.com

One thought on “Παρέλαση τούρκικου στόλου και Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.. Παραβιάστηκε η κόκκινη γραμμή;; Πλώρη προς Κάρπαθο είναι εντός 60 ν.μ Νέα ΝΑVTEX από Τουρκία..

Comments are closed.