Πρεσβεία Τουρκίας στην Αθήνα: ”4 Έλληνες αξιωματικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στο συμβάν με φρεγάτες…” Τέλος το διάλειμμα ξαναμπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis…..

Η Πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα πριν από λίγο ανακοίνωσε μέσω του ”Επίσημου ιστότοπου ανακοίνωσης Τουρκίας-Ελλάδας Τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα” ότι η ”φρεγάτα TCG Kemalreis παρενέβη όταν η ελληνική φρεγάτα Λήμνος προσπαθούσε να παρενοχλήσει το Oruç Reis στη Μεσόγειο σήμερα. Σύμφωνα με ελληνικές πηγές, ζημιές σημειώθηκαν στη φρεγάτα Λήμνο. Και τέσσερις Έλληνες αξιωματικοί τραυματίστηκαν ελαφρώς.”

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ μας που από χθες είχαμε επισημάνει ότι σύμφωνα με τούρκικους ισχυρισμούς τραυματίστηκαν ελαφρά 4 Έλληνες αξιωματικοί….Αν κατάλαβα καλά οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως εμβόλισαν το ελληνικό πλοίο όταν επιχείρησε παρεμπόδιση..

Το τούρκικο πρακτορείο EHA αναφέρει ότι ”η φρεγάτα TCG Kemalreis εμπόδισε την κίνηση του ελληνικού πλοίου Λήμνος που υπέστη υπέστη ζημιές λόγω τριβής όταν το τούρκικο πλοίο της μπλόκαρε το δρόμο και έπρεπε να αποσυρθεί στο λιμάνι.

Επίσης από χθες το πρωί και πριν φανεί πουθενά η είδηση είχαμε μαρτυρία που δεν την αναφέραμε γιατί δεν την είχαμε διασταυρώσει καθώς ήταν κι αδύνατο να γίνει αυτό από άτομο που έλεγε ότι στρατιωτική πηγή κοντά στο συμβάν ανέφερε ότι ακούστηκε πολύ δυνατός θόρυβος στη φρεγάτα Λήμνος κι ενώ το πλοίο ήταν εν πλω τον παρομοίασε με ….

Όλα αυτά χρειάζονται επίσημα διάψευση ή επιβεβαίωση από ελληνικές αρμόδιες αρχές και όχι κατά διαρροήν διάψευση και μόνο αφού πλέον οι τούρκικες αρχές επίσημα δίνουν τη δική τους εκδοχή..Καμία επίσημη ανακοίνωση ως τώρα από ΓΕΕΘΑ και Υπουργείο Άμυνας Ελλάδας….η Τούρκικη Πρεσβεία από την Αθήνα προκαλεί χρήζει απάντησης άμεσα διαφορετικά σημαίνει δια της σιωπής παραδοχή των τούρκικων ισχυρισμών κι αν συνέβη έτσι είναι πολύ σοβαρό και χρήζει καταλογισμού ευθυνών κι ανάληψη ευθυνών….

Τέλος το διάλειμμα ξαναμπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis σήμερα τα ξημερώματα ερχόμενο από την κυπριακή ΑΟΖ και συνοδευόμενο από πολεμικά πλοία

dimpenews.com

One thought on “Πρεσβεία Τουρκίας στην Αθήνα: ”4 Έλληνες αξιωματικοί τραυματίστηκαν ελαφρά στο συμβάν με φρεγάτες…” Τέλος το διάλειμμα ξαναμπήκε στην ελληνική υφαλοκρηπίδα το Oruc Reis…..

Comments are closed.