Αντιμέτωπος με σενάριο Βηρυτού ο Ερντογάν. Συνελήφθηκε στην Τουρκία άτομο με 37κ ΤΝΤ που θ΄ανατίναζε μεγάλες πόλεις…

Το τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει τη σύλληψη ενός “τρομοκράτη” στην πόλη Adana που ετοιμαζόταν να πραγματοποιήσει “μαζική ανατίναξη μεγάλων πόλεων με βόμβες” και είχε στην κατοχή του 37 κιλά υψηλής εκρηκτικής “TNT” (anadolu)

Adana'da eylem hazırlığındaki terörist yakalandı

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες σήμερα, μια επιχείρηση ξεκίνησε από τις ομάδες της Διέυνθηση πληροφοριών των Αδάνων και της αντιτρομοκρατικής (TEM), αφού έλαβαν πληροφορίες ότι ένας ύποπτος άνδρας ήταν σε προετοιμασία για μια δράση με υλικό που θεωρείται εκρηκτικό στην περιοχή εντός των ορίων της περιοχής Çatalan Yolu Karaömerli της περιφέρειας Sarıçam.

Στην επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε, σταμάτησαν ένα ύποπτο όχημα με 2 άτομα. Μια μαύρη σακούλα βρέθηκε στο πίσω μέρος του οχήματος και μια ομάδα εμπειρογνωμόνων κλήθηκε αμέσως στη σκηνή.

Εντοπίστηκαν 20 κιλά εκρηκτικής ουσίας (TNT) στην τσάντα.

Επιπλέον, όταν ο οδηγός του οχήματος δήλωσε ότι είχε πάρει τον τρομοκράτη στο όχημα ενώ έκανε ωτοστόπ, ξεκίνησε έρευνα στον τόπο όπου ο τρομοκράτης επιβιβάστηκε στο όχημα. Στη έρευνα που διεξήχθη μ΄εξειδικευμένους σκύλους εντοπίστηκαν περίπου 17 κιλά εκρηκτικού υλικού (TNT) θαμμένα στο έδαφος στην άκρη του δρόμου. Έτσι, κατασχέθηκαν συνολικά 37 κιλά TNT του τρομοκράτη.

Διαπιστώθηκε ότι ο τρομοκράτης που ονομάζεται B.K, προετοιμαζόταν για επίθεση με βόμβες επιχειρούσε στη μονάδα ειδικών δυνάμεων του PKK-YPG που πραγματοποίησε βομβιστικές επιθέσεις στις μητροπολιτικές επαρχίες.Τώρα για λογαριασμό τίνος θα γινόταν η Τουρκία Βηρυτός παραμένει άγνωστο, αταυτοποίητος ο εντολοδόχος αφού συνήθως αυτές οι ομάδες λειτουργούν και για λογαριασμό τρίτων….αν παραστεί ανάγκη

dimpenews.com