Η Γερμανία και πάλι έκανε το χατίρι του Ερντογάν συμφώνησε μαζί του για αποστρατικοποιημένη ζώνη Σύρτη-al Jufra στη Λιβύη…

Η Γερμανία και πάλι έκανε το χατίρι του Ερντογάν αυτή τη φορά στο λιβυκό που όμως επηρεάζει όλη την Ανατολική Μεσόγειο. Στην επίσκεψή του στην Τρίπολη σήμερα ο Γερμανός ΥΠΕΞ έκανε πρόταση αποστρατικοποίησης της Σύρτης και της al Jufra που κατέχει ο LNA και όπου η Ρωσία έχει αναπτύξει δυνάμεις υποστήριξης….Για αποστρατικοποιημένη ζώνη γύρω από Σύρτη al Jufra κάνουν λόγο άλλες πηγές ότι ήταν η γερμανική πρόταση κι αυτή κινείται στη λογική της de facto Διχοτόμησης της Λιβύη και στην κατά συνέπεια εκτούρκευση της μισής χώρας..Ο εκπρόσωπος προεδρίας της Τουρκίας Καλιν είπε ότι η χώρα του συμφωνεί με αυτή την πρόταση και την αποδέχεται. Αυτή ήταν εξ αρχή η τούρκικη πρόταση για ν΄αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις….Ο Kalın κατηγόρησε τη Ρωσία ότι ανομολόγητα υποστηρίζει το Χαφτάρ και ότι έχει μαχητές Wagner. Ωστόσο δήλωσε πως η Ρωσία θέλει να διαδραματίσει διαμεσολαβητικό ρόλο μεταξύ του ηγέτη των παράνομων ενόπλων δυνάμεων του Khalifa Haftar, και της κυβέρνησης του Fayiz al-Sarraj. Μπορούμε να συνεργαστούμε με τη Ρωσία στη Λιβύη όπως και στη Συρία, είπε.

Επίσης απ΄ότι αποκαλύπτει ο Υπ. Εσωτερικών της διοίκησης του GNA που είχε σήμερα συνάντηση με τον Γερμανό ΥΠΕΞ του ζήτησε να συμπεριληφθούν στη λίστα κυρώσεων της ΕΕ η ομάδα Wagner που δραστηριοποιείται με Ρώσους μαχητές στο πλευρό των δυνάμεων του Χαφτάρ και να γίνει απόσυρση LNA από Σύρτη al Jufra που φαίνεται την ενστερνίστηκε…..Αίγυπτος και Ρωσία δεν θα δεχθούν αυτή την πρόταση που άλλωστε την απορρίπτουν εξ αρχής….

Image

O Hulusi Akar έχει κάνει δεύτερο σπίτι του τη Λιβύη ξαναπήγε σήμερα και είχε τριμερή συνάντηση με τον αχυράνθρωπο Τουρκίας τον Fayez al-Sarraj του GNA και τον Υπ. Άμυνας του Κατάρ Khaled Bin Mohamed al-Attiyeh.Το Κατάρ συμφωνήθηκε ν΄αποστείλει στρατιωτικούς συμβούλους για να συνδράμουν στην εκπαίδευση των πολιτοφυλακών του GNA ενώ συμφωνήθηκε η ενίσχυση στρατιωτικής συνεργασίας Τουρκίας και GNA. Tην ίδια στιγμή για λιβυκό κι όχι μόνο τηλεφωνική επικοινωνία με Πούτιν και Τζουζέπε Κόντε Ιταλίας είχε ο Ερντογάν….

Image

Διαρροές από τη συνάντηση των υπουργών Άμυνας Τουρκίας και Κατάρ στην Τρίπολη, αναφέρουν ότι είναι ανάγκη να επιτεθούν και να πάρουν τις εγκαταστάσεις πετρελαίου με μια γρήγορη επίθεση, ελπίζοντας ότι αυτή η επίθεση θα αιφνιδιάσει τον LNA και δεν θα δώσει στην Αίγυπτο αρκετό χρόνο να αντιδράσει αποκαλύπτει το sputnik.

Νέες πληροφορίες από το al Hadath για συμφωνία GNA-Κατάρ -Τουρκία θα εγκαταστήσουν τριμερές συντονιστικό στρατιωτικό κέντρο επιχειρήσεων στο λιμάνι της Μισράτα που θα γίνει τούρκικη ναυτική βάση…και θα δημιουργηθούν στρατιωτικά κέντρα του Κατάρ..

Image

Το Κοινοβούλιο Αιγύπτου επικύρωσε την ΑΟΖ μ΄Ελλάδα έπεται το ελληνικό τις ερχόμενες ημέρες ενώ η Γερμανία ζητά την ακύρωσή της

dimpenews.com