Η Τουρκία θέλει ν΄αναθεωρήσει τη Συνθήκη Σεβρών γιατί προέβλεπε Κουρδιστάν και τώρα απαιτεί ”Rojava” στη Δ Θράκη ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ

Δεν φτάσαμε από τη μια στιγμή στην άλλη στο παρά 5′ σ’ελληνοτουρκική σύρραξη που άλλωστε μεγάλη μερίδα του διεθνούς τύπου προαναγγέλει. Όλα ξεκίνησαν από λάθους χειρισμούς της εξωτερικής πολιτικής στο συριακό σε μια διεθνοποιημένη διαμάχη που διαρκεί πλέον οκταετίας. Η Ελλάδα επί σειρά ετών και σύσσωμος ο τύπος της συντάχθηκε με την ψευδεπίγραφη συριακή αντιπολίτευση που αποδείχθηκε τουρκικών συμφερόντων κι ευνόησε τον τούρκικο επεκτατισμό εισβολή κατοχή τούρκικου στρατού στη Β Συρία..Ένα ακόμη Ιστορικό Λάθος :η Ελλάδα συντάχθηκε με ΗΠΑ-ΕΕ στο διαμελισμό Συρίας και την αυτονομία στη ”Rojava” για να πάρουν το 90% του συριακού πετρελαίου οι ΗΠΑ και μάλιστα τελευταία αμερικάνικη εταιρεία υπέγραψε με Κούρδους την εκμετάλλευση του υπεδάφους….

Η Ελλάδα συντάχθηκε με ΗΠΑ-ΕΕ στο διαμελισμό Συρίας και την αυτονομία στη ”Rojava”… στην αλλαγή συνόρων. Aυτός είναι ο α’ λόγος που η Τουρκία θέλει ν΄αναθεωρήσει τη Συνθήκη Σεβρών γιατί προέβλεπε Κουρδιστάν και τώρα κατ΄αντιστοιχία απαιτεί ”Rojava” στη Δ Θράκη αυτονομία, ( και μετά ανεξαρτησία, αυτοδιοίκητο, απόσχιση)…..για την μειονότητα…Μπούμερανγκ μας γύρισε η πολιτική διαμελισμού της Συρίας που υποστηρίξαμε κατά τ΄αμερικάνικα πλάνα όπως κι η αθέμιτη αλλαγή συνόρων στην ευρύτερη περιοχή και τώρα μας χτυπά την πόρτα....

ΗΠΑ Ισραήλ ευνοούν το σουνίτικο αραβοτουρκικό τόξο έναντι του σιίτικου σε όλη τη Μ Ανατολή για τους δικούς τους λόγους και σύρεται και η Ελλάδα μόνο που η Ελλάδα κινδυνεύει από το γιγαντισμό του σουνίτικου τούρκικου τόξου στην περιοχή.. Συρία, Λιβύη, Κύπρος, Αν Μεσόγειος. Έχουμε στρατηγικές συμμαχίες χωρίς να έχουμε κοινό εχθρό κι ευνοούμε συμμαχίες που είναι εναντίον των εθνικών μας συμφερόντων. Είμαστε σε διπλωματική παγίδα…..εγκλωβισμό…..

Δεν μας έγινε μάθημα η λάθος και πάλι τοποθέτηση της χώρας μας στο λιβυκό στο πλευρό του GNA που το αναγνώριζε κατ΄αμερικανοευρωπαική επιταγή ως την υπογραφή ΑΟΖ με Τουρκία...Ήδη η Τουρκία υποσχέθηκε τούρκικη υπηκοότητα στους Τουρκμένους Λιβάνου και ο Τσαβούσογλου που πήγε στην Βηρυτό έγινε δεκτός με τούρκικες σημαίες ως απελευθερωτής…..

Η Ελλάδα συντάχθηκε με ΗΠΑ-ΕΕ στο διαμελισμό Συρίας και την αυτονομία στη ”Rojava”..Aυτός είναι ο α’ λόγος που η Τουρκία θέλει ν΄αναθεωρήσει τη Συνθήκη Σεβρών που προέβλεπε Κουρδιστάν και τώρα κατ΄αντιστοιχία απαιτεί ”Rojava” στη Δ Θράκη αυτονομία για την μειονότητα..

Στη σημερινή yeni safak αναφέρεται ότι μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, το ζήτημα της Δυτικής Θράκης είναι εδώ και καιρό στην ημερήσια διάταξη με εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο.Γίνεται μνεία των τελευταίων δηλώσεων Ερντογάν και της δήθεν εισβολής ελληνικού στρατού σε χωριά της μειονότητας.

Ο Hassan Özkan, από το Βαλκανικό Κέντρο Στρατηγικών Σπουδών του Ρουμέλι δήλωσε ότι η Ελλάδα σφετερίζεται τα δικαιώματα των Τούρκων στη Δυτική Θράκη με τους κανονισμούς που έχει θεσπίσει εδώ και χρόνια.

Ο Özkan δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση αρνήθηκε όλα τα άλλα δικαιώματα που απορρέουν από τη συμφωνία, εκτός από την προσάρτηση της γης της Δυτικής Θράκης και έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

“Με βάση το άρθρο 27 της Σύμβασης της Βιέννης για το δίκαιο των Συνθηκών, πρέπει να σημειωθεί ότι η Ελλάδα δεν έχει το δικαίωμα να σφετεριστεί τα δικαιώματα αυτονομίας των Τούρκων της Δυτικής Θράκης με τους κανονισμούς που έχει θεσπίσει στο εσωτερικό της δίκαιο.
Με άλλα λόγια, το διεθνές δίκαιο παρέχει στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης το δικαίωμα να ακυρώσουν τα άρθρα της Συνθήκης των Σεβρών λόγω παραβίασης των δικαιωμάτων της Ελλάδας. Αν ακυρώσει τη συνθήκη των Σεβρών.. επομένως, η Δυτική Θράκη επιστρέφει στη μη κρατική της θέση με τη συμφωνία Neuilly. “
Λέγοντας ότι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, η Ελλάδα έχει γίνει εισβολέας στη Δυτική Θράκη, ο Özkan είπε, “Το διεθνές δίκαιο δίνει στους Τούρκους Δυτικούς Θράκης το δικαίωμα να ιδρύσουν κυβέρνηση για αυτήν την περιοχή”.

“Θα δεχόταν η Ελλάδα την αυτονομία της Δυτικής Θράκης;” Ο Özkan έδωσε τις ακόλουθες δηλώσεις..

“Η Ελλάδα δεν θα θέλει να χάσει τη γη, φυσικά. Αλλά πρέπει να πρέπει να δώσει στους Τούρκους της Δυτικής Θράκης δικαίωμα αυτονομίας. Το κάνει αυτό; Μέχρι στιγμής δεν δίνει αυτά τα δικαιώματα.” Δηλ. ζητούν αυτονομία όχι ακόμη απόσχιση αυτό θα είναι το β’ βήμα..

dimpenews.com