Αναμενόμενο: ετυμηγορία Διεθνούς Δικαστηρίου για δολοφονία Hariri στο Λίβανο ένοχη η Hezbollah…μέσω μελών της…

Αναμενόμενο.. Εκδόθηκε η ετυμηγορία του Διεθνούς Δικαστηρίου για δολοφονία Hariri στο Λίβανο και θεωρείται ως ένοχη και υπεύθυνη ποιός άλλος η Hezbollah..μέσω μελών της.. Η έκδοση της απόφασης αναβλήθηκε για κάποιες μέρες γιατί συνέπιπτε με την αρχή του .. πυρηνικού πολέμου που θ΄ακολουθήσει την ανατίναξη μιας ιστορικής πρωτεύουσας της Βηρυτού.. Το διεθνές δικαστήριο γι αυτήν την έκρηξη αν ποτέ θα επιληφθεί πάλι τη Hezbollah θα βρει ένοχο ότι αυτοκτόνησε -αυτοανατινάχθηκε στη Βηρυτό για τα συμφέροντα Ισραήλ ΗΠΑ;; Αυτή η νέα υπόθεση στοχεύει στην ενδυνάμωση εθνικού διχασμού στο Λίβανο και στην περαιτέρω αποσταθεροποίηση …

Εικόνα

Το Ειδικό Δικαστήριο για το Λίβανο καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ένας βομβιστής αυτοκτονίας πραγματοποίησε τη δολοφονία του Hariri και το σώμα ενός άγνωστου άνδρα βρέθηκε στο σημείο της έκρηξης.Ο Αμπού Άντας δεν ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας που πραγματοποίησε τη δολοφονία. Kατηγορεί τον Salim Ayyash (που θεωρείται μέλος της Hezbollah) και λέει χρησιμοποιούσε 4 τηλέφωνα, είχε ένα διαμέρισμα στο Hadat και εργάστηκε στην πολιτική άμυνα.. Ο Badr al-Din και ο Ayyash παρακολούθησαν τον μάρτυρα Ραφίκ Χαρίρι σε προετοιμασία για την επίθεση και την πραγματική εκτέλεση της δολοφονίας.Οι αποδείξεις των τηλεφωνικών κλήσεων επιβεβαιώνουν το ρόλο των Salim Ayyash και Hassan Merhi ( φερόμενα μέλη της Hezbollah) στο έγκλημα αλλά είναι ανεπαρκείς αναφορικά με το ρόλο του Assad Sabra.Η δολοφονία του μάρτυρα Ραφίκ Χαρίρι είναι τρομοκρατική πράξη που διεξάγεται για πολιτικούς και όχι για προσωπικούς σκοπούς. Ωστόσο απάλλαξε άλλα μέλη της Hezbollah όπως τους Hassan Mer’e, Hussein ‘Onaisi και Asaad Sabra….

Μια άναρχη προσέγγιση υιοθετήθηκε κατά τη διερεύνηση της σκηνής του εγκλήματος την περίοδο μετά την έκρηξη, η σκηνή του εγκλήματος δεν προστατεύθηκε και οι δυνάμεις εσωτερικής ασφάλειας αφαίρεσαν πολύ σημαντικά αποδεικτικά στοιχεία και η σκηνή του εγκλήματος παραβιάστηκε, δεν υπήρχε ανάγκη να γίνει κάτι τέτοιο και η αρχική έρευνα δεν συντονίστηκε με τον κατάλληλο τρόπο προσθέτει το Διεθνές Δικαστήριο……Τα 8 μέλη του κόκκινου δικτύου (τηλεφωνικού δικτύου) πραγματοποίησαν την επίθεση σύμφωνα με την απόφαση, αναφέρουν τα μέσα του Λιβάνου..

Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η ηγεσία της σιιτικής μουσουλμανικής ομάδας Χεζμπολάχ, που υποστηρίζεται από το Ιράν, ή της συριακής κυβέρνησης, συμμετείχε στη βομβιστική επίθεση του 2005 που σκότωσε τον πρώην πρωθυπουργό του Λιβάνου Ραφίκ αλ Χαρίρι, δήλωσε ο δικαστής την Τρίτη.

Το Ειδικό Δικαστήριο για τον Λίβανο ανέγνωσε την ετυμηγορία στη δίκη 4 μελών της Χεζμπολάχ που κατηγορούνται για συνωμοσία για τη δολοφονία του Χαρίρι και 21 άλλων.

Αν και επιρρίπτει τις ευθύνες σε φερόμενα μέλη της Hezbollah το Ειδικό Δικαστήριο για το Λίβανο στην απόφασή του αναφέρει ότι η Συρία και η “Χεζμπολάχ” μπορεί να είχαν κίνητρα για δολοφονία του μάρτυρα Ραφίκ Χαρίρι, αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ότι η “Χεζμπολάχ” και η Συρία συμμετείχαν στη δολοφονία.…. Από τη μια φωτογραφίζει μέλη της Χεζμπολά από την άλλη καθαρίζει την οργάνωση.. αλαλούμ.. χρήσιμο όμως γιατί έτσι θ΄αποφανθούν και για την έκρηξη στη Βηρυτό : μπορεί Ισραήλ και ΗΠΑ να είχαν κίνητρα αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία ….θ΄αποφανθεί ένα αντίστοιχο Ειδικό Δικαστήριο στο μέλλον …..παρακαταθήκη το σκεπτικό της απόφασης.. Δείχνει Χεζμπολά αλλά δεν την κατηγορεί τι σου είναι η γλώσσα των νομικών ….μια απόφαση 2.600 σελίδων.. λαβύρινθος.εν κατακλείδι δεν κατηγορεί ηγεσία και οργάνωση Χεζμπολλά αλλά μεταξύ των ενόχων είναι και μέλη της που έδρασαν μεμονωμένα με πολιτικούς σκοπούς….

Ο Ραφίκ Χαρίρι ήταν επιχειρηματίας και πρωθυπουργός του Λιβάνου από το 1992 έως το 1998 και ξανά από το 2000 μέχρι την παραίτησή του στις 20 Οκτωβρίου 2004.

dimpenews.com