Επιβεβαιώθηκε/Kommersant: ρώσικα κομβόι μπήκαν στη Λευκορωσία……BINTEO ΦΩΤΟ

Οι αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν τη μετακίνηση ρώσικων κομβόι ειδικού εξοπλισμού χωρίς σήμανση και πινακίδες κυκλοφορίας προς τη Λευκορωσία γράφει η “Kommersant” που επιβεβαιώνει με το ρεπορτάζ της το χθεσινό μας άρθρο που έλεγε ότι ρώσικο κομβόι μπήκε στη Λευκορωσία…

Ένα κομβόι στρατιωτικών φορτηγών Ural και KamAZ χωρίς αριθμούς και αταυτοποίητο κινείται προς τα σύνορα με τη Λευκορωσία κατά μήκος των αυτοκινητοδρόμων E95 και M1, αναφέρει η ομάδα Conflict Intelligence Team (CIT), μεταφέροντας βίντεο από κανάλια Telegram και πληροφορίες μέσων. Ένας αναγνώστης της Fontanka παρατήρησε έως και 40 φορτηγά.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της CIT, περισσότερα από 600 άτομα μπορούν να μετακινηθούν με αυτά τα οχήματα. Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός αστυνομικών ταραχών στη Λευκορωσία είναι 1,5 χιλιάδες άτομα. Η κίνηση παρατηρήθηκε επίσης από τους αναγνώστες της Meduza, ενός φωτογράφου του Βασίλι Μακσίμοφ. Βίντεο από τις κινήσεις του οχήματος εμφανίζονται στο YouTube.Ωστόσο, η CIT δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σχετικά με τη μεταφορά εξοπλισμού στη Λευκορωσία. Εμφανίστηκε ένα μήνυμα στο Twitter ότι μια συνοδεία τεθωρακισμένων προσωπικού εμφανίστηκε στη χώρα. Η CIT σημειώνει ότι στις 15 Αυγούστου, ο Πρόεδρος Alexander Lukashenko διέταξε τη μεταφορά αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας από το Vitebsk στο Γκρόντνο. Το έκανε λόγω ανησυχιών για την κατάσταση στα δυτικά σύνορα.

Σας υπενθυμίζουμε ότι πραγματοποιήθηκαν δύο τηλεφωνικές συνομιλίες το Σαββατοκύριακο μεταξύ των προέδρων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, του Βλαντιμίρ Πούτιν και του Αλεξάντερ Λουκασένκο. Στην πρώτη συνομιλία, ο κ. Πούτιν υποσχέθηκε να βοηθήσει στη διασφάλιση ασφάλειας σε περίπτωση εξωτερικών στρατιωτικών απειλών. Κατά τη διάρκεια της δεύτερης επικοινωνίας, η ρωσική πλευρά επιβεβαίωσε την ετοιμότητά της “να παράσχει την απαραίτητη βοήθεια για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει”.”Kommersant”

dimpenews.com