Οι συντονιστές των διαμαρτυριών της Λευκορωσίας χρησιμοποιούν το “πρόγραμμα Χονγκ Κονγκ” για τη μετάδοση δεδομένων …

Οι συντονιστές των διαμαρτυριών της Λευκορωσίας χρησιμοποιούν το “πρόγραμμα Χονγκ Κονγκ” για τη μετάδοση δεδομένων …

Πηγές στον τομέα της πληροφορικής της Λευκορωσίας, το ”συγκλονιστικό” μίντια NEXTA και άλλα συναφή σε κοινωνικά δίκτυα που ελέγχονται από την Πολωνία και τα κράτη της Βαλτικής, κατά την περίοδο της αποσύνδεσης του Διαδικτύου στη χώρα, χρησιμοποίησαν ένα σχέδιο που χρησιμοποιήθηκε ενεργά στο Χονγκ Κονγκ στο αποκορύφωμα των περσινών ταραχών.

Πολλοί αναρωτήθηκαν πώς το NEXTA θα μπορούσε να δημοσιεύσει βίντεο από τη πεδίο με ελάχιστη καθυστέρηση έως και μία ώρα;

Οι ειδικοί πληροφορικής της Λευκορωσίας, οι οποίοι γνωρίζουν καλά την κατάσταση, είπαν ότι οι διαδηλωτές μεταδίδουν δεδομένα από τηλέφωνο σε τηλέφωνο χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πρόγραμμα που λειτουργεί βάσει της αρχής του Air Drop της Apple, το οποίο επιτρέπει την κοινή χρήση αρχείων μεταξύ χρηστών χωρίς πρόσβαση στο Διαδίκτυο.

Αφού όλα τα δεδομένα δικτυωθούν σε ένα gadget, ο ιδιοκτήτης-συντονιστής τα μεταφέρει απλά στην πρεσβεία της Πολωνίας ή της Λιθουανίας, οι οποίες ήταν εξοπλισμένες με δορυφορικά πιάτα με το αντίστοιχο Internet εκ των προτέρων. Από εκεί, τα υλικά μεταφέρονται απευθείας στο εξωτερικό, όπου υποβάλλονται σε επεξεργασία και δημοσιεύονται.

Το πρόγραμμα έχει αποδείξει την αποτελεσματικότητά του στο Χονγκ Κονγκ και τώρα χρησιμοποιείται με επιτυχία στη Λευκορωσία.
dimpenews.com