Ο Χαφτάρ κρατάει κλειστά τα χαρτιά του για την συμφωνία σκάνδαλο τούρκικων συμφερόντων γι αποστρατικοποίηση Σύρτης-αλ Τζούφρα…ΚΑΜΙΑ ΔΗΛΩΣΗ ΕΠΙΚΥΡΩΣΗΣ Ενισχύσεις του LNA κατευθύνονται στη Σύρτη.

Καμιά δήλωση δεν δημοσιεύθηκε σήμερα από τον εκπρόσωπο τύπου του LNA ως όφειλε για τη συμφωνία που ανακοινώθηκε από GNA και Πρόεδρο Κοινοβουλίου Τομπρούκ Aguila Saleh αναφέρει ο ίδιος ο εκπρόσωπος στο λογαριασμό του..

Κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ο Χαφτάρ για την συμφωνία σκάνδαλο τούρκικων συμφερόντων γι αποστρατικοποίηση Σύρτης-αλ Τζούφρα..Στην Αθήνα το ΥΠΕΞ πανηγυρίζει γιατί; γιατί πέρασε η τούρκικη απαίτηση για αποστρατικοποίηση Σύρτης-Αλ Τζούφρα που σημαίνει ακόμη περισσότερο εδραίωση της Τουρκίας. Και ως εκ θαύματος αύριο ο αρχιτέκτονας της συμφωνίας ο Γερμανός ΥΠΕΞ έρχεται Αθήνα….Η Αίγυπτος έδειξε ότι δεν τηρεί την κόκκινη γραμμή έκανε πίσω μπροστά στον τούρκικο επεκτατισμό που διπλωματικά επιτεύχθηκε δια της μεσολάβησης Γερμανίας μέσω του ΥΠΕΞ της Μαας που πήγε αρχές εβδομάδας στην Τρίπολη και η επίσκεψή του συνέπεσε με Υπ. Άμυνας Τουρκίας και Κατάρ….Ο Σίσι χαιρέτισε τη συμφωνία το ίδιο έπραξαν και οι σύμμαχοί του στο λιβυκό ΗΑΕ και Σ Αραβία αλλά και η Ελλάδα....Ενισχύσεις του LNA κατευθύνονται στη Σύρτη από Ras Lanuf αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες που σημαίνει ότι ο Χαφτάρ μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια. Υπάρχει κι ο ρώσικος παράγοντας που αν υλοποιηθεί η συμφωνία υποχωρεί από τις θέσεις του στις 2 προαναφερόμενες περιοχές….

Mυστικές συνομιλίες είναι σ΄εξέλιξη μεταξύ Τουρκίας-Αιγύπτου. Η συμφωνία απαιτεί αφοπλισμό Syrte και Joufra όπου είναι οι δυνάμεις Χαφτάρ και μια ζώνη ασφαλείας θα δηλωθεί. Προβλέπει ότι η ασφάλεια των 2 πόλεων θα τηρηθεί από αστυνομία και από τις 2 πλευρές..Ο σύμβουλος του Aqila Saleh είπε στηνAl-Hadath: δεν υπάρχουν άμεσες επαφές μεταξύ Saleh κι Al-Sarraj ο καιρός θα δείξει την αξιοπιστία του Sarraj λες και δεν την ξέρουν και ότι η συμφωνία είναι αποδεκτή σε διεθνές και τοπικό επίπεδο χωρίς να διευκρινίσει το τελευταίο...O εκπρόσωπος τύπου του GNA ανακοινώνει ότι «δεν θα εμπιστευθούμε ποτέ μια ανακοίνωση εκεχειρίας ή μια νέα γιατί είδαμε πολλές παραβιάσεις » …

dimpenews.com