Οι Τούρκοι αύριο κάνουν ασκήσεις Ν της Κρήτης σε περιοχή όπου έχει προγραμματίσει και η Αθήνα που τη θεωρεί κόκκινη γραμμή…..Erdogan: για ό,τι γίνει θα ευθύνεσθε εσείς..Θα φέρω το χάος στην Ελλάδα…..

Το τούρκικο ναυτικό πρόκειται αύριο 25 Αυγούστου να πραγματοποιήσει ασκήσεις στα Νότια της Κρήτης μια περιοχή που έχει δεσμεύσει με NAVTEX και η Αθήνα και που θεωρεί κόκκινη γραμμή.Οι Τούρκοι εξέδωσαν σχετική NAVTEX στις 24/8/20..Οι ελληνικές αρχές δήλωσαν ότι οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά θα ξεκινήσουν την Τρίτη νοτιοανατολικά της Κρήτης και θα τελειώσουν την Πέμπτη στις 25-27/8/20 με τη συμμετοχή πολεμικών πλοίων και μαχητικών αεροσκαφών στην καυτή ζώνη…Όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά και όλες οι προτάσεις στο τραπέζι.. Παράλληλα η Τουρκία ανακοίνωσε την διεύρυνση, έως τις 27 Αυγούστου, της NAVTEX βάσει της οποίας το «Ορούτς Ρέις» δραστηριοποιείται στην ελληνική υφαλοκρηπίδα..

Στις τελευταίες δηλώσεις του ο Ερντογάν ήταν πολύ επεξηγηματικός είπε θα προκαλέσει το χάος στην Ελλάδα ( βλ. 1.000.000 εν δυνάμει μουτζαχεντίν που ενέσπειρε με τις ευλογίες Δύσης και ελληνικής ηγεσίας στη βάση του αντι-‘Ασαντ δόγματος που αποτελούν εν δυνάμει ασύμμετρη απειλή με τρομοκρατικές και εξεγέρσεις την ώρα 0). Βέβαια ο Ερντογάν οι υπηρεσίες του δηλ. ξέρουν πολύ καλά και την αρχή του Πάιατ να διχάζει μέχρι εμφυλίου στα πρότυπα του ουκρανικού κάτι που έντονα παρατηρείται και τις τελευταίες μέρες) . ”Η Navtex της Ελλάδας είναι μια ανεύθυνη πράξη που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των πλοίων παρόντων στην περιοχή” , είπε.

Image

Η Τουρκία δεν θα κάνει το παραμικρό βήμα πίσω, τόνισε ως αδιάλλακτος..Eνώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το Oruc Reis να συνεχίσει τον περίπλους επί της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και πέραν της 27ης Αυγούστου που έδωσε ως καταληκτική νωρίτερα..

Image

Η Ελλάδα βυθίστηκε σ ένα χάος και δεν θα μπορέσει να βγει” είπε με νόημα.Για εσωτερικό χάος μίλησε ο Ερντογάν στην Ελλάδα για αποσταθεροποίηση μίλησε ουσιαστικά ο Ερντογάν συν χτύπημα που θα προκαλέσει….Και ”για ό,τι συμβεί όπως είπε χαρακτηριστικά θα ευθύνεται η Ελλάδα και θα πληρώσει μόνη τα έξοδα ” οι χώρες που την υποκινούν και που δεν θα της συμπαρασταθούν.. Έχει δίκιο σε αυτό υπάρχουν υποκινητές που τάζαν λαγούς με πετραχείλια στην Α Μεσόγειο για να μπει η χώρα σε περιπέτεια…κι η χώρα παρασύρθηκε …..” Αυτοί που έριξαν την Ελλάδα μπροστά στο τούρκικο ναυτικό δεν θα εμφανιστούν την επομένη” δήλωσε…

Αν περιμένει κανείς ότι τα ΗΑΕ ή η σουνίτικη Αίγυπτος που δεν τήρησε την κόκκινη γραμμή στη Σύρτη και πήγε σε συμφωνία με Τούρκους για αποστρατικοποίηση και πούλησε τον δικό της Χαφτάρ θα ρίξει έστω και μια σφαίρα για πάρτη μας είναι εξωφρενικά γελασμένος ή πολιτικός απατεώνας ολκής...Η Αίγυπτος δεν τόλμησε ν’ακουμπήσει την Τουρκία όταν εισέβαλε δίπλα της στη Λιβύη για την Ελλάδα θα πέσει μαχόμενη;;; Ο Σίσι δεν είναι Άσαντ…Κι όλα αυτά 1 μέρα πριν ο Γερμανός ΥΠΕΞ Maas ο αρχιτέκτονας της παράδοσης κι αφοπλισμού του LNA στη Σύρτη έρθει Αθήνα….

Image

ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ…

Η ομιλία Erdogan είναι ένα τελεσίγραφο με παραλήπτες εκτός Ελλάδας και ΕΕ, ΗΠΑ. Η κρίση στην Α Μεσόγειο και στην Κύπρο μπήκε σε νέα φάση” αναφέρει Τούρκος ναύαρχος εν αποστρατεία….κι αν είναι;;;;;

Αυτές οι ασκήσεις με το Αμπου Ντάμπι είναι φάρσα; O μύθος των καλών Φαραώ επίσης.. ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΟΙ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ .. αν δεν έχεις συμμάχους υπαρκτούς καλύτερα να κρατάς κλειστά τα χαρτιά σου…μην δείχνεις ότι είσαι γδυτός…..Δεν είναι ώρα για ασκήσεις επί χάρτου και ο στρατός να χρησιμοποιείται για διπλωματικούς λόγους ( στρατιωτική διπλωματία) για τρίτη χώρα της περιοχής την ώρα που ο Ερντογάν είναι προ των πυλών…..

dimpenews.com

One thought on “Οι Τούρκοι αύριο κάνουν ασκήσεις Ν της Κρήτης σε περιοχή όπου έχει προγραμματίσει και η Αθήνα που τη θεωρεί κόκκινη γραμμή…..Erdogan: για ό,τι γίνει θα ευθύνεσθε εσείς..Θα φέρω το χάος στην Ελλάδα…..

Comments are closed.