Λίστα χωρών με ή χωρίς μάσκες στις τάξεις στην Ευρώπη….

Στο Βέλγιο οι μάσκες είναι υποχρεωτικές μόνο στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δηλ. από 12 χρονών και πάνω εξαιρούνται δημοτικά και νηπιαγωγεία.

Στη Γαλλία ο Υπ. Εθνικής Παιδείας ο Jean-Michel Blanquer επίσης ανακοίνωσε στις 20/8/20 ότι η μάσκα θα είναι υποχρεωτική από το γυμνάσιο και πάνω δηλ. σε μαθητές άνω των 12 ετών.

Στην Ιταλία σ΄απουσία οφειλόμενης απόστασης η μάσκα θα είναι υποχρεωτική από το Δημοτικό δηλ. σε παιδιά ηλικίας άνω των 6 ετών… H μάσκα είναι υποχρεωτική στην Ισπανία από 6 έτων κι άνω και στην Αγγλία άνω των 11 ετών… 
Στη Γερμανία μ΄εξαίρεση κάποια κρατίδια η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική σε καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης . Στη Ρηνανία είναι υποχρεωτική από το δημοτικό ενώ στην Mecklembourg-Poméranie όταν οι τάξεις χωρίζονται στα 2 δεν απαιτείται μάσκα.

Στην Σκανδιναβία στις χώρες Σουηδία, Δανία, Νορβηγία, Φιλανδία, Ισλανδία η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική σε καμιά περίπτωση και επομένως και στα σχολεία κάθε βαθμίδας..

Στην Ολλανδία σε καμιά βαθμίδα εκπαίδευσης η μάσκα δεν είναι υποχρεωτική….

Στην Ελβετία κάθε καντόνι καθορίζει τη στάση του.Στο canton του Vaud, οι μαθητές δευτεροβάθμιας με μάσκα υποχρεωτική όπως και στη Γενεύη..

Στη Σκωτία τα μαθήματα διεξάγονται χωρίς υποχρεωτική μάσκα για μαθητές. 

dimpenews.com