ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ: πέθανε η απεργός πείνας δικηγόρος Ebru Timtik μετά από 238 ημέρες απεργίας πείνας..

Ebru Timtik

Σταμάτησε η καρδιά της δικηγόρου Ebru Timtik μετά από 238 ημέρες απεργίας πείνας..Το καθεστώς Ερντογάν δολοφονεί δικηγόρους, μουσικούς με …σιγαστήρα την απεργία πείνας..To έγκλημα της ήταν ότι δεν πρόδωσε το λειτούργημά της. ήταν νομικός υπεράσπισης σε πολλά μέλη της ακρο-αριστερής οργάνωσης DHKP-C που ο αρχιτρομοκράτης της Μέσης Ανατολής των Βαλκανίων και της Αν Μεσογείου θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση…… H μαχητική δικηγόρος μπήκε στην απεργία πείνας για να διαμαρτυρηθεί για τις συνθήκες κράτησης στα κάτεργα μπουντρούμια του ισλαμιστή Ερντογάν…..Η δικηγόρος Ebru Timtik πέθανε από καρδιακή ανακοπή την 238η ημέρα απεργίας πείνας διεκδικώντας το δικαίωμα σε δίκαιη δίκη.Ο συνάδελφος της Aytaç Ünsal, είναι επίσης σε απεργία πείνας, και δεν έχει ακόμη λάβει δίκαιη δίκη.

Εικόνα

Μια δεκάδα Βέλγοι δικηγόροι ξεκίνησαν μια 24ωρη απεργία πείνας νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας 24/8/20 προς υποστήριξη των Τούρκων συναδέλφων τους που αποτελούν αντικείμενο νομικών διώξεων στη χώρα τους. Πραγματοποιήθηκε δράση αυτή τη Δευτέρα το μεσημέρι μπροστά από το Τουρκικό Γενικό Προξενείο στις Βρυξέλλες, rue Montoyer, για να τονιστεί αυτή η δράση που υποστηρίζεται από την Avocats.be, τη Διεθνή Ομοσπονδία Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, την Ένωση Δικηγόρων για τη Δημοκρατία και η Διεθνής Συμμαχία για την Προάσπιση των Δικαιωμάτων και των Ελευθεριών.

Υποστήριξη 2 δικηγόρων που στοχεύθηκαν επειδή υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα..
“Πραγματοποιούμε αυτήν την απεργία πείνας για να υποστηρίξουμε συγκεκριμένα δύο δικηγόρους: την Ebru Timtik και τον Aytac Ünsal εξηγεί στο μικρόφωνό μας η Me Sybille Gioe, δικηγόρος της Λιέγης που συμμετέχει στη δράση. Φυλακίστηκαν στην Τουρκία (καταδικάστηκαν σε 13 και 10 χρόνια στη φυλακή) και οι ίδιοι έχουν κάνει απεργία πείνας για πάνω από 200 ημέρες. Στην πραγματικότητα, είναι ακτιβιστές επειδή έχουν αποτελέσει αντικείμενο εντελώς άδικης δίκης. Στην Τουρκία μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος, 5.000 δικαστές έχουν απολυθεί και εκατοντάδες δικηγόροι φυλακίστηκαν. Αυτοί οι δικηγόροι στοχεύονται ιδιαίτερα επειδή υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα […] Υπάρχει μόνο μία λύση.. η άμεση απελευθέρωσή τους. Αυτό ζητάμε.

Προσθέτει: «Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι από αυτήν τη δράση επειδή εμείς οι ίδιοι υπερασπίζουμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και συνειδητοποιούμε ότι εάν ήμασταν στην Τουρκία οι ίδιοι, θα υφιστάμεθα επίσης καταπίεση».RTBF
«Έχει γίνει επικίνδυνο να ασκείς το επάγγελμά σου ως δικηγόρος»
“Από τη στιγμή που σε μια χώρα,που είναι επιπλέον μια γειτονική χώρα της Ευρώπης, μια χώρα με την οποία η Ευρώπη έχει πολλές σχέσεις,… η υπεράσπιση ανθρώπων στο δικαστήριο, έχει γίνει επικίνδυνο επάγγελμα για το οποίο μπορεί κανείς να διωχθεί και να καταδικαστεί, πιστεύω ότι σε αλληλεγγύη με αυτούς τους δικηγόρους που κάνουν αξιοσημείωτη δουλειά στην Τουρκία, πρέπει να είμαστε παρόντες “δήλωσε ο Xavier Van Gils, πρόεδρος της Avocats.be, στο μικρόφωνό του RTBF 24/8/20

Δυστυχώς η μάχιμη δικηγόρος λύγισε σήμερα …….την λύγισε μόνο ο θάνατος και η αδιαφορία,αναλγησία των πολιτικών ιθυνόντων, Φορέων και Διεθνών Οργανισμών ανά τον κόσμο…..

dimpenews.com