Η ληστεία του Αιώνα στη Λυών της Γαλλίας: άγνωστοι επιτέθηκαν σε χρηματαποστολή και διέφυγαν με 9 εκατομμύρια ευρώ…..ΒΙΝΤΕΟ ΦΩΤΟ

Ληστεία στη Λυών, η ληστεία του αιώνα : οι κακοποιοί έφυγαν με 9 εκατομμύρια ευρώ..
Οι ληστές επιτέθηκαν σ’ ένα θωρακισμένο van επί της rue Sémard στο 7ο διαμέρισμα της Λυών, μπροστά από την Banque de France αυτή την Παρασκευή το πρωί 28/8/20. Υπεξαίρεσαν 9 εκατομμύρια ευρώ. Οι επιτιθέμενοι μπλόκαραν το βαν της χρηματαποστολής Loomis κατά την έξοδό του από την τράπεζα.Πριν φύγουν, έβαλαν φωτιά σε πολλά οχήματα. Δεν υπάρχουν θύματα.Οι δράστες ήταν 5 σύμφωνα με την αστυνομία.

Ce vendredi 28 août, des malfaiteurs armés ont braqué un fourgon blindé dans le 7E arrondissement de Lyon (Rhône).


Ήταν παχύς καπνός που τράβηξε την προσοχή των κατοίκων. Αρκετά οχήματα, συμπεριλαμβανομένου ενός θωρακισμένου van, πυρπολήθηκαν στην οδό Pierre Sémard στο 7ο διαμέρισμα της Λυών μετά από ληστεία.
Η ληστεία έλαβε χώρα λίγο πριν τις 9 π.μ. μπροστά από τη Banque de France.
Οι πυροσβέστες κλήθηκαν. Έπρεπε να παρέμβουν για να σβήσουν τις πυρκαγιές στα 3 οχήματα που πυρπολήθηκαν, στο θωρακισμένο βαν και σε δύο μικρά καμιόνια που φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και οι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν αμέσως μετά το συμβάν. Οι εγκληματίες έφυγαν με πλούσια λεία.
Μετά την αξιολόγηση, η Εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι το ποσό της λείας ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και οι ληστές κατάφεραν να διαφύγουν αμέσως μετά το συμβάν. Οι εγκληματίες έφυγαν με πλούσια λεία.
Μετά την αξιολόγηση, η Εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι το ποσό της λείας ανέρχεται σε 9 εκατομμύρια ευρώ.

Ξεκίνησε έρευνα για ένοπλη ληστεία και σύσταση συμμορίας. Ανατέθηκε στο DIPJ (διαπεριφερειακή διεύθυνση της δικαστικής αστυνομίας) της Λυών και στο JIRS (εξειδικευμένη διαπεριφερειακή δικαιοδοσία) της Λυών.
Το JIRS συγκεντρώνει εισαγγελείς και ανακριτές που ειδικεύονται στην καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της οικονομικής παραβατικότητας.

9 εκατομμύρια ευρώ … αυτή είναι μια από τις μεγαλύτερες ληστείες στη Γαλλία, και πρέπει να περάσουμε στον προηγούμενο αιώνα πίσω στην περίπτωση τουToni Musulin που είχε ληστέψει 11,9 εκατομμύρια ευρώ για να βρούμε κάτι αντίστοιχο. Μόνο τα 9,1 εκατομμύρια ευρώ εντοπίστηκαν σε ένα γκαράζ …
Η Loomis, η εταιρεία μεταφοράς μετρητών, είναι τακτικά στόχος ληστών… που ενεργούν συχνά στην περιοχή της Λυών…


Το 2017, η δικαστική αστυνομία συνέλαβε 7 κακοποιούς από την περιοχή της Λυών που επέστρεφαν από την Ελβετία, όπου είχαν ληστεύσει μια λεία 35 εκατομμυρίων.
Το 2016, οι εγκληματίες έκλεψαν σκόνη χρυσού αξίας περίπου 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, κατά τη διάρκεια της ληστείας ενός φορτηγού στο Ντάρντιλι, κοντά στη Λυών…(france3)

dimpenews.com