Ένοπλοι απήγαγαν πάστορα στη Νιγηρία…

Ανεξέλεγκτο δρα το ριζοσπαστικό ισλάμ στην Αφρική και το χειρότερο είναι ότι πολύ λίγα από τα σεκταριστικά του εγκλήματα φθάνουν στη Δύση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται μαζικές σφαγές στη Νιγηρία χριστιανικών πληθυσμών περνάνε από μαχαίρι ολόκληρα χωριά. Λιθοβολισμοί , απαγωγές, επιθέσεις αυτοκτονίας σε ημερήσια διάταξη. Η τελευταία είδηση αναφέρει την απαγωγή πάστορα από ομάδα ενόπλων κατά τη διάρκεια θρησκευτικής τελετής στη Νιγηρία σε κρατίδιο κεντρικά και βόρεια..

Ένοπλοι την Παρασκευή, απήγαγαν έναν πάστορα, τον Emmanuel Apeh, κατά τη διάρκεια μιας εκκλησιαστικής .. και τον οδήγησαν σε άγνωστο προορισμό.

Το περιστατικό συνέβη στο Akaajime στην περιοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης Gboko του κρατιδίου Benue στις 8.00μμ.

Η Vanguard αναφέρει ότι οι ένοπλοι έφτασαν στο χώρο του της εκκλησίας, προσποιούμενοι ότι ήταν πιστοί.

«Εισέβαλαν στην εκκλησία πίσω από το πρατήριο καυσίμων Mbalemen Akaajime, γύρω από τον δρόμο Mkar-Katsina / Ala, Gboko περίπου στις 8 μ.μ.

«Και μετά την τελετή ακολούθησαν τον πάστορα Apeh στο αυτοκίνητό του, πυροβολώντας σποραδικά για να τρομάξουν τους ανθρώπους και τον οδήγησαν αμέσως με μοτοσικλέτα σε άγνωστο προορισμό.

Οι απαγωγείς «.. έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν αιτήματα και απαιτούν λύτρα ύψους 10 εκατομμυρίων Ν για την απελευθέρωσή του.

«Η κατεστραμμένη σύζυγός του και τα μέλη της οικογένειάς του έχουν καταβάλει απέλπιδες προσπάθειες για την απελευθέρωσή του πριν είναι πολύ αργά», αναφέρει η δημοσίευση επικαλούμενη πηγή.

Η Cathering Anene, εκπρόσωπος της αστυνομικής διοίκησης, επιβεβαίωσε την απαγωγή.

Η Anene είπε ότι οι αστυνομικοί εργάζονται όλο το εικοσιτετράωρο για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση του πάστορα.newsbreak.ng 29/8/20

dimpenews.com