Μελβούρνη: μια έγκυος γυναίκα συνελήφθηκε μπροστά στ΄ανήλικα παιδιά της μες στο σπίτι της γιατί οργάνωσε διαδήλωση κατά του lockdown…BINTEO

Μια έγκυος γυναίκα συνελήφθηκε μέσα στο σπίτι της παρουσία των ανήλικων παιδιών της χθες στην Αυστραλία γιατί διοργάνωσε μια διαδήλωση υποστηριζόμενη την συνταγματική αρχή τη ελευθερίας του συνέρχεσθαι που χωρίς αυτήν δεν υπάρχει Δημοκρατία στην Αυστραλία κατά του lockdown και της δικτατορικής επιβολής απαγόρευσης κυκλοφορίας-στρατιωτικός νόμος στη Μελβούρνη.Οι εικόνες που απευθείας στο Facebook έγιναν virales και προκάλεσαν πολεμική..

H γυναίκα είναι η (Ζωή) Zoe Buhler, μητέρα 2 παιδιών που ζει στην πολιτεία της Victoria, και είχε καλέσει σε διαδήλωση κατά περιορισμών του Covid-19.

”Συγγνώμη, κίνητρο για τι; Τι είναι … τι είναι αυτό;” ρωτά τους αστυνομικούς με τις πιτζάμες της. ”Έχω υπέρηχο σε μια ώρα”, λέει, ξεσπώντας σε δάκρυα.

Η έγκυος γυναίκα Zoe Buhler είπε στα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης ότι μετέφερε σχέδια διαμαρτυριών χωρίς να γνωρίζει ότι ήταν παράνομο στην πολιτεία της Victoria, όπου ισχύουν περιορισμοί για την αναστολή ενός δεύτερου κύματος της επιδημίας κορωνοϊού.

Είμαι απλώς παθιασμένο άτομο και αρρωσταίνω από την καραντίνα είπε η Zoe Buhler.

Η Αυστραλία έχει αναλάβει δράση για να σταματήσει ακτιβιστές που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρίες παρά την απαγόρευση της διεξαγωγής μεγάλων συγκεντρώσεων για την καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού. Στην πολιτεία της Victoria, οι κάτοικοι ενθαρρύνονται να μείνουν στα σπίτια τους και να περιορίσουν το ταξίδι όσο το δυνατόν περισσότερο.
Το βίντεο της σύλληψης έχει προβληθεί εκατομμύρια φορές στο Διαδίκτυο, προκαλώντας διαμάχες και ξεκινώντας τη συζήτηση για το σεβασμό των ατομικών ελευθεριών.

Η αστυνομία είναι ένοχη για κατάχρηση εξουσίας, λέει η Διεθνής Αμνηστία, ενώ η οργάνωση δικαιωμάτων Liberty Victoria χαρακτήρισε τη σύλληψη ενοχλητική.Γίνεται λόγος για αστυνομοκρατία.

dimpenews.com

One thought on “Μελβούρνη: μια έγκυος γυναίκα συνελήφθηκε μπροστά στ΄ανήλικα παιδιά της μες στο σπίτι της γιατί οργάνωσε διαδήλωση κατά του lockdown…BINTEO

Comments are closed.