7 μέρες καίγεται η Συρία: Λατάκια, Χάμα, Χομς από Τούρκους πράκτορες. Απάντησε το ”Λαϊκό Μέτωπο Απελευθέρωσης Αλεξανδρέττα” μ΄επίθεση κατά τούρκικης βάσης μ΄1 νεκρό Τούρκο στρατιώτη στο Ν Ιντλίμπ.Αντίποινα Τούρκων απόπειρα δολοφονίας κατά του επικεφαλή της οργάνωσης….Ο Lavrov έφθασε στη Δαμασκό και μετά πάει στην Κύπρο…

Για 7 συνεχείς μέρες καίγονται τα κατάφυτα δάση σε ορεινούς όγκους σε Αν. Λατάκια ως Χάμα και Χομς χωρίς καμιά διεθνή βοήθεια από πουθενά ούτε ελικόπτερο ούτε πυροσβεστικό αεροσκάφος. Πυρακτώθηκαν τα Jabal al-Turkman πεδίο μάχης επί σειρά ετών με Τουρκόφιλους τρομοκράτες και οι περιοχές Slunfeh και Al-Ghaab Plain και τα βουνά του Masyaf και η περιοχή Nubol al-Khatib στη Χάμα όπως και στα δυτικά της Χομς το χωριό Halat στην περιοχή Tal Kalakh, και στο Anaz.Tεράστια οικολογική καταστροφή και στρατηγικής σημασίας….

Υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλουν οι πυροσβέστες κι ο στρατός και μέλη της πολιτικής προστασίας και εθελοντές αλλά τα μέσα τους δεν επαρκούν. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης.Τούρκοι πράκτορες εισχώρησαν και καίνε τα δάση και τα βουνά τους κάμπους της Συρίας κυρίως στον άξονα που γειτνιάζει με Ιντλίμπ και τούρκικα σύνορα στα ΒΔ. Εφαρμόζουν την τακτική καμμένη γη για ν΄αποψιλώσουν τα πάντα ιδιαίτερα στ΄απόκρημνα βουνά της Λατάκια που υπήρξαν ο προμαχώνας ως φυσικό καταφύγιο της αντίστασης κατά του νεοθωμανικού επεκτατισμού. Στόχος να μην υπάρχει πια αυτή η φυσική άμυνα ….

Εικόνα

Η απάντηση ήρθε από την οργάνωση Λαϊκό μέτωπο για την Απελευθέρωση της Αλεξανδρέττας (Ισκέντερουμ) στην Τουρκία επαρχία Χατάι όπου και η Αντιόχεια που ανήκε στη Συρία ως τα μέσα του 20ου αιώνα. Προφανώς άνδρες του έδρασαν χθες και ήταν αυτοί που πυροβόλησαν ως αταυτοποίητοι κατά Τούρκων στρατιωτών που ήταν στην περίμετρο της τούρκικης βάσης στο εσωτερικό της πόλης Muhtarim πλησίον της Ariha, στο νότο του Idlib στη Συρία σκοτώνοντας 1 κατά παραδοχή του Τούρκου Υπ. Άμυνας και τραυματίζοντας τουλάχιστον έναν ακόμη. Eίναι επιχείρηση της οργάνωσης γιατί το προπύργιό της που ήταν τα βουνά της Β Λατάκια ριμάχθηκαν από τις πυρκαγιές των Τούρκων.

ali kayali

Τ΄αντίποινα των Τούρκων ήταν άμεσα. Άνθρωποί τους ή πράκτορες της ΜΙΤ προέβησαν σε μια ακόμη απόπειρα δολοφονίας του Ali Kayali επικεφαλή της Οργάνωσης ”Λαϊκό μέτωπο για την Απελευθέρωση της Αλεξανδρέττας (Ισκέντερουμ)” H oργάνωση για το Iskenderun σε ανακοινωθέν της καθιστά υπεύθυνους γι αυτήν την επίθεση τους Αδερφούς Μουσουλμάνους του Erdogan μέσω των εξαγορασμένων υποχείριών τους ή τους χειραγωγούμενους τους δια της πλύσης εγκεφάλου.
Άγνωστοι που επέβαιναν σε άλλο όχημα γάζωσαν το αυτοκίνητο του καθώς έκανε περιοδεία στα χωριά της Β Λατάκια χθες τη νύχτα στην περιοχή Kassab προς τις 11:30 μμ στον αυτοκινητόδρομο Al-Basit. Υπήρξε σφοδρή ανταλλαγή πυροβολισμών μεταξύ των τρομοκρατών και της συνοδείας του Κayali (Mihrac Ural). Άγνωστο αν ο ίδιος τραυματίστηκε πάντως είναι εν ζωή και σε καλή κατάσταση….Toύρκικη πηγή: Υπάρχουν πληροφορίες ότι το άτομο τραυματίστηκε.

Σε μια άλλη εξέλιξη ο ΥΠΕΞ Ρωσίας Sergei Lavrov έφθασε στη Δαμασκό και αργότερα θα παραχωρήσει κοινή συνέντευξη τύπου με ΥΠΕΞ Συρίας τον Mouallem…Αργά σήμερα θα μεταβεί στην Κύπρο ο Ρώσος ΥΠΕΞ.

Το πρωί της Τρίτης (08/09), θα συναντηθεί με Ν.ΑναστασιάδηΔημήτρη ΣυλλούρηΧριστοδουλίδη.

L’image contient peut-être : 1 personne, debout, chaussures et plein air
Εικόνα
Εικόνα


Image
Image

dimpenews.com