Ρώσικο μαχητικό MiG29 καταρρίφθηκε στη Λιβύη μάλλον από τουρκικά F16. Σώος ο ρωσόφωνος πιλότος..Πιλότος: μ΄έριξαν…Την ώρα που ο Λαβρόφ ήταν στην Κύπρο…

Ένα ρώσικο μαχητικό MiG-29 καταρρίφθηκε πάνω στη Λιβύη πλησίον της Σύρτης. Ο ρωσόφωνος πιλότος έκανε χρήση αλεξίπτωτου και σώος περισυνελλέχθηκε από τις δυνάμεις του LNA τις οποίες κι υπερασπιζόταν. Τούρκικες πηγές αναφέρουν ότι 2 Τουρκικά F-16 και 1 Τουρκικό AWACS εντοπίστηκαν κοντά στην περιοχή όπου συνετρίβη το ρωσικό αεροπλάνο αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταρρίφθηκε από αυτά.Την ώρα που Λαβρόφ ήταν στην Κύπρο…Ο ρωσόφωνος πιλότος βιντεοσκόπησε τον εαυτό του μετά την προσεδάφιση μ΄αλεξίπτωτο μιλάει ρώσικα και λέει ”μ΄εριξαν¨.

Σύμφωνα με το Defense-blog.com μαχητικό αεροσκάφος MiG-29, φέρεται να ανήκει σε Ρώσους ιδιώτες στρατιωτικούς εργολάβους. Προσθέτει ένα μαχητικό αεροσκάφος MiG-29 (όνομα αναφοράς του ΝΑΤΟ – “Fulcrum”) καταρρίφθηκε κοντά στη Sirte της Λιβύης.

Ο πιλότος προσεδαφίστηκε μ’ επιτυχία και μαγνητοσκόπησε τη διαδικασία εκκένωσής του από ελικόπτερα της Εθνικής Πολεμικής Αεροπορίας (LNA) της Λιβύης.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφόρησε επίσης ένα βίντεο του πιλότου όπου είπε ότι το μαχητικό του αεροσκάφος δέχθηκε πυρά, δεν συνετρίβη λόγω τεχνικής βλάβης.Λέει ότι είναι στα 45-70 km από την αεροπορική βάση….

Το μαχητικό ήταν πολλαπλών ρόλων MiG-29 LNA. Στο βίντεο λέει ότι χτυπήθηκε, αλλά επέζησε με εκτόξευση από ύψος 700 μέτρων. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ανέφερε, πυροβολήθηκε 45 χιλιόμετρα πριν φτάσει στο αεροδρόμιο, το αεροπλάνο του συνετρίβη 200-300 μέτρα μακριά του:

Σώος κι αβλαβής.είμαι περίπου 45 χιλιόμετρα από το αεροδρόμιο. Άπλωσα το αλεξίπτωτο μου, περιμένω διασώστες. Τα τζιπ του εχθρού δεν είναι ακόμη ορατά. Θα πάω στην κοιλάδα, αλεξίπτωτο κι όλα θα τ’ αφήσω στο έδαφος ».

Στο τέλος του βίντεο, ένα ελικόπτερο Mi-24 του LNA φτάνει…

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο πιλότος είναι ρωσόφωνος και έχει ευρωπαϊκή εμφάνιση.Yπάρχουν και οι περιβόητες ηλεκτρονικές παρεμβολές……

Τα 14 μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 Fulcrum και τα βομβαρδιστικά Sukhoi Su-24 Fencer παραδόθηκαν από τη Ρωσία στη Λιβύη τον Μάιο.

Η παρέμβαση Λαβρόφ για Κύπρο και Τουρκία: Διάλογος για αμοιβαίως αποδεκτές λύσεις

Τον Μάιο, αυτά τα πολεμικά αεροπλάνα πέταξαν από τη Ρωσία και έκαναν ενδιάμεση στάση στην αεροπορική βάση Hamedan του Ιράν. Στη συνέχεια, πέταξαν στη ρωσική βάση Khmeimim στη δυτική Συρία. Στη συνέχεια, τα αεροσκάφη της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας τα συνόδευσαν στην αεροπορική βάση Al-Jufra στη Λιβύη, η οποία ελέγχεται από την ομάδα του Εθνικού Στρατού της Λιβύης LNA μ’ επικεφαλής τον στρατηγό Khalifa Haftar.

Kαι όλα αυτά ενώ ο Ρώσος ΥΠΕΞ Λαβρόφ ήταν στην Κύπρο. Διόλου απίθανο να σχετίζονται τα γεγονότα…O Lavrov μάλιστα ”ένωσε” Δαμασκό-Λευκωσία αφού πέταξε στην Κύπρο από Δαμασκό.Σε αυτές τις συναντήσεις σημασία δεν έχουν τόσο οι δηλώσεις όσο οι”επαφές”….

Image

dimpenews.com