Βέλγιο: 70 γιατροί Φλαμανδοί ζητούν την κατάργηση της μάσκας στα σχολεία για παιδιά και εκπαιδευτικούς μ΄επιστολή τους προς τον Υπουργό: η υποχρεωτική μασκοφορία κάνει το σχολείο ένα περιβάλλον απειλητικό κι επικίνδυνο,να καταργηθούν οι μάσκες στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Οι μαθητές γυμνασίου Λυκείου γίνονται διαταραγμένοι με τις μάσκες.

70 γιατροί Φλαμανδοί ζητούν την κατάργηση της μάσκας στα σχολεία…..70 γιατροί ζήτησαν από το Φλαμανδό Υπουργό Παιδείας Ben Weyts να καταργήσει την υποχρεωτική μάσκα εντός των σχολείων τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές. Απαιτούν από τον υπουργό να αλλάξει τη μέθοδο του: όχι πια υποχρεωτική μάσκα, να προστατεύσει αποκλειστικά τις ομάδες υψηλού κινδύνου και να συμβουλεύσει τα πρόσωπα σε κίνδυνο να συμβουλεύονται τον γιατρό τους..

Η απόφαση επιβολής υποχρεωτικής μάσκας στο σχολείο για τους μαθητές άνω των 12 ετών ανησυχεί τους υπογράφοντες στην πλειοψηφία τους γιατρούς παθολόγους.”Αυτούς τους τελευταίους μήνες η γενική ευημερία των παιδιών και των νέων υποβλήθηκε σε πιέσεις. Στα γιατρεία μας βλέπουμε έναν αυξανόμενο αριθμό παιδιών και νέων που διαμαρτύρονται λόγω των κανόνων συμπεριφοράς που τους επιβλήθηκαν. Διαγνώνουμε προβλήματα άγχους κι αϋπνίας, διαταραχές συμπεριφοράς και ένα φόβο ότι θα μολυνθούν. Διαπιστώνουμε επίσης μια αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας της απομόνωσης της στέρησης. Πολλοί νέοι στερούνται φυσικής και συναισθηματικής επαφής “, λένε οι γιατροί στην ανοιχτή επιστολή τους.”Η υποχρεωτική μασκοφορία στα σχολεία είναι μια σοβαρή απειλή για την ανάπτυξή τους. Αγνοεί τις ουσιαστικές ανάγκες των παιδιών που είναι στην ανάπτυξη (…) Η υποχρεωτική μασκοφορία κάνει το σχολείο ένα περιβάλλον απειλητικό κι επικίνδυνο όπου η συναισθηματική επαφή-επικοινωνία γίνεται δύσκολη.Σύμφωνα με τους ίδιους δεν υπάρχει “καμιά απόδειξη σε μεγάλη κλίμακα ότι το να φοράς μάσκα σ΄ένα περιβάλλον μη επαγγελματικό έχει θετική επίδραση στην εξάπλωση των ιών, πόσο μάλλον στην υγεία γενικά. Είναι νομικά ανερμάτιστη για να γίνει σεβαστή μια τέτοια υποχρέωση”. Οι υπογράφοντες εξηγούν επίσης ότι τα παιδιά που έχουν καλή υγεία αντιμέτωπα με το Covid-19 αναρρώνουν με υπολανθάνοντα τρόπο χωρίς επιπλοκές και ότι στη συνέχεια συμβάλλουν στην προστασία των συνομηλίκων τους αυξάνοντας την ασυλία αγέλης.

Αυτή η ανοιχτή επιστολή στοχεύει, σύμφωνα με τους υπογράφοντες, να ξεκινήσει μια ανοιχτή και δεσμευτική διαβούλευση.Ο Φλαμανδός Υπουργός Παιδείας επιμένει στη συμφωνία που επιτεύχθηκε πριν από τις διακοπές με ιολόγους και τον κόσμο της εκπαίδευσης για την επανεκκίνηση των σχολείων με κίτρινο κώδικα. “Μόλις μπορέσει να γίνει με ασφάλεια, θα είμαι ο πρώτος που θα καταργήσω τη χρήση μάσκας“, δήλωσε ο υπουργός. “Ήταν μέρος της συμφωνίας και δεν ήταν μια εύκολη απόφαση.Αν καταργήσουμε ένα στοιχείο της συμφωνίας μετά από μια εβδομάδα τότε μπορεί να ξαναρχίσουμε όλη τη διαβούλευση.”rtbf 10/9/20

dimpenews.com