Η Ελλάδα κείται Μακρόν……και η Κύπρος κείται Μακρόν….

Η Ελλάδα κείται Μακρόν…… και η Κύπρος κείται Μακρόν….

“Οι κόκκινες γραμμές μας είναι ξεκάθαρες: Σεβασμός στην κυριαρχία κάθε Κράτους μέλους, σεβασμός στο διεθνές δίκαιο, καταδίκη κάθε μονομερούς ενέργειας” δήλωσε ο Μακρόν στο Med7. Πρόσθεσε για τη συνάντηση με Έλληνα Πρωθυπουργό: Οι ανταλλαγές απόψεών μας για τη στρατηγική εταιρική σχέση μεταξύ Ελλάδας και Γαλλίας ήταν καρποφόρες.”Επιθυμία μας είναι η αποκλιμάκωση, η οποία όμως δεν σημαίνει παθητικότητα, ούτε αποδοχή” είπε. Τόνισε «η Τουρκία υπέγραψε συμφωνίες απαράδεκτες με την κυβέρνηση Εθνικής Συμφωνίας Λιβύης αρνούμενη τα νόμιμα δικαιώματα της Ελλάδας και τελικά « η Τουρκία έχει πρακτικές γεώτρησης στην κυπριακή ζώνη (…) που είναι απαράδεκτες σήμερα ».«H Eυρώπη οφείλει να έχει μια φωνή πιο ενωμένη και ξεκάθαρη»έναντι της Τουρκίας ζήτησε ο Μακρόν. Και πρόσθεσε: «εμείς οι Ευρωπαίοι οφείλουμε να είμαστε πιο ενωμένοι και πιο αποφασιστικοί με την κυβέρνηση του προέδρου Erdogan που σήμερα έχει συμπεριφορές απαράδεκτες.»

Ο Γάλλος πρόεδρος αποδοκίμασε την Τετάρτη τους «ιμπεριαλιστικούς πειρασμούς ορισμένων μεγάλων μεσογειακών δυνάμεων» και κάλεσε την Ευρώπη να υπερασπιστεί τα «ενεργειακά και γεωστρατηγικά της συμφέροντα» σε αυτόν τον τομέα. Διακυβεύεται η «ευρωπαϊκή κυριαρχία», τόνισε.Η φιλοδοξία του Μακρόν όπως την διατύπωσε: «μια pax mediteranea, δηλ. ένας χώρος διακίνησης πολιτισμών,γνώσεων (…) κι όχι ένας χώρος διαμάχης και φτώχειας»..

Kαι βέβαια όσο κι αν φαντάζει μοναχική η πορεία του Μακρόν δεν είναι..

Άλλη διαπίστωση είναι ότι η φωτιά στη Μόρια την παραμονή της συνάντησης στην Κορσική αποδεικνύει και υποδεικνύει για ποιά συμφέροντα λειτούργησαν οι εμπρηστές..Έδρασαν για την Τουρκία που ήθελε να θολώσει το τοπίο να δώσει ευρωπαϊκό κόστος στην Ελλάδα ότι δεν τηρεί τα προβλεπόμενα για ν΄απωλέσει μέρος στήριξης. Είναι η Τουρκία που ήθελε με κάθε τρόπο να υπονομεύσει τη σύνοδο των Med7 που την απομονώνει άλλωστε ο Μακρόν το δήλωσε ότι παύει η Τουρκία να είναι στρατηγικός εταίρος στην περιοχή…..αν και μέλος του ΝΑΤΟ…

H Ρωσία .. ο άλλος πόλος σε ρόλο διπλού πράκτορα με διπλό παραπλανητικό παιχνίδι φέρνει την Τουρκία όλο και πιο κοντά στην επική σύγκρουση.... όλο και πιο κοντά στο επικείμενο τέλος της… Κι αυτό παρά την δήλωση Μακρόν : “η Μεσόγειός μας είναι σήμερα το θέατρο συγκρούσεων σε Συρία, Λιβύη(…) Το ηγεμονικό παιχνίδι ιστορικών δυνάμεων που αναζητούν ν΄αποσταθεροποιήσουν όλη την περιοχή και ο ρόλος της Ρωσίας όπως της Τουρκίας μας ανησυχούν”….

Σε μια άλλη εξέλιξη και η Αραβική Λίγκα καταδίκασε χθες στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ της την στάση της Τουρκίας και τη καταστροφική ανάμειξή της στον αραβικό κόσμο.Η Τουρκία σε 48ωρες βρέθηκε στις Συμπληγάδες Med7-Aραβικής Λίγκα. Σφίγγει ο κλοιός…

Οι ΥΠΕΞ της Αραβικής Λίγκα καταφέρθηκαν κατά της ανάμειξης Ιράν και Τουρκίας στις αραβικές υποθέσεις.

«Τα ψηφίσματα αντικατοπτρίζουν σοβαρή αραβική αναταραχή για την τουρκική και την ιρανική ανάμειξη στις αραβικές υποθέσεις», δήλωσε ο αναπληρωτής ΓΓ της Λίγκα ο M. Zaki. 

dimpenews.com