Χθες χτυπήθηκαν οι ένθερμοι υποστηρικτές του Παλαιστινιακού: Λίβανος ( φωτιά στο λιμάνι Βηρυτού) Ιορδανία ( έκρηξη σε στρατιωτική βάση, Συρία(ισραηλινοί βομβαρδισμοί) …

Χθες Πέμπτη χτυπήθηκαν Λίβανος ( φωτιά στο λιμάνι Βηρυτού) Ιορδανία ( έκρηξη σε στρατιωτική βάση, Συρία(ισραηλινοί βομβαρδισμοί) οι ένθερμοι υποστηρικτές του Παλαιστινιακού…

Μετά την ”ανεξιχνίαστη” έκρηξη μανιτάρι της Βηρυτού και τη χθεσινή νέα πυρκαγιά στο λιμάνι της νέα ισχυρή έκρηξη αυτή τη φορά σε στρατιωτική βάση της Ιορδανίας και ισραηλινοί αεροπορική βομβαρδισμοί στη Συρία. Το κοινό που έχουν και οι 3 χώρες που εκ νέου χτυπήθηκαν χθες είναι ότι υποστηρίζουν το παλαιστινιακό στοιχείο στη διένεξη του με Ισραήλ…..

Συρία

Tα συριακά αντιαεροπορικά συστήματα αντιμετώπισαν τις πρώτες ώρες της Παρασκευής μια ισραηλινή πυραυλική επίθεση στα περίχωρα Χαλεπίου.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε στο SANA ότι στις « 13h30 π.μ ο ισραηλινός εχθρός οδήγηε μια αεροπορική επίθεση στοχεύοντας περίχωρα του Χαλεπίου».

Η πηγή πρόσθεσε ότι “τ΄αντιαεροπορικά μας απώθησαν την επίθεση και κατέρριψαν την πλειοψηφία των αντίπαλων πυραύλων”.

Ιορδανία

Σερί εκρήξεων συγκλόνισε την Πέμπτη μια στρατιωτική βάση στην πόλη Zarka, στα ΒΑ του Amman, της πρωτεύουσας ανέφερε πηγή ασφαλείας.

Οι αιτίες των εκρήξεων δεν γνωστοποιήθηκαν άμεσα. Πολλές δεκάδες στρατιωτικές βάσεις βρίσκονται στην περιφέρεια αυτού του βιομηχανικού κέντρου.

Οι εκρήξεις παρήχθησαν στη ζώνη Ghabawi στ΄ανατολικά της Zarka, μετέφερε το κρατικό πρακτορείο τύπου της χώρας χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες…Η κυβέρνηση της Ιορδανίας είπε ότι η σειρά εκρήξεων κοντά στην πόλη της Zarka προκλήθηκε από ένα ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα σε μια αποθήκη στρατού που αποθηκεύει ρουκέτες. Ανέφερε ότι δεν έχουν αναφερθεί θύματα.Η αρχική έρευνα δείχνει έκρηξη πυρομαχικών που προκαλείται από υπερβολική θερμότητα στο Zarqa της Ιορδανίας, λέει ο στρατός..”Σύμφωνα με μια προκαταρκτική έρευνα, η έκρηξη προκλήθηκε από την εξαιρετικά υψηλή θερμοκρασία, ως αποτέλεσμα της οποίας προέκυψε αντίδραση χημικών στοιχείων μέσα σε μια ρουκέτα και οδήγησε στη συνέχεια στην έκρηξη”, ανέφερε η πηγή από την Πέτρα.

Όλες οι εκρήξεις σε Συρία, Λίβανο και τώρα Ιορδανία αποδίδονται επίσημα είτε σε βραχυκύκλωμα , είτε σε υψηλές θερμοκρασίες………… είτε στην κλιματολογική αλλαγή…

Λίβανος

Μια μεγάλη πυρκαγιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στο πολύπαθο λιμάνι της Βηρυτού στο Λίβανο όπου στις 4 Αυγούστου σημειώθηκε η έκρηξη μανιτάρι που συγκλόνισε τον κόσμο. Ο στρατός προειδοποίησε τους πολίτες να παραμείνουν μακριά από την περίμετρο του λιμανιού κι εκκένωσε τους γύρω δρόμους λόγω της έντασης της φωτιάς…Ο στρατός ισχυρίζεται ότι είναι μια αποθήκη-hangar  ελαστικών και λαδιού που κάηκε σύμφωνα με το LOrientLeJour. Πριν 5 μέρες συναντήθηκαν στο Λίβανο ο ΓΓ της Hezbollah o Hassan Nasrallah και ο ηγέτης της Hamas o Ismail Haniyeh……O Ismail Haniyeh πάντως κατέληξε στο Λίβανο αφότου προηγουμένως είχε συναντήσει τον Ερντογάν στην Τουρκία.…..

Haniyeh meets Nasrallah in Lebanon and discuss normalization projects

Αυτή η συρραφή των γεγονότων ξεκαθαρίζει το τοπίο και για τους πιο δύσπιστους για το ποιός είναι πίσω από την έκρηξη ”Χιροσίμα” στη Βηρυτό..Η εξομάλυνση σχέσεων Ισραήλ αραβικού κόσμου έχει δρομολογηθεί με συμφωνία αιώνα και οι τελευταίες αντιστάσεις πρέπει να καμφθούν. Ενδεικτικό είναι ότι χθες η Αραβική Λίγκα δεν έκανε αποδεκτό το αίτημα της Παλαιστίνης για καταδίκη της αποκατάστασης διπλωματικών σχέσεων ΗΑΕ-Ισραήλ…..Eνώ σήμερα ο Τραμπ ανακοίνωσε πως μετά τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν εξομάλυνε τις σχέσεις του με Ισραήλ…Η Αίγυπτος χώρα κλειδί στις αραβοισραηλινές σχέσεις χαιρετίζει και υποδέχεται δια Σίσι αυτή την εξέλιξη….

dimpenews.com

One thought on “Χθες χτυπήθηκαν οι ένθερμοι υποστηρικτές του Παλαιστινιακού: Λίβανος ( φωτιά στο λιμάνι Βηρυτού) Ιορδανία ( έκρηξη σε στρατιωτική βάση, Συρία(ισραηλινοί βομβαρδισμοί) …

Comments are closed.