4 στρατιώτες ειδικών δυνάμεων- μυστικών υπηρεσιών στρατού του Λιβάνου σκοτώθηκαν σε μάχη με τρομοκράτες της ISIS. Σκοτώθηκε και ο επικεφαλής του τζιχαντιστικού πυρήνα….

νεκροί στρατιώτες

Σκοτώθηκε στο Λίβανο από το στρατό ο αρχηγός ενός πυρήνα της Daech ο Khaled el-Tellaoui, ενεχόμενος στο έγκλημα του Kaftoun, με 3 νεκρούς στις 21 Αυγούστου, σύμφωνα με τοπικά μέσα.

4 στρατιώτες Ειδικών Δυνάμεων του Λιβάνου σκοτώθηκαν την Κυριακή το βράδυ σε μια επιδρομή τους στο Beddaoui, κοντά στην Τρίπολη στο Β Λίβανο στην οικία ενός ηγετικού στελέχους του τζιχαντισμού του Khaled el-Tellaoui, που ενέχεται στο έγκλημα στο Kaftoun (Koura) που είχε 3 νεκρούς στις 21 Αυγούστου και που σκοτώθηκε το πρωί..

“Σε μια έρευνα κατ΄οίκον από ένα περίπολο των μυστικών υπηρεσιών του στρατού στον τομέα Jabal Beddaoui, στην caza de Minié, οι στρατιώτες στοχεύθηκαν με πυρά αυτόματων και από ρίψη χειροβομβίδας και σκοτώθηκαν 3 ενώ τραυματίστηκε σοβαρά 1 τέταρτος”, αναφέρει στρατιωτικό ανακοινωθέν που δημοσιεύθηκε χθες το βράδυ. “Ο στρατός καταζητεί τους επιτιθέμενους για να τους συλλάβει”, προσθέτει το κείμενο. Σε ανακοινωθέν του προς το τέλος του πρωινού ο στρατός προσθέτει πως και ο 4ος στρατιώτης υπέκυψε στα τραύματά του…

Image
ο αρχιτρομοκράτης που σκοτώθηκε

Σύμφωνα με αυτή τη δήλωση, ο στρατός ξεκίνησε στις 3:30 π.μ. την καταδίωξη του πυρήνα Khaled el-Tellaoui, που αποτελείται από τέσσερις άνδρες, σε μια περιοχή που βρίσκεται πέντε χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Beddaoui. Ο επικεφαλής του τρομοκρατικού πυρήνα Khaled el-Tellaoui πυροβολήθηκε εκεί μετά από ανταλλαγή πυρών, σύμφωνα με τον στρατό. Ένα δεύτερο μέλος αυτής της ομάδας συνελήφθη, σύμφωνα με το Ani.

Ο στρατός έκοψε το πρωί αρκετούς δρόμους μεταξύ του caza de Denniyé, Zghorta και Tripoli πριν τους ανοίξει ξανά, και πραγματοποίησε αρκετές επιδρομές σε αναζήτηση των δύο άλλων μελών της ομάδας Khaled el-Tellaoui που είναι ακόμη ελεύθεροι αφού διέφυγαν από ένα οδόφραγμα του στρατού στην πόλη του Achach. “Αυτή η επίθεση εναντίον του λιβανέζικού στρατού είναι μια επίθεση εναντίον όλων των Λιβανέζων”, αντέδρασε στο Twitter η απερχόμενη υπουργός Άμυνας, Zeina Acar. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο λιβανέζικος στρατός ανακοίνωσε ότι είχε εξαρθρώσει ένα τρομοκρατικό πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους που ετοίμαζε επιθέσεις στο Λίβανο,που τα μέλη της έλαβαν στρατιωτική εκπαίδευση και είχαν αποθηκεύσει όπλα και πυρομαχικά πολέμου που κατασχέθηκαν.

Οι ανακρίσεις των ατόμων επέτρεψαν να γνωστοποιηθεί ότι ο εμίρης αυτού του πυρήνα είναι ο αρχιτρομοκράτης Khaled el-Tellaoui που τ΄αυτοκίνητό του χρησιμοποιήθηκε από τους ενόχους του εγκλήματος του Kaftoun, διευκρίνισε ο στρατός αναφορικά με το θάνατο 3 κατοίκων αυτού του χωριού στην Koura. OLJ 14/9/20

dimpenews.com

One thought on “4 στρατιώτες ειδικών δυνάμεων- μυστικών υπηρεσιών στρατού του Λιβάνου σκοτώθηκαν σε μάχη με τρομοκράτες της ISIS. Σκοτώθηκε και ο επικεφαλής του τζιχαντιστικού πυρήνα….

Comments are closed.