Bloomberg : o Fayez Al Sarraj προετοιμάζει την παραίτησή του και θα την ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα!!!

Σύμφωνα με το Bloomberg o Fayez Al Sarraj προετοιμάζει την παραίτησή του και θα την ανακοινώσει σύντομα σύμφωνα με αξιωματούχους. Οι λιβυκές φράξιες θα συναντηθούν στη Γενεύη για ν΄αποφασίσουν για μια νέα κυβέρνηση.Ο Al Sarraj θα διατηρήσει την κυβέρνησή του ως κυβέρνηση επιτήρησης έως ότου επιλεγεί κυβέρνηση εθνικής ενότητας στο τέλος του επόμενου μήνα σύμφωνα με το πρακτορείο επικαλούμενο αξιωματούχους.Πιθανόν επιδιώκουν μία κυβέρνηση σύγκλισης με τον Haftar.Παραιτείται ο Sarraj από την κυβέρνηση εθνικής Συμφωνίας της Λιβύης.H Αίγυπτος άσκησε πίεση για τα εσωτερικές υποθέσεις της Λιβύης καλώντας μέλη της κυβέρνησης στο Κάιρο προ ημερών.

Ο πρωθυπουργός της Λιβύης Fayez al-Sarraj σκοπεύει ν’ ανακοινώσει την παραίτησή του σύντομα, αλλά θα παραμείνει υπό την ιδιότητα του επιστάτη μέσω διαπραγματεύσεων για μια νέα κυβέρνηση τον επόμενο μήνα στη Γενεύη, σύμφωνα με αξιωματούχους αναφέρει το Bloomberg.Στη Γενεύη οι αντίπαλες πλευρές θα κληθούν να συμφωνήσουν σε μια νέα δομή προεδρικού συμβουλίου που θα ενοποιεί τις διοικήσεις της χώρας και θα προγραμματίσει τις εκλογές.

Η κίνηση αναμένεται να γίνει ευπρόσδεκτη από τους περιφερειακούς υποστηρικτές του Χαφτάρ, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, διευκολύνοντας παράλληλα τις συνομιλίες για να ενώσουν το έθνος της Βόρειας Αφρικής που βρίσκεται σε σύγκρουση, που όμως διαθέτει τα κορυφαία αποθέματα πετρελαίου της ηπείρου.

Ο ίδιος ο Χαφτάρ έχει παραχωρήσει όλο και περισσότερο πολιτικό προβάδισμα στον Aguileh Salah, επικεφαλή του κοινοβουλίου του Τομπρούκ που πρότεινε μια πολιτική πρωτοβουλία για την ενοποίηση των θεσμών της χώρας και τώρα ηγείται πολιτικών συνομιλιών για το ανατολικό στρατόπεδο, ανέφεραν Άραβες και Δυτικοί διπλωμάτες.

Τέσσερις αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ο al Sarraj και οι βοηθοί του έχουν συζητήσει τα σχέδιά του με Λιβύους και διεθνείς εταίρους. Αναμένεται να κάνει την ανακοίνωσή παραίτησής του μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ανέφεραν δύο αξιωματούχοι. Ένας εκπρόσωπος του Sarraj αρνήθηκε να σχολιάσει τα σχέδια του πρωθυπουργού αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg…

O εκλεκτός του Ερντογάν και των Αδερφών Μουσουλμάνων ο αχυράνθρωπος των Qatar Τουρκίας και της διεθνούς κοινότητας, ΟΗΕ που μόνο αυτόν αναγνώριζε κατέρρευσε μετά τις διαδηλώσεις,πιέσεις πολιτικές συγκρούσεις στην Τρίπολη για το βιοτικό επίπεδο,τη διαφθορά και τις κακές υπηρεσίες και την έριδα με τον Υπουργό του Εσωτερικών. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες θ΄ανακοινώσει την παραίτησή του τις ερχόμενες ώρες με τηλεοπτικό διάγγελμα.

Αντίστοιχο κίνημα δυσφορίας για βιοτικό επίπεδο τις τελευταίες μέρες εκδηλώθηκε στη Βεγγάζη ήταν φανερό ότι οδηγούμαστε σε σύγκλιση μέσω τις φθοράς των τωρινών σχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sputnik ο al Sarraj θα παραιτηθεί αύριο Τετάρτη και σε τηλεοπτικό του μήνυμα θ΄αναφέρει τους λόγους της παραίτησης…

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΑΝΑΛΗΘΗΣ Η ΕΙΔΗΣΗ.

Ο Ghalib Al-Zigeli εκπρόσωπος του Eπικεφαλή του Προεδρικού Συμβουλίου Fayez Al Sarraj διέψευσε τις ειδήσεις που δημοσίευσε η Intelligence Online σχετικά με μια επικείμενη συνάντηση Al-Sarraj, Khalifa Haftar κι Aqila Saleh στο Παρίσι την επόμενη Πέμπτη.Ο Ghalib Al-Zigeli είπε ότι τα νέα ήταν αναληθή και ότι ο Al-Sarraj δεν θα συναντηθεί με τον Haftar τώρα ή στο μέλλον, ανεξάρτητα από το πόσο τεράστια θα είναι η διεθνής διαμεσολάβηση.(libyaobserver)Ο ιστότοπος Intelligence Online είχε αναφέρει ότι η επερχόμενη συνάντηση θα είναι μια προκαταρκτική προσπάθεια ως μέρος του έργου που θα διευθύνει μια ομάδα Γάλλων προεδρικών συμβούλων, που έχουν επιφορτιστεί με την εξεύρεση λύσης στην κρίση της Λιβύης στο πλαίσιο των προσπαθειών του Παρισιού να περιορίσει την επέκταση της Τουρκίας στην περιοχή…

dimpenews.com