Διαδοχικές επιθέσεις στις τούρκικες βάσεις στη Συρία. 1 Τούρκος στρατιώτης νεκρός και μια Σύρια που επιχείρησε επίθεση αυτοκτονίας κατά τούρκικου στρατοπέδου..

τουρκική θέση στο Al-Mastumah

Οι τουρκικές κατοχικές δυνάμεις σκότωσαν μια γυναίκα που προσπάθησε να επιτεθεί και ν΄ανατιναχθεί ως καμικάζι φέροντας ζώνη μ΄εκρηκτικά σε τουρκική θέση στο Al-Mastumah στο κυβερνείο του Ιντλίμπ στη Συρία.Τις τελευταίες ημέρες ο συριακός λαός περικύκλωσε ασφυκτικά 7 τούρκικες βάσεις παρατηρητήρια σε Ιντλίμπ Χάμα απαιτώντας την απόσυρση των κατοχικών δυνάμεων, εισβολέων.
Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το αντιπολιτευόμενο SOHR ότι οι τουρκικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο “Tala’e Al-Ba’ath Camp” στην περιοχή Al-Mastumah, στο δρόμο μεταξύ της πόλης Idlib και της Ariha, άνοιξαν πυρ σε μια γυναίκα που προσπαθούσε να εισβάλει στην κύρια πύλη του τουρκικού σταθμού με ένα όπλο «AK» στο χέρι της. Οι φρουροί του σταθμού κατάφεραν να σκοτώσουν τη γυναίκα πριν φτάσει στην τουρκική θέση.Άλλες πηγές λένε ότι η γυναίκα στοχεύθηκε πριν αυτο-ανατιναχθεί ως καμικάζι.

Σύμφωνα με πηγές του SOHR, ομάδες ασφαλείας που συνδέονται με την «Al-Sham Σώμα» πήραν το πτώμα της γυναίκας.

Το πρακτορείο stepagency αναφέρει πως μια γυναίκα με εκρηκτική ζώνη επιτέθηκε στον τουρκικό στρατό στο στρατόπεδο Αλ Μαστούμα, νότια του Idlib την Πέμπτη και οι Τούρκοι στρατιώτες την πυροβόλησαν καθώς κατευθυνόταν στην πύλη του στρατοπέδου.
Ακολούθησε η μαζική ανάπτυξη στοιχείων ασφαλείας, της τρομοκρατικής οργάνωσης Sham Legion του Εθνικού Απελευθερωτικού Μετώπου , η οποία είναι υπεύθυνη για την προστασία των τουρκικών σημείων και στρατοπέδων και τη συνοδεία των κομβόι.Απόλυτη συνεργασία κατοχικών τουρκικών δυνάμεων και τρομοκρατών…

Ορισμένοι από αυτούς κατευθύνθηκαν προς το σώμα της γυναίκας και το κάλυψαν με μια κουβέρτα, και κάλεσαν μέλη των τεχνικών ομάδων να εργαστούν για την αποσυναρμολόγηση της εκρηκτικής ζώνης…

Μάρτυρες ανέφεραν ότι η γυναίκα πυροβόλησε προς το στρατόπεδο.

Χθες, πηγές του SOHR ανέφεραν ότι Τούρκοι στρατιώτες που σταθμεύουν σε τουρκική θέση στην πόλη Binnish στην επαρχία Idlib άνοιξαν πυρ εναντίον ενός πολιτικού αυτοκινήτου στα χωράφια της πόλης το οποίο τραυμάτισε σοβαρά ένα άτομο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Bab al-Hawa για να μεταφερθεί αργότερα στην Τουρκία για θεραπεία.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, ο νεαρός πήγε στο κτήμα του δίπλα στην τουρκική θέση και πυροβόλησε τους κλέφτες που έκλεβαν τον γεωργικό του εξοπλισμό, και τότε οι τουρκικές δυνάμεις τον πυροβόλησαν αφού νόμιζαν ότι τους στόχευε.

Άλλες τοπικές πηγές ανέφεραν ότι «οι τουρκικές δυνάμεις συνήθιζαν να εμποδίζουν τον άντρα να φτάσει στο χωράφι του, καθώς αυτό είναι κοντά στην τουρκική θέση, κι αυτό τον ώθησε να ανοίξει πυρ στους Τούρκους, εκφράζοντας τον θυμό του».

Πηγές του SOHR ισχυρίζονται ότι ένας Τούρκος στρατιώτης πέθανε από τραυματισμούς που υπέστη σήμερα το πρωί, αφότου στρατιωτική τούρκικη βάση στοχεύθηκε στο Ma’atram πλησίον της πόλης Ariha στο Ιντλίμπ.

Στις 6 Σεπτεμβρίου, αξιόπιστες πηγές του SOHR επιβεβαίωσαν ότι άγνωστοι ένοπλοι που επέβαιναν σε αυτοκίνητο «Σάντα Φε» άνοιξαν πυρ σε πολλούς Τούρκους στρατιώτες στην περίμετρο της στρατιωτικής τους βάσης στην πόλη «Mu’taram» κοντά στην πόλη Ariha, νότια του Idlib. Η επίθεση άφησε τραυματίες δύο Τούρκους στρατιώτες, ένας από αυτούς υπέστη σοβαρούς τραυματισμούς κι υπέκυψε.

dimpenews.com