ΕΚΤΑΚΤΟ Ρώσικη φρεγάτα και εμπορικό πλοίο Δανίας συγκρούστηκαν στο στενό Øresund.

Μια ρώσικη φρεγάτα κι ένα εμπορικό πλοίο-cargo δανέζικο το ICE ROSE συγκρούστηκαν στο στενό Øresund, μεταξύ Δανίας και Σουηδίας.Τα πλοία έπλεαν μέσα σε πυκνή ομίχλη,γνωστοποίησε ο στρατός Δανίας αναφέρει το ρώσικο sputnik. Και ο λογαριασμός The Brit στη συνέχεια είπε ότι στη σύγκρουση ήταν ρώσικη φρεγάτα..

AIS data of Collison between a Russian Warship and a Civilian Vessel

”Το εμπορικό πλοίο ICE ROSE και μια ρωσική φρεγάτα συγκρούστηκαν στο νότιο τμήμα του Οresund.Εκεί βρίσκονται ένα σκάφος ακτοφυλακής μαζί με σουηδικά πλοία. Οι Ένοπλες Δυνάμεις παρακρατούν το ICE ROSE έως ότου υπάρξει διασφάλιση της αξιοπλοΐας του πλοίου” αναφέρει ο στρατός Δανίας σ΄επίσημο λογαριασμό του.

To sputnik προσθέτει ότι το πλοίο cargo Ice Rose, είναι νηολογημένο στο Majuro στα νησιά Marshall.Το cargo, προερχόμενο από Αγ. Πετρούπολη κατευθυνόταν προς Göteborg (Σουηδία), διευκρινίζει το ρώσικο site που παρακολουθεί τη ναυσιπλοΐα.

H σύγκρουση έγινε στην είσοδο της Βαλτικής σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με αναφορές (στα Δανικά) το ρωσικό πολεμικό πλοίο πιστεύεται ότι είναι το 311 Kazanets, μια ελαφριά φρεγάτα του Project 1331M Parchim Class. Το πλοίο, το οποίο δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί επίσημα, δεν φαίνεται να μεταδίδει στο AIS (αυτοματοποιημένο σύστημα πληροφοριών). Το AIS έχει σχεδιαστεί για να αποφεύγονται οι συγκρούσεις.Το άλλο πλοίο είναι το Ice Rose (IMO: 8311106), 12,401 τόνων (ακαθάριστο) που μεταφέρει ψυγεία εμπορευματοκιβώτια.

dimpenews.com

One thought on “ΕΚΤΑΚΤΟ Ρώσικη φρεγάτα και εμπορικό πλοίο Δανίας συγκρούστηκαν στο στενό Øresund.

Comments are closed.