Συνάντηση της τρόικας του Καίρου:Σίσι-Χαφτάρ-Σάλεχ.Δρομολογείται η πολιτική μετάβαση…

Συνάντηση της τρόικας του Καίρου:Σίσι-Χαφτάρ-Σάλεχ.Δρομολογείται η πολιτική μετάβαση…O Χαφτάρ παραμένει όρθιος πλαισιώνοντας τον Σάλεχ την ώρα που καταρρέει ο τουρκοκινούμενος Φαγέζ αλ Σαράζ. Ο Γενικός Διοικητής του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA), ο Στρατάρχης Χαλίφα Χαφτάρ και ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Λιβύης, Aguila Saleh, συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Abdel Fattah Al-Sisi, την Τετάρτη στο Κάιρο καιοι συζητήσεις τους επικεντρώθηκαν στην κατάπαυση του πυρός, στις ειρηνευτικές προσπάθειες και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ανέφερε η αιγυπτιακή Προεδρία.

Σύμφωνα με δήλωση του προεδρικού εκπροσώπου της Αιγύπτου Μπασάμ Ράντι, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία του αρχηγού των Μυστικών Υπηρεσιών της Αιγύπτου, Αμπάς Καμέλ.

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συνεχών αιγυπτιακών προσπαθειών για επίτευξη ασφάλειας και σταθερότητας για το αδελφικό κράτος της Λιβύης », ανέφερε η αιγυπτιακή προεδρία, προσθέτοντας ότι το Κάιρο υποστηρίζει τον λαό της Λιβύης« για τη διατήρηση της ασφάλειας και στην ικανότητα της χώρας του έναντι των τρομοκρατικών οργανώσεων, των ένοπλων πολιτοφυλακών και της ξένης παρέμβασης. “

Στην αρχή της συνάντησης, ο Σίσι υπογράμμισε την«αποφασιστική θέση της Αιγύπτου σχετικά με την υποστήριξη της πολιτικής λύσης στην κρίση της Λιβύης, μακριά από ξένες παρεμβάσεις και καλωσορίζει τυχόν θετικά βήματα που οδηγούν σε ηρεμία, ειρήνη, ανοικοδόμηση και ανάπτυξη», δήλωσε η αιγυπτιακή Προεδρία .

Σύμφωνα με το Κάιρο, ο Σίσι ενημερώθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης για «όλες τις πρόσφατες εξελίξεις στη Λιβύη και τις σχετικές διεθνείς αλληλεπιδράσεις» καθώς και «τις προσπάθειες όλων των μερών να εφαρμόσουν την κατάπαυση του πυρός και να σταθεροποιήσουν την κατάσταση». Ενημερώθηκε επίσης για «τις προσπάθειες της Λιβύης να προωθήσει την ειρηνευτική διαδικασία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

Ο Σίσι χαιρέτισε «τα αποτελέσματα όλων των διεθνών και περιφερειακών συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν κατά την τελευταία περίοδο, τα οποία τόνισαν την εγκαθίδρυση της ειρήνης και την ενεργοποίηση των δρόμων για μια ολοκληρωμένη πολιτική λύση», δήλωσε η αιγυπτιακή Προεδρία.

Από την πλευρά τους, ο Στρατηγός Haftar και ο Πρόεδρος Saleh εξέφρασαν την εκτίμησή τους για τις προσπάθειες του Καΐρου για την υποστήριξη της ειρήνης στη Λιβύη.

dimpenews.com