Φιάσκο η επιχείρηση ΕΟΔΥ στο Άγιον Όρος ( μύθος ο θησαυρός) την παραμονή επίσκεψης σ΄αυτό του Ρώσου Πρωθυπουργού. Επί 2000 μοναχών και πλέον νοσήλευσαν έναν 85χρονο υπερήλικα(πιθανή συνοσηρότητα) και 3 ασυμπτωματικούς (προφανώς για προληπτικούς λόγους)!!!ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ Τ΄ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΠΑΣΧΑ, ΕΠΙΤΑΦΙΟ,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ,ΚΑΜΠΑΝΕΣ,ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ, ΚΑΙ ΔΙΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΗΠΑ…..

Φιάσκο η επιχείρηση ΕΟΔΥ στο Άγιον Όρος ( μύθος ο θησαυρός) την παραμονή επίσκεψης σ΄αυτό του Ρώσου Πρωθυπουργού. Επί 2000 μοναχών και πλέον νοσήλευσαν έναν 85χρονο υπερήλικα(πιθανή συνοσηρότητα) και 3 ασυμπτωματικούς (προφανώς για προληπτικούς λόγους)!!!ΤΟΥΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ Τ΄ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΠΑΣΧΑ, ΕΠΙΤΑΦΙΟ,ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ,ΚΑΜΠΑΝΕΣ,ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΗ ΘΕΙΑ ΛΑΤΡΕΙΑ (διακωμώδηση και εξύβριση των θείων με την επιβεβλημένη αλλοίωση του εκκλησιολογικού χαρακτήρα της μετατρέποντας την σε θέατρο του παραλόγου), ΚΑΙ ΔΙΕΣΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΚΑΤ΄ΕΝΤΟΛΗ ΤΩΝ ΗΠΑ…..αθετώντας την παραίνεση του Αγίου Εφραίμ του Κατουνακιώτη: «το σχίσμα εύκολα γίνεται, η ένωση είναι δύσκολος».

Φιάσκο η επιχείρηση ΕΟΔΥ στο Άγιον Όρος που πραγματοποιήθηκε ακριβώς την παραμονή της κρίσιμης μετάβασης σε αυτό του Πρωθυπουργού της Ρωσίας που η προγραμματισμένη του διήμερη επίσκεψη αρχίζει αύριοΧτένισαν στην κυριολεξία σάρωσαν ότι κινείται στο Άγιον Όρος και ….μύθος ο θησαυρός….Η πολιτικομιντιακή στοχοποίηση έγινε πάντως... ”Αρνητικά βγήκαν τα δεκάδες τεστ που διενήργησαν τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ ωστόσο σε ισχύ τέθηκαν τα περιοριστικά μέτρα για τη χερσόνησο του Άθω…Δεν τηρήθηκαν τα προσχήματα κι έτσι για την επίσκεψη του κ. Μισούστιν υπήρξε δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Ria Novosti, στο οποίο γίνεται λόγος για «βεβιασμένη απόπειρα παρεμπόδισης της ανεπίσημης επίσκεψης από ελληνικής πλευράς, με πρόσχημα τον κορωνοϊό» μεταφέρει το metrosport.gr.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ έχοντας μεταβληθεί σε καθοδηγητικό όργανο της εξουσίας κλαίει και οδύρεται για το Άγιον Όρος ”Συναγερμός και αγωνία για Άγιον Όρος”. Κάνει λόγο για συνολικά 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα δηλ. ασυμπτωματικούς που μόνο ο ένας νοσηλεύεται όπως παραδέχεται….Κι επειδή δεν τους βγαίνουν οι αριθμοί επιστρατεύουν τη στατιστική που έχει καταγγελθεί από καθηγητές Ιατρικής στο εξωτερικό ότι εργαλειοποιείται για να δώσει άλλη εικόνα από την πραγματική και συμπεραίνουν”Βάσει των έως τώρα στατιστικών στοιχείων, το Aγιον Oρος, με 2.000 μοναχούς, είναι αναλογικά πρώτο σε κρούσματα στην ελληνική επικράτεια.” Δηλ. τα 13 κρούσματα-οι 11 ασυμπτωματικοί- επί 2000 είναι το τέλος του κόσμου …Λησμονούν την αρχή όσο πιο πολλά τεστ κάνεις τόσα πιο πολλά θετικά θα έχεις και πάλι κρούσματα όχι κατ΄ανάγκη και κυρίως ως ασθενείς…


”Αποχώρησε το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ από το Άγιο Όρος, μετά και την ολοκλήρωση των εκτεταμένων τεστ για κορωνοϊό που έγιναν στην αγιορείτικη κοινότητα.Το κλιμάκιο επισκέφθηκε το πρωί τη σκήτη του Αγίου Δημητρίου (Λακκοσκήτη), καθώς υπήρχε υποψία κρουσμάτων και διενήργησαν πενήντα τεστ, τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά στον κορωνοϊό.”Τα τρομοκάναλα μιλούσαν για κρούσμα σε αυτή τη Σκήτη δηλ. για ασυμπτωμπτωματικό φορέα. Ούτε 1 ασμπτωματικός στο κενό η παραπληροφόρηση.‘Αρνητικά σύμφωνα με πληροφορίες είναι και δεκάδες τεστ που πραγματοποιήθηκαν χθες στην Αθωνιάδα Σχολή και την ευρύτερη περιοχή των Καρυών.’Η Αθωνιάδα ίσως είναι και η μόνη Σχολή σε πανελλήνιο επίπεδο που οι φοιτητές της υποβλήθηκαν σε καθολικό τεστ ούτε ένας ασυμπτωματικός κι εδώ…

Από τα 13 επιβεβαιωμένα κρούσματα που εντοπίστηκαν το τελευταίο τριήμερο σε δύο μονές και μια σκήτη(Αγίου Παύλου, Χελανδαρίου και Μπογκορόβιτσα) τέσσερις μοναχοί θετικοί στον κορωνοϊό, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθούν και νοσηλεύονται στη Θεσσαλονίκη.( οι 3 πιθανότατα για προληπτικούς λόγους αφού πληροφορίες της μονής που χθες είδαν το φως της δημοσιότητας τους έφεραν ως ασυμπτωματικούς)

Σε ισχύ τα έκτακτα περιοριστικά μέτρα που ουσιαστικά θέτουν σε καραντίνα όλο το Άγιον Όρος παραμονή της επίσκεψης του Ρώσου Πρωθυπουργού γιατί ένας 85χρονος υπερήλικας μοναχός της Μονής Αγ. Παύλου επί συνόλου 2000 και πλέον μοναχών του Αγίου Όρους νοσεί και νοσηλεύεται στο Παπανικολάου, πιθανή και σ΄αυτή την περίπτωση η συνοσηρότητα...

”Ήδη, στο Άγιο Όρος ισχύουν έκτακτα περιοριστικά μέτρα. Βάσει αυτών, προβλέπεται η έκδοση μόνο ειδικών διαμονητηρίων με ανώτατο όριο ως 10 άτομα ανά μονή, πέντε ανά κοινοβιακή σκήτη, δύο ανά Κυριακόν εκάστης ιδιορρύθμου Σκήτης και ένα ανά έκαστο ιερό κελί ή Καλύβη ή ησυχαστήριο. Επίσης, απαγορεύεται η μετακίνηση των επισκεπτών σε άλλη μονή, εκτός εκείνης για την οποία δίδεται έγκριση.

Το μέτρο αναφέρεται κυρίως σε επισκέπτες που έχουν εργασία στις μονές, συνεργάτες, προμηθευτές και εργαζομένους και ουσιαστικά περιορίζει σε σημαντικό βαθμό τις δυνατότητες επίσκεψης άλλων προσκυνητών στο Άγιον Όρος. Επίσης, κρίνεται απαραίτητη η λήψη αναγκαίων μέτρων υγιεινής με θερμομετρήσεις και χρήση αντισηπτικών, προστασίας και αποφυγής συνωστισμού.”

Για την επίσκεψη του κ. Μισούστιν υπήρξε δημοσίευμα του ρωσικού πρακτορείου Ria Novosti, στο οποίο γίνεται λόγος για «βεβιασμένη απόπειρα παρεμπόδισης της ανεπίσημης επίσκεψης από ελληνικής πλευράς, με πρόσχημα τον κορωνοϊό».

Σύμφωνα με το ρωσικό ΜΜΕ, «η ανακοίνωση της επίσκεψης του Μιχαήλ Μισούστιν προκάλεσε ανησυχία σε ορισμένους εκπροσώπους της Εκκλησίας και πολιτικούς, οι οποίοι τάσσονται κατά της ρωσικής παρουσίας στην Ελλάδα και εξαιτίας αυτού επιχειρούν να κηρύξουν στο Άγιο Όρος καραντίνα υπό το πρόσχημα της μάχης με τον κορονοϊό» αναφέρει το metrosport.gr.

Οι πληροφορίες του metrosport.gr αναφέρουν πάντως πως η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

dimpenews.com