Νέα διπλωματική πρόκληση κατά επίσκεψης Ρώσου Πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος:συνάντηση του νο2 Οικουμενικού με Πομπέο την ώρα που ο Μισούστιν έφθανε στ΄Άγιον Όρος.Δήλωση ”αμερικάνικου πρωτείου” στα εκκλησιαστικά και ότι η Ορθοδοξία ανήκει στη Δύση. Γ΄Ρώμη δεν είναι η Ουάσιγκτον.Σε ρόλο ΥΠΕΞ ο σεβ. Ελπιδοφόρος.Το Βατικανό διαθέτει Αρχιεπίσκοπο ΥΠΕΞ, όχι η Ορθοδοξία..Αμερικάνικος εκκλησιαστικός ιμπεριαλισμός.

Νέα διπλωματική πρόκληση κατά επίσκεψης Ρώσου Πρωθυπουργού στο Άγιον Όρος. Ούτε τα προσχήματα δεν κρατεί η ελληνική πλευρά μηδενίζει το πρωτόκολο και κάθε ίχνος δεοντολογίας…Την ώρα που ο Μιχαήλ Βλαντιμιρόβιτς Μισούστιν έφθανε στο Άγιον Όρος μετά το περιπετειώδες ταξίδι του που λίγο έλειψε ν΄αναβληθεί λόγω .. κορωνοιού που χτύπησε ακριβώς την παραμονή του ερχομού του κι απειλήθηκε με lockdown ο Ελπιδοφόρος Αμερικής το νο 2 του Οικουμενικού συναντιόταν με τον Πομπέο για να δείξει το ανιστόρητο ότι κι εκκλησιαστικά ανήκουμε εις τη Δύσην….Μόνο που Δυτική Ορθοδοξία δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει….Και βέβαια ο ακτιβιστής Αρχιεπίσκοπος και είναι στα υπέρ του ο χαμογελαστός Αρχιεπίσκοπος κι είναι στα υπέρ του μεταβάλλεται σε άτυπο Έλληνα ΥΠΕΞ τι λέτε κ. Δένδια σαν έναν ΥΠΕΞ μιας Εκκλησίας που δεν είναι Βατικανό χειριζόμενος κρίσιμα εθνικά ζητήματα για τα οποία δεν είναι επιφορτισμένος ή μήπως είναι;;To πλαίσιο των ελληνοτουρκικών του παρείχε το τέλειο άλλοθι για να δηλώσει για μια ακόμη την οφειλόμενη υποταγή και της Εκκλησίας στον αμερικάνικο παράγοντα ως μη όφειλε…

Σεβασμιώτατε η Ελλάδα τυγχάνει αξιοπρεπούς εκπροσώπησης και υπερδραστήριας δια του καθ΄ύλην αρμόδιου Υπουργού Εξωτερικών η Εκκλησία θα κριθεί από τις αποφάσεις που την αφορούν. Οι ρόλοι οφείλουν να είναι διακριτοί…. Το πολιτικό σας μήνυμα έγινε αντιληπτό, τα ελληνοτουρκικά ήταν μόνο το πλαίσιο.Το δια ταύτα ήταν η προβολή του αμερικάνικου πρωτείου στα της Ορθοδοξίας έναντι της ρώσικης ”απειλής” τη στιγμή μάλιστα που ο Ρώσος Πρωθυπουργός για πρώτη φορά επισκέπτεται το Άγιον Όρος λίγα 24ωρα πριν ο δικός σας Πομπέο έρθει στη Θεσσαλονίκη.

Δεν θα μπω στον πειρασμό ν’αναφερθώ σε αμιγώς πολιτικές δηλώσεις Αρχιεπισκόπου που υποκαθιστά ανεπίτρεπτα τον εκπρόσωπο της Ελληνικής Πολιτείας…Ο σκοπός (ελληνοτουρκικά) δεν αγιάζει τα μέσα προς ανάδειξη αμερικάνικου πρωτείου στην Ορθοδοξία…Το Βατικανό διαθέτει υπουργό Εξωτερικών, τον αρχιεπίσκοπο Paul Richard Callagher δεν ήξερα ότι διαθέτει και η Ορθοδοξία, το πατριαρχείο και πολύ περισσότερο η Ελλάδα…..

Aν είναι να έχετε στα εθνικά τα ίδια αποτελέσματα που είχατε και στα εκκλησιαστικά τότε μιλάμε για επερχόμενη εθνική καταστροφή. Αφού ως Φανάρι πετύχατε πραγματικούς άθλους 2019-2020:

Image

-Μέγα Σχίσμα με πρώτιστη ευθύνη Φαναρίου με το Πατριαρχείο Μόσχας κατ΄εντολή του Boss.

-Κατάργηση Ανάστασης, Πάσχα,Επιταφίου, Χαιρετισμών, αναστολή μυστηρίων, αλλοίωση εκκλησιολογίας θείας λατρείας και διαπόμπευσης εμπαιγμού αυτής δια νεο-είσακτων στοιχείων εντελώς άσχετων με τα τελούμενα, μερικά μόνο από τα επιτέύγματα…

-μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε Μέγα Τζαμί…..και του Ναού της Χώρας επίσης

Γι αυτό αφήστε τα εθνικά να τα χειριστούν πιο αρμόδιοι γιατί εσείς αποτύχατε παταγωδώς σε αυτά που είστε θεωρητικά ειδήμονες και ήταν η κύρια αποστολή σας τίποτα δεν διασφαλίζει ότι θα πετύχετε σε τομείς που δεν είναι της ευθύνης σας.. ή μήπως είναι;;;;;;;

Πριν από λίγο ο Πομπέο στο twitter:

μια μεγάλη ευχαρίστηση να συναντώ τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο για να συζητήσω την διαρκή υποστήριξή μας στο Οικουμενικό Πατριαρχείο τόσο αμέριστη. Η Ορθόδοξη Κοινότητα είναι ένας φίλος κι ένας ουσιαστικός εταίρος των ΗΠΑ. (από την ώρα που το θέσατε υπό την σκέπη σας διαλύθηκε το σύμπαν)…….

dimpenews.com