Το Αζερμπαιτζάν αιχμή του δόρατος της ΝΑΤΟ-ικήςΤουρκίας επιτέθηκε στη ρωσικών συμφερόντων Αρμενία. Νεκροί και τραυματίες πολίτες.Η επίθεση αναχαιτίστηκε.4 ελικόπτερα,15 drones του Αζερμπαιτζάν καταρρίφθηκαν…Οι Γενοκτόνοι επιστρέφουν με την κάλυψη ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ.

Aρμένιοι τραυματίες από τους Γενοκτόνους της ΝΑΤΟ-ικής Τουρκίας …

Σήμερα νωρίς το πρωί το Azerbaïdjan εξαπέλυσε πυραυλικές επιθέσεις μεγάλης κλίμακας κατά μήκος όλης της γραμμής επαφής στοχεύοντας κατοικίες πολιτών συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Stepanakert της Δημοκρατίας Artsakh στην Αρμενία.. Στρατιωτικός νόμος και επιστράτευση κηρύχθηκε στην Αρμενία. Το Azerbaïdjan ανακοίνωσε την Κυριακή ότι εξαπέλυσε αντεπίθεση μεγάλης κλίμακας κατά Αρμενίων που τους αποκαλεί αποσχιστές στην περιοχή του Nagorny Karabakh,ενώ οι τελευταίοι διαβεβαιώνουν ότι υπέβαλαν σε απώλειες το στρατό του Azerbaïdjan.Το Υπ. Άμυνας του Αζερμπαιτζάν παραδέχθηκε πως ένα ελικόπτερό του καταρρίφθηκε αλλά είναι σώο το πλήρωμα ενώ διατείνεται πως ο στρατός του κατέστρεψε 12 συστοιχίες αντιαεροπορικών.

Αντίθετα η εκπρόσωπος τύπου του Αρμενικού στρατού Shushan Stepabian αρχικά δήλωσε ότι ο στρατός της Αρμενίας κατέρριψε 2 ελικόπτερα και 3 drones και κατέστρεψε πολλά τανκ. Στη συνέχεια της επίθεσης του Αζερμπαιτζάν υπάρχουν θύματα και τραυματίες μεταξύ πολιτών του Artsakh αναφέρει αξιωματούχος των Αρμενίων. 2 νεκροί στην περιοχή Martuni, μια γυναίκα κι ένα παιδί και 2 τραυματίες. Τα δεδομένα για άλλες περιοχές αποσαφηνίζονται.Σχολεία χτυπήθηκαν συμπεριλαμβανομένου του Stepanakert.Υποδομές υπέστησαν βλάβες σοβαρές.

«Μεταφέρεται ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες πολίτες και στρατιώτες », δήλωσε η προεδρία τ’ Αζερμπαιτζάν.Ο πρωθυπουργός Αρμενίας ο Nikol Pachinian κάλεσε το λαό του να είναι«έτοιμος να υπερασπιστεί την ιερή πατρίδα». «Υποστηρίζουμε αποφασιστικά το κράτος μας το στρατό μας και θα νικήσουμε. Ζήτω ο ένδοξος στρατός της Αρμενίας!», έγραψε σε δραματικούς τόνους στο Facebook. Αντικρουόμενα ανακοινωθέντα για την εξέλιξη της μάχης.

”Οι μονάδες του Στρατού Άμυνας κατέστρεψαν 4 εχθρικά ελικόπτερα, περίπου 15 UAV-drones, συμπεριλαμβανομένων 10 άρματα μάχης και ένα όχημα μάχης πεζικού” μεταφέρει το newsarmru επικαλούμενο νεώτερο ανακοινωθέν της εκπροσώπου τύπου του Αρμενικού στρατού Shushan Stepabian στο fb.

Ο Υπ.Άμυνας Αρμενίας ο David Tonoyan:Πολύ νωρίς το πρωί ο αντίπαλος επιτέθηκε με πυραύλους, αεροπορικούς βομβαρδισμούς στην γραμμή επαφής στο Artsakh στοχεύοντας θέσεις του στρατού κι ειρηνικά χωριά. Αυτή τη στιγμή ο στρατός της Δημοκρατίας του Artsakh απώθησε όλες τις απόπειρες προώθησης του εχθρού υποβάλλοντάς τον σε σοβαρές απώλειες.

Η Αρμενία διέψευσε ότι καταλήφθηκαν τα 6 χωριά δια εκπροσώπου στρατού.

Image

Το Αζερμπαϊτζάν αιχμή του δόρατος της ΝΑΤΟ-ικήςΤουρκίας επιτέθηκε στη ρωσικών συμφερόντων Αρμενία. Οι ρωσοτουρκικές διαφορές μετά το Ιντλίμπ και τη Λιβύη επιλύονται τώρα στα σύνορα Αρμενίας αφού η Τουρκία επιλέγει εκεί τώρα να μεταφέρει την ένταση για να εκβιάσει και στ΄αλλα μέτωπα.Οι Γενοκτόνοι επιστρέφουν με την κάλυψη ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ. Στο πλευρό τους πολεμούν και Σύριοι μισθοφόροι τρομοκράτες που μεταφέρθηκαν από την Τουρκία από το Ιντλίμπ στα σύνορα Αρμενίας που διψούν για αίμα χριστιανών όπως είπαν και θα προτιμούσαν αυτό το μέτωπο από αυτό της Λιβύης. Με τζιχαντιστικά τραγούδια μεταφέρονται προς το μέτωπο.

Ήδη 4 από αυτούς επέστρεψαν νεκροί στην κατεχόμενη Β Συρία….O Erdogan έχει στείλει δυνάμεις τούρκικου στρατού εξοπλισμένες με drones ήδη από το καλοκαίρι….

Image

Δεν θα είναι μια ακόμη διασυνοριακή εχθροπραξία αλλά ένας νέος πόλεμος πριν λίγο ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν δήλωσε την πρόθεσή του να “τελειώνει με το πρόβλημα του Καραμπάχ”..Ο πρωθυπουργός της Αρμενίας κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει την Τουρκία από το να παρεμβαίνει ή ν’ αναμειγνύεται στην κρίση του Καραμπάχ.

Image

O αρμένικός στρατός κατέστρεψε BTRs, BMP-3 τεθωρακισμένα του Azerbaijan.

“Σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία, η Αρμενική πλευρά έχει 16 νεκρούς στρατιώτες και περισσότερους από εκατό τραυματίες” δήλωσε ο Artur Sargsyan, Αναπληρωτής Υπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας του Artsakh της Αρμενίας…

Βομβάρδισαν μέσα στα σπίτια κατά των Αρμένιων…Όσο περνάει η ώρα μεγαλώνουν οι απώλειες του Αζερμπαιτζάν.Το Υπ.Άμυνας Αρμενίας ανακοινώνει τώρα ότι καταρρίφθηκαν 4 ελικόπτερα 20 drones του αντιπάλου και κατέστρεψε 30 τανκ.

Χιλιάδες Αρμένιοι φεύγουν για το μέτωπο ….

O πρόεδρος Harutyunyan του Artaskh της αρμένικης πλευράς που δέχεται την επίθεση επιβεβαίωσε πως τούρκικα F-16 επιχειρούν εναντίον τους.

Το Αζερμπαϊτζάν προσπάθησε να πάρει το βουνό Mrav υπό έλεγχο κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά η απόπειρα απέτυχε.

Ο πρόεδρος του Artsakh (Ναγκόρνο Καραμπάχ) λέει ότι έχει απώλειες εδάφους γύρω από το χωριό Talish και το νότιο τμήμα της δημοκρατίας.Δηλώνει ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αρμενικής πλευράς το Αζερμπαϊτζάν έχει περισσότερους από 200 νεκρούς.Δηλώνει πως το Azerbaijan χρησιμοποιεί τούρκικα F-16 και τούρκικα Bayraktar drones .Διαψεύδει ότι το Azerbaijan κατέλαβε τον αυτοκινητόδρομο M-11 Vardenis-Martakert ….

Τώρα η εκπρόσωπος τύπου του αρμένικου στρατού δηλώνει ότι:στη συνέχεια αντεπίθεσης των μονάδων μας 11 tank του αντιπάλου καταλήφθηκαν με το πλήρωμά τους κι στρατιωτικό εξοπλισμό τους συμπεριλαμβανομένου BMP-3..

Ο Πρόεδρος του Nagorno-Karabakh επιβεβαιώνει ότι δεκάδες στρατιώτες σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της επίθεσης του Azerbaijanκαι λέει πως κάποια εδάφη απωλέσθηκαν…

απομεινάρια ελικοπτέρου του Αζερμπαϊτζάν

Εικόνα
For the first time, Armenia publishes footage showing the dead bodies of the Azerbaijan i army, with their destroyed equipment and military vehicles, as they were repelled at the borders of the Armenian Republic of Artsakh this morning
νεκρός Αζέρος στρατιώτης

Τα παιδιά της Αρμενίας στο καταφύγιο….

Σε μια τελευταία εξέλιξη βίντεο δείχνει στρατιωτικές πλατφόρμες ρώσικες μ΄εξοπλισμό να μπαίνουν στην Αρμενία από Ιράν μέσω του περάσματος Julfa.

dimpenews.com

One thought on “Το Αζερμπαιτζάν αιχμή του δόρατος της ΝΑΤΟ-ικήςΤουρκίας επιτέθηκε στη ρωσικών συμφερόντων Αρμενία. Νεκροί και τραυματίες πολίτες.Η επίθεση αναχαιτίστηκε.4 ελικόπτερα,15 drones του Αζερμπαιτζάν καταρρίφθηκαν…Οι Γενοκτόνοι επιστρέφουν με την κάλυψη ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΗΠΑ.

Comments are closed.