Η πολεμική αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν επιχειρεί υπό την εξ αποστάσεως διοίκηση και έλεγχο του τούρκικου E7-T airborne C2 σταθμού από την περιοχή Erzurum- Kars.

”Το Azerbaijan παραχώρησε την αεροπορική διοίκηση των επιθετικών επιχειρήσεων εναντίον του Artsakh στην πολεμική αεροπορία Τουρκίας.Η πολεμική αεροπορία του Αζερμπαϊτζάν άρχισε να επιχειρεί υπό την εξ αποστάσεως διοίκηση και έλεγχο του τούρκικου E7-T airborne C2 σταθμού από την περιοχή Erzurum- Kars.Η διοίκηση και το leadership της τούρκικης πολεμικής αεροπορία είναι πιθανότατα on the board.
2 Tούρκικα AF F-16 jets, SU-25 του Αζερμπαϊτζάν και Bayraktars πραγματοποίησαν επιθέσεις από μεγάλο ύψος στην κατεύθυνση των οικισμών στις περιοχές Hadrut και Martuni του Artsakh. Ο σταθμός των τούρκικων UAV C2 βρίσκεται σε μια απόσταση από τα σύνορα με την περιοχή του Hadrut, ελέγχει άμεσα τα πυρά των αεροπορικών επιθέσεων του Azerbaijan. Αυτές οι πληροφορίες παρακολουθούνται και παρατηρούνται απευθείας από το C2 της κοινής διοίκησης αεράμυνας και αεροπορίας.” Πρόκειται για δηλώσεις που έκανε σήμερα το απόγευμα η εκπρόσωπος τύπου του Υπ. Άμυνας Αρμενίας η Shushan Stepanyan.

Σε μια άλλη εξέλιξη ο Τσαβούσογλου παραδέχθηκε πως απέτυχε η διαπραγμάτευση με Ρωσία για Ναγκόρνο Καραμπάχ. Οι συνομιλίες της Τουρκίας με τη Ρωσία για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έληξαν χωρίς αποτέλεσμα. Ο Mevlut Cavusoglu το ανακοίνωσε την Τετάρτη. «Μιλήσαμε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ. Καθώς ενεργούμε μαζί στη Συρία, δοκιμάσαμε και εδώ, αλλά αποτύχαμε », ανέφερε ο υπουργός σύμφωνα με την Azeri Daily. Σύμφωνα με τον Τσαβούσογλου η Αρμενία πρέπει να αποσύρει τις δυνάμεις της και να παραδώσει τα αμφισβητούμενα εδάφη.Την ίδια ώρα ο Πρόεδρος του Azerbaijan Aliev διαμηνύει ότι θ΄αποκαταστήσει την εδαφική ακεραιότητα της χώρας του..

Την ίδια στιγμή νέο μέτωπο ανοίγει το ΝΑΤΟ στα ρωσικά σύνορα αφού δια του ΓΓ του Στόλτενμπεργκ κάλεσε τη Γεωργία να ενταχθεί στη Συμμαχία. «Προτρέπω τη Γεωργία να συνεχίσει να αξιοποιεί πλήρως όλες τις ευκαιρίες να έρθει πιο κοντά στο ΝΑΤΟ και να προετοιμαστεί για ένταξη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου. “Αυτό είναι σημαντικό για τη Γεωργία και για το ΝΑΤΟ.”rt

Από αυτή την εξέλιξη σε συνδυασμό με τον πόλεμο που άρχισε στην Αρμενία η ΝΑΤο-ική Τουρκία συνάγεται ότι όλα αυτά εντάσσονται στο σχέδιο για περαιτέρω άσκηση πίεσης στον Καύκασο κατά Ρωσίας. Είναι συντονισμένες ενέργειες από τις Βρυξέλλες και την εκεί Διοίκηση τη ΝΑΤΟ-ική, η Τουρκία απλά και σε αυτή την περίπτωση είναι ο σιδερένιος βράχιονάς του.

dimpenews.com