Τρόμος στο Παρίσι….μαχητικό Rafale έσπασε το φράγμα του ήχου όταν ακολούθησε αταυτοποίητο πολιτικό αεροπλάνο μ’ έντολή πιθανόν να το καταρρίψει ….

Καθεστώς πανικού επικράτησε στο Παρίσι καθώς ακούστηκε ένας ισχυρότατος εκκωφαντικός θόρυβος και όλοι νόμιζαν πως έγινε έκρηξη. Μεγάλο ωστικό κύμα έσπασαν τζάμια, βιτρίνες έπεσαν πράγματα κι όλα αυτά απ΄ότι αποδεικνύεται προς το παρόν γιατί σύμφωνα με πληροφορίες το μαχητικό υπερηχητικό αεροσκάφος Rafale ακολουθώντας πολιτικό αεροσκάφος που δεν έδινε πληροφορίες σχετικά με σχέδιο πτήσης μ΄εντολή ενδεχομένως να το καταρρίψει έσπασε το φράγμα του ήχου και δημιούργησε όλον αυτόν τον πανικό που ενεργοποίησε όλες τις αρχές αντιτρομοκρατική, πυροσβεστική , αστυνομία..

Ως προς την επίσημη κάλυψη…. του γεγονότος αναφέρεται ότι η ” έκρηξη” που ακούστηκε στο Παρίσι και στο Île-de-France στις 30 Σεπτεμβρίου ήταν ένα Rafale από το επιχειρησιακό τομέα του Saint-Dizier (Haute-Marne) εξουσιοδοτημένο να σπάσει το φράγμα του ήχου για την παροχή βοήθειας σ’ ένα αεροσκάφος που αντιμετώπιζε δυσκολίες, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ένα μαχητικό αεροπλάνο απογειώθηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου για αποστολή παρακολούθησης στο Île-de-France και έσπασε το φράγμα του ήχου, το οποίο προκάλεσε τη δυνατή έκρηξη στο Παρίσι και στα προάστια.
«Ένα Rafale από το επιχειρησιακό τομέα του Saint-Dizier επενέβη για παροχή βοήθειας σε ένα αεροσκάφος μ΄ απώλεια επαφής κι εξουσιοδοτήθηκε να σπάσει το φράγμα του ήχου για να φτάσει στο αεροσκάφος που αντιμετώπιζε δυσκολία. Έσπασε το φράγμα του ήχου ανατολικά του Παρισιού », δήλωσε ο πτέραρχος Stéphane Spet.
Ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος
Στις 30 Σεπτεμβρίου, ακούστηκε ένας τεράστιος θόρυβος στο τέλος του πρωινού στο Παρίσι και σε διάφορα τμήματα της περιοχής του Παρισιού. Επίσης διέκοψε τους παίκτες του τένις Stanislas Wawrinka και Dominik Köpfer στο Roland Garros για λίγα δευτερόλεπτα.

«Δεν υπάρχει έκρηξη, είναι ένα μαχητικό αεροπλάνο που έσπασε το φράγμα του. Μην γεμίζετε τις γραμμές έκτακτης ανάγκης! »Αντέδρασε γρήγορα το αρχηγείο της αστυνομίας στο Twitter.

UPDATE σύμφωνα με τελευταία πληροφορία 2 ήταν τα πολιτικά αεροσκάφη σχετικά μικρά που δεν έδιναν επαφή πάνω από το Παρίσι και σηκώθηκε το μαχητικό……

dimpenews.com