ΕΚΤΑΚΤΟ Το Αζερμπαϊτζάν τραυμάτισε κατά τους βομβαρδισμούς στην αρμένικη πόλη Martuni 2 Γάλλους δημοσιογράφους της Le Monde..Η Ώρα του Μακρόν;;BINTEO ΦΩΤΟ Σε κρίσιμη κατάσταση ο Γάλλος δημοσιογράφος της Le Monde.

Δυο Γάλλοι (γαλλική υπηκοότητα) δημοσιογράφοι,ρεπόρτερ της εφημερίδας Le Monde τραυματίστηκαν κατά τους βομβαρδισμούς των Αζέρων εναντίον της αρμένικης πόλης Martuni στο Artsakh.Μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της πόλης, υπήρχαν επίσης κι άλλοι δημοσιογράφοι στην ίδια ομάδα, Αυτές είναι οι πρώτες πληροφορίες…Σύμφωνα με το πρακορείο CIVILNET η πόλη εβλήθη με πυραύλους “GRAD” που στόχευσε υποδομές. Δημοσιογράφοι και οπερατέρ διαφόρων πρακτορείων (συμπεριλαμβανομένων διεθνών) μεταφέρθηκε ότι τραυματίστηκαν.

Πληροφορίες της στιγμής του αναφέρουν πως συνολικά τραυματίστηκαν 4 δημοσιογράφοι οι 2 είναι Γάλλοι της le monde. όλοι μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο. Υπήρχαν και Αρμένιοι δημοσιογράφοι και ξένοι ανταποκριτές στην ομάδα που χτυπήθηκε…. Οι τραυματίες είναι 2 Γάλλοι της le monde, 1 reporter του 24news.am (αρμένικο) 1 oπερατέρ του ArmeniaTV κι AFP..

Ο δημοσιογράφος της Lemonde είναι σε κρίσιμη κατάσταση και υποβάλλεται σε χειρουργείο στο ιατρικό κέντρο του Stepanakert. Oι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν κατά το βομβαρδισμό του δημαρχείου του Martuni από δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν… !!!

To ασκέρι Ερντογάν έκανε στοχευμένη επίθεση σε Γάλλους δημοσιογράφους τους ήθελε νεκρούς μια μέρα μετά τις δηλώσεις Μακρόν ότι δεν θα δεχθεί κατάκτηση του Β Καραμπάχ από Αζέρους και υποσχέθηκε σε Αρμένιους να ενσαρκώσει το ρόλο του

BINTEO H ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥ

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Οι δημοσιογράφοι της “Le Monde” και το συνοδευτικό τους προσωπικό χτυπήθηκαν στην πόλη Martuni στο Artsakh. Η Hermine Virabyan, ανεξάρτητος δημοσιογράφος που συνόδευε τους δημοσιογράφους στο Artsakh, είπε στον Hetq ότι ένας κάτοικος της πόλης Martuni, ο οποίος ήταν οδηγός της ομάδας δημοσιογράφων, σκοτώθηκε και οι δημοσιογράφοι τραυματίστηκαν στο βομβαρδισμό.

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι του “Le Monde” oι Alan Kaval και Yaghobzadeh Rafael Charles έφτασαν στο Stepanakert στις 30 Σεπτεμβρίου. Αφού εργάστηκαν στην πρωτεύουσα, την 1η Οκτωβρίου, επισκέφτηκαν την πόλη Martuni με τη δημοσιογράφο Hermine Virabyan. Αποφάσισαν να επισκεφθούν τα κατεστραμμένα σπίτια και να μιλήσουν με ανθρώπους. Στο Martuni ενώθηκαν μ΄ έναν τοπικό νεαρό άνδρα που ονομάζεται Grisha, ο οποίος ήταν εξοικειωμένος με το μέρος.Ο ένας Γάλλος ήταν φωτογράφος και οι 2 γεννηθέντες 1989 και 1991

հասարակական

Η ομάδα δημοσιογράφων έπρεπε να επισκεφτεί 5 σπίτια. Η μαγνητοσκόπηση στο πρώτο σπίτι τελείωσε και έφυγαν. Προσπάθησαν να πλησιάσουν το αυτοκίνητο με το λογότυπο “Press” όταν άκουσαν τον ήχο των πυρών στον ουρανό. Για μια στιγμή πίστευαν ότι ο ήχος ίσως να ερχόταν από μακριά, αλλά γρήγορα έτρεξαν σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

«Διορθώσαμε τα σοκαρισμένα πρόσωπά μας και συνειδητοποιήσαμε ότι ερχόταν πάνω μας, μας φαινόταν για μια στιγμή ότι συνέβαινε στο βάθος. Ξεκινήσαμε να τρέχουμε ακανόνιστα, τρέξαμε χωριστά και μετά άκουσα φωνές, κραυγές. Οι Γάλλοι συνάδελφοί μου φώναζαν «βοήθεια, βοήθεια». «Γύρισα και είδα ότι ήταν ξαπλωμένοι στο έδαφος και το πρόσωπο κάποιου ήταν πλήρως καλυμμένο με αίμα», είπε η Hermine Virabyan τι συνέβη.

Image

Ο δημοσιογράφος με το ματωμένο πρόσωπο ήταν ο Άλαν Κάβαν, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Stepanakert για χειρουργική επέμβαση. Η κατάστασή του είναι εξαιρετικά σοβαρή. Ο άλλος δημοσιογράφος της “Le Monde”, ο Ραφαέλ, δέχτηκε ένα τραύμα στο πόδι. Χειρουργείται στο νοσοκομείο της πόλης Martuni. Ενώ βρισκόταν στο νοσοκομείο, η Hermine Virabyan άκουσε ξανά εκρήξεις. Αλλά επειδή ο δρόμος δεν ήταν ασφαλής, η κατάσταση υγείας του Ραφαέλ δεν ήταν σοβαρή, αποφάσισαν να τον εγχειρήσουν στο Martuni.

Οι γιατροί στο Artsakh κατάφεραν να σώσουν τη ζωή του Γάλλου δημοσιογράφου που τραυματίστηκε σοβαρά από το βομβαρδισμό του Αζερμπαϊτζάν.

Ο Kaval, ο 1 από τους δύο δημοσιογράφους της Le Monde, ήταν σε σοβαρή κατάσταση και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο Ιατρικό Κέντρο του Stepanakert.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν δήλωσε ότι η Γαλλία ετοιμάζεται να στείλει αεροπλάνο για τον επαναπατρισμό των υπηκόων της. Ο ίδιος τόνισε “διαθέτουμε πληροφορίες …. με βεβαιότητα ότι Σύροι μαχητές εγκατέλειψαν το θέατρο επιχειρήσεων των τζιχαντιστικών φραξιών για να προστεθούν στις μάχες στο Β Καραμπάχ. Αυτό είναι κάτι πολύ σοβαρό, νέο που αλλάζει επίσης τα δεδομένα.”

Η απάντηση της Γαλλίας ήταν άμεση αφού ο Υπουργός Άμυνας της Αρμενίας David Tonoyan συναντήθηκε με τον Έκτακτο Πρέσβη και Πληρεξούσιο της Γαλλίας στην Αρμενία τον Jonathan Lacote.“Οι επιθετικές επιχειρήσεις του Αζερμπαϊτζάν AF θα λαμβάνουν συνεχώς καταστροφικά χτυπήματα και αυτή η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει”δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Αρμενίας David Tonoyan ….

Image

”Οι μάχες πυροβολικού διαφόρων εντάσεων μαίνονται επί του παρόντος σε ολόκληρη την πρώτη γραμμή. Η πρωτοβουλία στο στρατιωτικό μέτωπο βρίσκεται στα χέρια των Αρμενικών Ένοπλων Δυνάμεων ․ Οι εχθρικές θέσεις καταστέλλονται” ανακοινώνει το Υπ. Άμυνας Αρμενίας…

dimpenews.com