Η Αρμενία κατέρριψε 2 ελικόπτερα, 3 αεροπλάνα και 6 drones του Αζερμπαϊτζάν. Το 1 ελικόπτερο συνετρίβη σ΄έδαφος του Ιράν…

Η Αρμενία κατέρριψε 2 ελικόπτερα, 3αεροπλάνα και 6 drones του Αζερμπαϊτζάν. Το 1 ελικόπτερο συνετρίβη σ΄έδαφος του Ιράν αναφέρουν στρατιωτικές πηγές της Αρμενίας.Αν αυτό επαληθευθεί τότε σημαίνει πως κάποια δραστική αλλαγή συμβαίνει στο μέτωπο..…Tην ανακοίνωση έκανε και η εκπρόσωπος τύπου Υπ. Άμυνας Αρμενίας. και όλα αυτά σε μισή μέρα μέχρι το μεσημέρι σήμερα.

Νωρίτερα το Υπ. Άμυνας της Αρμενίας και η εκπρόσωπος τύπου του της Shushan Stepanyan ανακοίνωσαν σήμερα Πέμπτη πως οι δυνάμεις του Karabakh κατέρριψαν ένα στρατιωτικό ελικόπτερο των Αζέρων κι ένα αεροπλάνο. ”Σήμερα στα ΝΑ της εμπόλεμης ζώνης Artsakh-Azerbaijan στο (Lele Tepe), μονάδες του Υπ. Άμυνας κατέρριψαν ένα εχθρικό ελικόπτερο μάχης που συνετρίβη σ΄έδαφος του Ιράν...(σσ. μήπως το κατέρριψε το Ιράν; ή καταρρίφθηκε από έδαφος του Ιράν σημειωτέον ότι το Ιράν είναι σημείο διέλευσης ρωσικών ενισχύσεων προς το μέτωπο του Καραμπάχ) …..Οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνται κοντά στο Ιράν” Σημειωτέον ότι 3 πύραυλοι έπεσαν σ΄έδφαος του Ιράν σήμερα και υπάρχουν τραυματίες. Το ιρανικό πρακτορείο Anaj μεταφέρει πως οι πύραυλοι έπληξαν το χωριό Parvizkhanlu,στην περιοχή Khodafara. Ένα παιδί τραυματίστηκε και 6 σπίτια υπέστησαν ζημιές. Συνήθως το Ιράν απαντάει στις διασυνοριακές εμπλοκές….


Προσθέτει ότι ”σχετικά σταθερή ένταση παρέμεινε στην εμπόλεμη ζώνη Artsakh-Azerbaijan κατά τη διάρκεια της νύχτας.” Την ίδια ώρα γίνονται αναφορές για κατάρριψη και δεύτερου αεροπλάνου αλλά και τρίτου χωρίς να δίνονται λεπτομέρειες.. 3 αεροπλάνα του εχθρού καταρρίφθηκαν από Αρμένιους ενώ η τοπική ώρα είναι 15.05 μμ. Πληροφορίες για κατάρριψη 1 ελικοπτέρου κι 1 αεροπλάνου έδινε νωρίτερα και το sputnik επικαλούμενο το Υπ. Άμυνας Αρμενίας…..

dimpenews.com