Πρωθυπουργός της Αρμενίας: ”Η Τουρκία επέστρεψε στο Ν. Καύκασο μετά από 100 χρόνια για να συνεχίσει τη Γενοκτονία των Αρμενίων”.

Δραματικό μήνυμα του Nikol Pashinyan (Νικόλ Πασινιάν) Πρωθυπουργό μιας χώρας 3000.000 που τα έβαλε στα ίσα με μια αυτοκρατορία…”Γιατί επέστρεψε η Τουρκία στον Νότιο Καύκασο 100 χρόνια αργότερα; Για να συνεχίσει την Γενοκτονία των Αρμενίων..”(σσ..γι αυτό Ελλάδα και Κύπρος δεν πρέπει να εφησυχάζουν.. αφού η Τουρκία πισωγύρισε την Ιστορία)

Συνεχίζει:”Για την Τουρκία, ωστόσο, η συνέχιση μιας γενοκτονικής πολιτικής δεν είναι μόνο ένα μέσο εφαρμογής της Αρμενιοφοβίας, αλλά και ένα πραγματικό έργο.”
Η Αρμενία και οι Αρμένιοι του Νότιου Καυκάσου ​​είναι το τελευταίο εναπομένον εμπόδιο στο δρόμο της συνεχιζόμενης τουρκικής επέκτασης προς το Βορρά, ΒΑ και προς την Ανατολή για την πραγματοποίηση του ιμπεριαλιστικού ονείρου της.

Δεν είναι πλέον απλώς ζήτημα Καραμπάχ, ούτε μόνο ζήτημα ασφάλειας του Αρμενικού λαού. Είναι τώρα ζήτημα διεθνούς ασφάλειας, και σήμερα, ο αρμενικός λαός υπερασπίζεται επίσης τη διεθνή ασφάλεια, αναλαμβάνοντας μια νέα ιστορική αποστολή.

Τα σύνορα του Artsakh έχουν γίνει πολιτιστική πρώτη γραμμή. Το Artsakh καταπολεμά τη διεθνή τρομοκρατία, η οποία δεν διακρίνει μεταξύ των γεωπολιτικών συνόρων των στόχων της. Το Artsakh, η Armenia και το Αρμενικό έθνος αγωνίζονται για την παγκόσμια ασφάλεια.

Η διεθνής κοινότητα έχει πλέον δηλώσει ξεκάθαρα ότι η συμμαχία Αζερμπαϊτζάν-Τουρκίας διεξάγει πόλεμο εναντίον του Artsakh και της Αρμενίας με τη βοήθεια και τη συμμετοχή ξένων τρομοκρατών μαχητών. Αυτή η τρομοκρατία απειλεί εξίσου τις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ιράν, τη Ρωσία και τη Γαλλία.”

Η ρητορική του θυμίζει σε πολλά αυτή του πρωτεργάτη της Αντίστασης κατά του Νεοθωμανικού ζυγού του Προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ που ενέπνευσε το λαό του αν και στη συντριπτική του πλειοψηφία ομόθρησκος των Τούρκων, γι αυτό και η πολιτική επιτυχία είναι ακόμη πιο συγκλονιστική, να σταθεί ισχυρό ανάχωμα στον τούρκικο επεκτατισμό καταβάλλοντας βαρύτατο τίμημα θυσιών……..

dimpenews.com