100 Αρμένιοι Ελλάδας αρκετοί κι Έλληνες υπήκοοι πάνε ως εθελοντές να πολεμήσουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ……

Η διασπορά των Αρμενίων στην Ελλάδα καλεί τους συμπατριώτες της να καταταγούν ως εθελοντές στον αρμενικό στρατό στο πλαίσιο του πολέμου με το Azerbaïdjan, δήλωσε ο Mηνάς Hovhannisyan, επικεφαλής του πολιτιστικού κέντρου Hayastan στην Αθήνα.

Σύμφωνα με αυτόν η κατάταξη για εθελοντές ανακοινώθηκε πριν 3 μέρες και τώρα πια ήδη έχουν εγγραφεί 100 άτομα..

Σύμφωνα με τον Minas Sahakyan, είναι κυρίως Αρμένιοι πολίτες της Δημοκρατίας Αρμενίας ή έχουν διπλή υπηκοότητα δηλ. είναι και Έλληνες πολίτες. “Είναι επίσης και Έλληνες”, δήλωσε στο RIA Novosti ο Sahakyan.

Σύμφωνα με αυτόν η πλειοψηφία είναι νέοι αλλά υπάρχουν και άτομα ηλικίας 40 ετών. «Υπάρχουν γυναίκες. Μια γυναίκα 42 ετών κατετάγη ως εθελόντρια είναι παντρεμένη με 1 παιδί και θα πάει στο στρατό για να βοηθήσει…Αυτός έχει μια κόρη 18 χρονών…”Η κόρη μου είναι ομοίως εθελόντρια”,δήλωσε ο Sahakyan.
Εγγραφή εθελοντών ανακοινώθηκε σ΄όλον τον κόσμο. « 10 000 εγγράφησαν ήδη στην Αμερική. Το α΄αεροπλάνο ήδη έφθασε στην Αρμενία. Πάνω από 1.000.000 Αρμένιοι ζουν στην Αμερική. Υπάρχουν πολυάριθμοι Αρμένιοι στη Γαλλία. “5.000 άτομα γράφτηκαν ως εθελοντές στη Ρωσία “, δήλωσε…

Ένας 30χρονος ονόματι Agho, που γράφτηκε εθελοντής δήλωσε ότι η οικογένειά του ζει στην Ελλάδα εδώ κι 20 ετών.

«Υπηρέτησα 12 μήνες σε μονάδα τεθωρακισμένων του ελληνικού στρατού στον Έβρο στασ ύνορα με Τουρκία.Έχω μια στρατιωτική εκπαίδευση ξέρω να χειρίζομαι τα όπλα ” δήλωσε ο Agho.

dimpenews.com