Το κανίς των ΝΑΤΟ-Άγκυρας ο Τούρκος Γενοκτόνος Δικτάτορας Αλίεφ είπε:”διώχνουμε τους Αρμένιους σαν σκυλιά.” Η απάντηση στον δικτάτορα Αλίεφ απ’ τον Zeynal Ibrahimov συγγραφέα του βιβλίου ”Aliyev & Co.: 35 Επιστολές στο γιο μου”:μια χώρα που έχει γλιστρήσει σε φασισμό, δικτατορία…Η οικογένεια Aliyev μετέτρεψε το λαό τ’ Αζερμπαϊτζάν σ’ εκφοβισμένους σκλάβους..

Πιστεύουν οι Αρμένιοι ότι θα δεχθούμε την κατοχή τους; Τώρα τους διώχνουμε σαν τα σκυλιά” αυτά δήλωσε το κανίς της Άγκυρας, το υποταγμένο υποζύγιο του ΝΑΤΟ, ο φασίστας Γενοκτόνος Τούρκος όπως αποδεικνύεται στο πνεύμα, επικεφαλής της πετρο-δημοκρατίας της μπανανίας του Azerbaïdjan ο Ιλχάμ Αλίεφ. Γιατί πρέπει να είσαι Τούρκος στο πνεύμα και στη ψυχή και φασίστας στην ιδεολογία για να θέλεις να επαναλάβεις τη Γενοκτονία των Αρμενίων…..

Η απάντηση στον δικτάτορα Αλίεφ έχει ήδη δοθεί Στο βιβλίο ”Aliyev & Co.: 35 Επιστολές στο γιο μου” από το συγγραφέα Zeynal Ibrahimov όπου περιγράφει τη μετασοβιετική και σύγχρονη ζοφερή κατάσταση στο Μπακού και μιλά για ένα ναζιστικό καθεστώς μια στυγνή δικτατορία που αντί για Εβραίους εξοντώνει Αρμένιους…..

”Το κόκκινο νήμα εντοπίζει τη σταδιακή μετάλλαξη της δημόσιας συνείδησης, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της ατμόσφαιρας του μίσους, η οποία απευθυνόταν στους Αρμενίους του Μπακού από το 1988, οι οποίοι στη συνέχεια υπέστησαν οργανωμένη βία τον Ιανουάριο του 1990. Ο συγγραφέας δείχνει επίσης τη δυναμική του σχηματισμού της εξατομικευμένης δικτατορίας της φυλής των Αλίεφ, που έκανε χρήση της κατάρρευσης της ΕΣΣΔ για να υποτάξει πλήρως τη μετα-σοβιετική δημοκρατία. Η ιστορία είναι αυτοβιογραφική κι αναδεικνύει τα γεγονότα που οδήγησαν στη διαμόρφωση του καθεστώτος, τη ρητορική και τις πρακτικές του που αντιστοιχούν σε μεγάλο βαθμό σε όλα τα χαρακτηριστικά των φαινομένων που είναι γνωστά στην πολιτική επιστήμη ως φασισμός και ναζισμός, και, στη δυναμική της ανάπτυξής του, επανέλαβε σε μεγάλο βαθμό αυτό που συνέβη στη Γερμανία και τις δορυφορικές χώρες..Μόνο που αντί για Εβραίους και Σλάβους, εδώ ήταν οι Αρμένιοι και εξακολουθούν να είναι, ο στόχος …αναφέρει σχετικά με το βιβλίο ο Ruben Mehrabian, Πολιτικός επιστήμονας, ειδικός του Αρμενικού Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων και Ασφάλειας..

«Ντροπή, ταπείνωση και περιφρόνηση με έκανε να γράψω αυτό το μυθιστόρημα, ντροπή για αυτό που είδα με τα ίδια μου τα μάτια, ταπείνωση για μια χώρα που έχει γλιστρήσει σε φασισμό και υποβάθμιση όλων των ανθρώπινων αξιών, περιφρόνηση για ένα ψέμα που έχει παρουσιαστεί στο κόσμο για σχεδόν τρεις δεκαετίες, για τον κόσμο που έχει καταπιεί σιωπηλά αυτό το ψέμα, και το ξεπλένει με εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Η οικογένεια Aliyev μετέτρεψε τον πληθυσμό του Αζερμπαϊτζάν σε πλήθος εκφοβισμένων σκλάβων. Κανείς δεν τολμά να αναγνωρίσει ανοιχτά την πλήρη παραποίηση της ιστορίας στο Αζερμπαϊτζάν ή να αμφισβητήσει τη συμμετοχή του Αζερμπαϊτζάν στην εθνοτική και εδαφική σύγκρουση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Κανείς στη χώρα δεν τολμά ν’ αναγνωρίσει την ιστορική πραγματικότητα της γενοκτονίας των Αρμενίων στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι αρχές του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και δυσαρεστημένοι από το εφησυχασμένο πλήθος χωρίς τη σιωπηρή συγκατάθεση των οποίων δεν μπορεί να υπάρξει δικτατορία. Γιατί ο δικτάτορας δεν κάθεται απλά στο θρόνο αλλά και έχει στρογγυλοκαθίσει επί αυτών που ψεύδονται, μισούν ή που φοβούνται ή σιωπούν “τονίζει ο συγγραφέας Zeynal Ibrahimov….Ένα ντοκουμέντο Αρμενοφοβίας..

dimpenews.com