Κρυφά σχολειά στα καταφύγια στο Stepanakert που βομβαρδίζεται συνεχώς όπως και το Shoushi.!!!!!To 1/2 του πληθυσμού του Nagornο Karabakh,70 000 – 75 000 εκτοπίστηκε…

Ο ολοκληρωτικός πόλεμος που κήρυξε το ΝΑΤΟ δια Τουρκίας κι Αζέρων κατά της ρωσικής προστατευόμενης Αρμενίας είναι ολοκληρωτικός. Βομβαρδίζουν σχολεία καταστρέφουν πολιτιστικά κέντρα όπως αυτό στο Shoushi σκοτώνουν αμάχους.. Κρυφά σχολειά λειτουργούν στα καταφύγια όπου οι δάσκαλοι συνεχίζουν το έργο τους σε πρωτοφανείς συνθήκες π.χ στο Stepanakert..”Το Stepanakert η πρωτεύουσα του και το Shoushi η δεύτερη πολυπληθέστερη πόλη του Artsakh είναι κάτω από σκληρές επιθέσεις των δυνάμεων του Azerbaijan με πυραυλικές επιθέσεις πληροφορεί πριν λίγο ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Αρμενίας ο Ashot Ghoulyan….

To μισό του πληθυσμού του Nagorny Karabakh, ήτοι 70 000 με 75 000 εκτοπίστηκε ανέφερε την Τετάρτη ο διαμεσολαβητής του. « Σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις περί το 50 % του πληθυσμού εκτοπίστηκε εκ των οποίων 90 % γυναικόπαιδα, δηλ.70 000 – 75 000  »,μετέφερε στο AFP ο Artak Belgarian διαμεσολαβητής για θέματα υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε καρό πολέμου.

dimpenews.com