Οι Αρμένιοι θ’ ανατινάξουν τις πετρελαιοπηγές και θα χτυπήσουν τον αγωγό αν οι Αζέροι συνεχίσουν τον ολοκληρωτικό πόλεμο…Γιατί δεν θα κερδίσει ο Αλίεφ τον πόλεμο….

O Αλίεφ καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο στο Καραμπάχ; Εάν υπάρξει σημαντική επιτυχία στην επίθεση, οι Αρμένιοι θα υποχρεωθούν εξ αντικειμένου να βάλουν φωτιά στις πετρελαιοπηγές και να χτυπήσουν τον αγωγό κάτι που γίνεται σχεδόν αναπόφευκτο με βάση τον ολοκληρωτικό πόλεμο που κήρυξαν οι Αζέροι…

Η Τουρκία συμμετέχει με σαφή ανάμειξη. Το κίνητρο των Τούρκων είναι απλό και κατανοητό – για να δημιουργήσει μια κρίση στα σύνορα με τη Ρωσία, για να προσπαθήσει στη συνέχεια να ανταλλάξει κάτι στη Συρία ή τη Λιβύη όπου κι εκεί αντιπαρατίθεται με το ρώσικο παράγοντα. Τα όποια κέρδη της Τουρκίας μεταφράζονται αυτομάτως σε κέρδη του ΝΑΤΟ και του αμερικάνικου παράγοντα κατά Ρωσίας…Ή επίσης η Τουρκία επιδιώκει να δημιουργήσει τετελεσμένα στο Ναγκόρνο Καραμπάχ ως μακροπρόθεσμο εργαλείο πίεσης. Ωστόσο, ο Πούτιν δεν θα συνάψει τέτοια συμφωνία, και όχι επειδή είναι περήφανος, αλλά απλώς και μόνο επειδή μόλις αναδιπλωθεί και αρχίσει τις διαπραγματεύσεις, οι ′ ′ Δυτικοί εταίροι μας ′ ′ θα ασχοληθούν με την παραγωγή κρίσεων στα ρωσικά σύνορα σε βιομηχανική κλίμακα.

Στην ιστορία του Καραμπάχ, η κύρια απειλή για τη Ρωσία είναι η επέκταση της παρουσίας της Τουρκίας στα σύνορα με το Νταγκεστάν. Και, φυσικά, για τον Πούτιν, είναι επιθετικό το ότι ο Αλίγιεβ έσυρε κάθε είδους ”αντάρτες” από Συρία-Λιβύη στα ρωσικά σύνορα. Αλλά μπορεί να φανεί σε κάποιον στο Κρεμλίνο ότι ο καλύτερος τρόπος για να απαλλαγούμε από τους Τούρκους και τους Σύρους τζιχαντιστές στα ρωσικά σύνορα είναι να νικήσουμε εντελώς το Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο. Από εδώ προέρχεται η απροθυμία του Πούτιν να μιλήσει με τον Αλίγιεφ ή τον Ερντογάν. Εάν η υπόθεση είναι σωστή, η Ρωσία δεν θα σταματήσει τον πόλεμο στο Καραμπάχ και θα πάρει τον χαρακτήρα μιας παρατεταμένης σύγκρουσης ως την καταστροφή των επιτιθέμενων.
O Aliyev το καταλαβαίνει αυτό ή νομίζει ότι θα συγχωρεθεί από την τουρκική παρουσία (συμπεριλαμβανομένου του NATO) στην Κασπία;

Την ίδια στιγμή μπορεί να γενικευθεί η κλιμάκωση αφού την Τρίτη, το Bloomberg ανέφερε ότι η Άγκυρα σχεδιάζει να δοκιμάσει το σύστημα S400 την επόμενη εβδομάδα σε μια τοποθεσία στην επαρχία Σινώπης στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας δηλ. δίπλα στη Ρωσία. Εκεί, το σύστημα πυραύλων, το οποίο έχει εμβέλεια 400 χιλιομέτρων, θα μπορούσε να παρακολουθεί ρωσικά αεροσκάφη..Αν και το Πεντάγωνο δείχνει ενοχλημένο ωστόσο τρέβει τα χέρια του που ο β΄στρατός του ΝΑΤΟ στρέφει τα ρώσικα όπλα κατά της Ρωσίας…..Το άρθρο ισχυρίζεται ότι η Τουρκία «δεν ενεργοποιεί τις συστοιχίες, αλλά ελέγχει τον εξοπλισμό καθώς και την ετοιμότητα τουρκικού προσωπικού» – αόριστη γλώσσα που αφήνει ανοιχτές πολλές δυνατότητες.

dimpenews.com