Διπλωματικό θρίλερ στη Μόσχα: Μετά από 5ωρη διαπραγμάτευση τριμερούς οι Αζέροι αποχώρησαν.. Διίστανται οι πληροφορίες ή θα συνεχιστούν οι συνομιλίες ή το Αζερμπαϊτζάν απέρριψε την εκεχειρία….Η ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ …..

Διπλωματικό θρίλερ στη Μόσχα μετά από 5ωρη διαπραγμάτευση κεκλεισμένων των θυρών οι Αζέροι αποχώρησαν χωρίς να συμφωνήσουν σ΄εκεχειρία..Οι Υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας, της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν Σεργκέι Λαβρόφ, ο Ζοχράμπ Μνατσακανάν και ο Τζεϊχούν Μπαϊράμοφ πραγματοποίησαν συνομιλίες για την κατάσταση στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ για σχεδόν πέντε ώρες στη Μόσχα.

Σύμφωνα με τα δελτία τύπου των μέσων μαζικής ενημέρωσης που παρέχουν κάλυψη της συνάντησης, οι συνομιλίες διακόπηκαν για σύντομο χρονικό διάστημα μετά την αποχώρηση των εκπροσώπων του Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με δημοσιογράφους, ο απεσταλμένος του Αζερμπαϊτζάν ο Jeyhun Bayramov πήγε στην πρεσβεία για να κάνει τα απαραίτητα τηλεφωνήματα.

Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν σύντομα αναφέρει το αρμένικο news.am.. Αντίθετα πηγές που πρόσκεινται στην πλευρά Τουρκίας διαρρέουν πως το Αζερμπαϊτζάν αποχώρησαν από τις συνομιλίες χωρίς ανακοινωθέν ενώ άλλες πηγές δηλώνουν πως οι Αζέροι απέρριψαν την εκεχειρία καθώς η Αρμενία προσπαθεί να εξαγοράσει χρόνο για να φέρει δυνάμεις και όπλα στην γραμμή του μετώπου

To ένα κώλυμα είναι η μη παρουσία Τουρκίας στη σύσκεψη ώστε να είναι ισοσκελής η διαδικασία όπως διαρρέουν τούρκικες πηγές. Η Αρμενία έχει veto σε αυτό δεν θέλει εγγυήτρια δύναμη την Τουρκία και η Τουρκία είχε δηλώσει ότι δεν θα υπάρξει διαπραγμάτευση χωρίς αυτήν… Το κλίμα ήταν βαρύ και ενδεικτικό με δηλώσεις Ακάρ και Προέδρου τούρκικου κοινοβουλίου ενώ ήταν σ΄εξέλιξη οι συνομιλίες…Ενώ οι συνομιλίες διεξάγονταν οι Αζέροι βομβάρδιζαν πόλεις και χωριά..

Άλλη πηγή Αρμενίας διατείνεται πως για 7η ώρα συνεχίζονται οι συνομιλίες ..διπλωματικό θρίλερ αντιφατικές διαρροές….

Ωστόσο αυτό που συμβαίνει είναι ότι σταμάτησαν για 1 ώρα και τώρα συνεχίζονται και πάλι αφού οι 2 φιλοξενούμενοι μίλησαν με προέδρους τους

Πάντα μη απόφαση, οι Αζέροι έφυγαν επανήλθαν συνεχίζεται η διαπραγμάτευση….για να φύγουν σημαίνει ότι για 5 ώρες απέρριπταν την εκεχειρία .. αν επανήλθαν με άλλα μυαλά θα φανεί….

dimpenews.com