Μπέσλαν στο Καμερούν: τουλάχιστον 8 παιδιά σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από επίθεση σε σχολείο κατά την διακοινοτική γλωσσική διαμάχη ΒΙΝΤΕΟ

 Τουλάχιστον 8 παιδιά σκοτώθηκαν και 12 τραυματίστηκαν από επίθεση σε σχολείο το Σάββατο σε σχολείο της Kumba στην αγγλόφωνη περιοχή στο ΝΔ Καμερούν ανέφερε ο ΟΗΕ σε νέο του απολογισμό.

«Τουλάχιστον 8 παιδιά σκοτώθηκαν από πυρά και επιθέσεις με machette. 12 άλλα τραυματίστηκαν και οδηγήθηκαν στα τοπικά νοσοκομεία », διευκρίνισε σε ανακοινωθέν το γραφείο συντονισμού ανθρωπιστικών επιθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (OCHA) στο Καμερούν.

Ένας τοπικός υπεύθυνος είχε ανακοινώσει προηγουμένως πως 4 παιδιά σκοτώθηκαν και πολλά άλλα τραυματίστηκαν σοβαρά σε αυτή την επίθεση. Στο Καμερούν είναι πάντα σ΄εξέλιξη διακοινοτική γλωσσική διαμάχη γαλλόφωνων κι αγγλόφωνων..

Τα παιδιά δολοφονήθηκαν από αγγλόφωνους αντάρτες αποσχιστές γιατί επέλεξαν να και σε αγγλόφωνη ζώνη να πηγαίνουν σε ιδιωτικό γαλλόφωνο κολλέγιο Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το επονομαζόμενο “Mother Francisca”.

Image

Οι εντάσεις μεταξύ της μειοψηφίας της αγγλόφωνης κοινότητας του Καμερούν και των κρατικών αρχών παραμένουν υψηλές στις βορειοδυτικές και νοτιοδυτικές περιοχές, όπου ένα αυτονομιστικό κίνημα έχει μετατραπεί σε ένοπλη εξέγερση. Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί σημαντικά από τον Σεπτέμβριο του 2017, όταν οι αποσχιστές διακήρυξαν μονομερώς την ανεξαρτησία στην περιοχή. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν ότι τουλάχιστον 50.000 Καμερουνέζοι έχουν εγκαταλείψει την εμπόλεμη ζώνη προς τη Νιγηρία από την αρχή της σύγκρουσης, με περισσότερους από 675.000 άλλους να πιστεύεται ότι έχουν εκτοπιστεί εσωτερικά.

Οι 10χρονοι,11χρονοι και 12 χρονοι μαθητές σφαγιάστηκαν μόνο και μόνο διεκδικώντας το αναφαίρετο δικαίωμα στη μάθηση. Επικίνδυνη η εκπαίδευση τα σχολεία μετατρέπονται σε εμπόλεμη ζώνη. Στη Γαλλία καθηγητής αποκεφαλίστηκε για τις ιδέες του στο Καμερούν σκοτώνουν μαθητές για γλωσσική τους προτίμηση και στην Τουρκία δολοφονούν δημοσίως χειραφετημένες φοιτήτριες….Στη γειτονική με Καμερούν Νιγηρία το ισλαμιστικό κίνημα Μπόκο Χαράμ που σημαίνει ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ φημίζεται για τις επιθέσεις της κατά σχολείων και κολλεγίων, μαθητών…

dimpenews.com