Επίθεση αυτοκτονίας από καμικάζι Αλεξανδρέττα-Iskenderun. Έκρηξη. 1 αξιωματικός Τούρκος τραυματίας. Άρχισε ο ανορθόδοξος πόλεμος Γαλλίας κατά Τουρκίας μετά τις νέες ύβρεις Ερντογάν.Η Γαλλία έχει στενές σχέσεις με κούρδικο στοιχείο. Στο PKK αποδίδει την επίθεση ο τούρκικος τύπος.ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Έκρηξη σημειώθηκε πριν λίγο στην πόλη Αλεξανδρέττα-Iskenderun στην περιοχή Χατάι στον Νότο Τουρκίας.Eπίθεση αυτοκτονίας από καμικάζι που ανατινάχθηκε σε στοχοποιημένη επίθεση κατά αστυνομικών δυνάμεων. Τουλάχιστον 1 υψηλόβαθμος αστυνομικός τραυματίστηκε.Στο οπτικοακουστικό υλικό θωρακισμένο όχημα στρατού και βανάκι αστυνομίας έχουν χτυπηθεί….Έγινε και ανταλλαγή πυρών πριν την έκρηξη…Φαίνεται πως άρχισε ο ανορθόδοξος πόλεμος Γαλλίας κατά Τουρκίας.Η Γαλλία έχει στενές σχέσεις με κούρδικο στοιχείο. Στο PKK αποδίδει την επίθεση ο τούρκικος τύπος. Δεν είχε προλάβει ν΄αποτελειώσει ο Ερντογάν σήμερα για β φορά τις ύβρεις του και την προσωπική επίθεση κατά Μακρόν ( τον αποκάλεσε ψυχοπαθή και ναζί) και άρχισαν.. τα προβλήματα σε μια ευαίσθητη περιοχή στα σύνορα με Τουρκία που χαρακτηρίζεται από πλειοψηφία αλεβίτικου στοιχείου και που ανήκε στη Συρία ως τα μέσα του 20ου αι. Σημαντική είναι και η κούρδικη παρουσία.

Image


… Πραγματοποιήθηκε έκρηξη στο κέντρο της πόλης Iskenderun στη Hatayκαι πολλές αστυνομικές δυνάμεις, πυροσβέστες και ασθενοφόρα στάλθηκαν στο σημείο. Ο κυβερνήτης της Hatay Rahmi Domian δήλωσε: Ως αποτέλεσμα της καταδίωξης ενός από τους 2 τρομοκράτες που ήταν ύποπτοι από τις μονάδες ασφαλείας μας στο σημείο ελέγχου Payas, στο Iskenderun σημειώθηκε έκρηξη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Δεν υπάρχει απώλεια ζωής, η επιχείρηση συνεχίζεται. Το κοινό θα ενημερωθεί.

Image
Image
Image

“Ο 1 από τους ύποπτους τρομοκράτες εξουδετερώθηκε από τις αρχές και μια έκρηξη συνέβη στον ίδιο χρόνο. “Ο άλλος καταζητείται αναφέρουν τούρκικα μέσα..

Image
καταζητούν τον οδηγό


Η sabah αναφέρει ”καμικάζι αυτοκτονίας ανατινάχθηκε στην περιοχή Iskenderun στη Hatay. Μετά την έκρηξη, ξέσπασε μια σύγκρουση μεταξύ των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης και της αστυνομίας.Ταυτόχρονα, έγινε ένοπλη επίθεση στο σημείο ελέγχου της χωροφυλακής στην περιοχή Payas. Ένας υψηλόβαθμος της αστυνομίας τραυματίστηκε στο Iskenderun και ένας αξιωματικός στο Payas.”

Image

Καταστήματα και οχήματα στην περιοχή υπέστησαν ζημιές στην έκρηξη που συνέβη περίπου στις 21:00. Μετά την έκρηξη, ξέσπασε ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της αστυνομίας και του μέλους της τρομοκρατικής οργάνωσης, που έφερε βαρύ οπλισμό.Από τα πυρά ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας στοχεύθηκε από σφαίρες. Ένας επικεφαλής της αστυνομίας τραυματίστηκε στη σύγκρουση.

Ένας πρόχειρος απολογισμός από την ως τώρα πληροφόρηση χτυπήθηκε ένα θωρακισμένο στρατού κι ένα βανάκι αστυνομίας 1 αξιωματικός αστυνομίας και 1 στρατιώτης τραυματίστηκαν

Image

Ο τούρκικος τύπος αποδίδει την επίθεση σε μέλη του PKK..Αναφορές και για τραυματία στρατιώτη..Ο υπουργός Εσωτερικών Soylu ανακοίνωσε ότι 2 τρομοκράτες εξουδετερώθηκαν λόγω της έκρηξης στο Iskenderun.

Image

+18 Οι Τούρκοι έκοψαν προς παραδειγματισμό το κεφάλι του Κούρδου καμικάζι στην Αλεξανδρέττα;;

dimpenews.com