Δάσκαλος των Βρυξελλών τέθηκε σε διαθεσιμότητα και περνάει ΕΔΕ γιατί έδειξε καρικατούρα του Μωάμεθ από Charlie Hebdo στους μαθητές. Νέος αποκεφαλισμός;;;

Πανομοιότυπο επεισόδιο στις Βρυξέλλες με αυτό που συνέβη στο Παρίσι και ο οδήγησε στον ωμό αποκεφαλισμό του καθηγητή Samuel Paty…Ένας Βέλγος δάσκαλος τέθηκε σε διαθεσιμότητα γιατί έδειξε στους μαθητές ηλικίας 10-11 ετών μια καρικατούρα του Charlie Hebdo που παρουσιάζει τον ”Προφήτη” Mωάμεθ γυμνό ένα σκίτσο που κρίθηκε “αισχρό” από τη διεύθυνση του σχολείου μεταφέρει τώρα η γαλλική le Figaro.

(σσ.Έτσι ξεκίνησαν όλα και στην περίπτωση του καθηγητή Samuel Paty. H διεύθυνση εκπαίδευσης του είχε ασκήσει ΕΔΕ μετά από καταγγελία γονέα και ο άνθρωπος είχε απολογηθεί πριν χάσει το κεφάλι του.. Στοχοποιήθηκε ….Να περιμένουμε και νέο αποκεφαλισμό;; ήδη πήρε διαστάσεις ανεπίτρεπτες το θέμα...)

Η πληροφορία που αφορά το Βέλγο εκπαιδευτικό αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα La Libre Belgique, κι επιβεβαιώθηκε την Παρασκευή 30 Οκτώβρη από τον εκπρόσωπο τύπου του δημάρχου του Molenbeek, όπου στο δήμο του έγινε το συμβάν.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου Rachid Barghouti, «2 ή 3 γονείς» έκαναν παράπονα (εγγράφως πιθανόν) στη διεύθυνση αυτού του δημοτικού σχολείου όπου ένα σκίτσο που δείχνει τα γεννητικά όργανα του ”Προφήτη” παρουσιάστηκε μπροστά σε «παιδιά της 5ης και 6ης τάξης» ( είναι μια από τις καρικατούρες που έδειξε και ο μακαρίτης καθηγητής)

Κι αφού οι γονείς κατήγγειλαν τον εκπαιδευτικό στο διευθυντή του σχολείου αυτός με την σειρά του τον κατήγγειλε στην αρμόδια υπηρεσία του δημοτικού συμβουλίου αφού κάποια σχολεία στο Βέλγιο υπάγονται στους δήμους. Ο εκπαιδευτικός «κατέθεσε την Πέμπτη ενώπιον του college communal και τέθηκε σε διαθεσιμότητα», εξήγησε ο Rachid Barghouti. «Δεν πρόκειται για τιμωρία αυτό επέρχεται για να ξεκινήσει η ΕΔΕ », πρόσθεσε. Μια νέα απολογία του εκπαιδευτικού ενώπιον των ίδιων δημοτικών συμβούλων θα γίνει την επόμενη Πέμπτη για ν΄αποφασίσει ενδεχόμενη τιμωρία του. «Η απόφαση μας βασίζεται αποκλειστικά στο ότι πρόκειται για άσεμνες εικόνες ακόμη κι αν δεν ήταν ο προφήτης θα παίρναμε ακριβώς την ίδια απόφαση», δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της σοσιαλίστριας δημάρχου Catherine Moureaux, που έχει αναλάβει το δήμο σε συμμαχία με τους γαλλόφωνους φιλελεύθερους..

Το Molenbeek-Saint-Jean, (σσ. η μήτρα των καμικάζι που χτύπησαν το Παρίσι ο δήμος τζιχαντομάνα των Βρυξελλών) με τους 100.000 κατοίκους , που έχει μια σημαντική κοινότητα Μαροκινής καταγωγής απέκτησε τη φήμη ότι είναι ένα προπύργιο του τζιχαντισμού στην Ευρώπη όταν η έρευνα βελγογαλλική για επιθέσεις στο Παρίσι 13/11/2015 (130 νεκροί) απέδειξε ότι πολλοί επιτιθέμενοι προέρχονταν από αυτό το δήμο που είναι ένας από τους 19 δήμους των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με Rachid Barghouti, για το σχολείο η ελευθερία έκφρασης «είναι σημαντική δεν υπάρχει καμιά λογοκρισία σε αυτό». Αλλά «αυτό οφείλει να γίνεται σ΄ένα πλαίσιο κάπως μελετημένο». «Το να δείξεις με τρόπο άγαρμπο εικόνες άσεμνες σε παιδιά τόσο νέα αυτό δεν είναι πολύ ευφυές σε παιδαγωγικό πλάνο», επέμεινε…le figaro 30/10/20

Αύριο σε όλα τα σχολεία της Γαλλίας στις 11 π.μ θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον αποκεφαλισθέντα καθηγητή Samuel Paty….

The teacher was using cartoons first shown in Charlie Hebdo while holding a discussion about the brutal murder of school teacher Samuel Paty in France

dimpenews.com