Σεισμός γκρέμισε τη Σμύρνη. Τριψήφιος θα είναι ο αριθμός των νεκρών.419 οι τραυματίες..Δυο νεκροί μαθητές και στη Σάμο..

Μεγάλος σεισμός 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (USGS) σημειώθηκε στα 24 χλμ. από τη νήσο Σάμο στο Αιγαίο και έπληξε κυρίως τη Σμύρνη. Εστιακό βάθος 10 χλμ.Η Τουρκική Αρχή Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτης Ανάγκης (AFAD) αναφέρει ότι 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους και o 419 άτομα τραυματίστηκαν λόγω του σεισμού στη Σμύρνη. Οι εργασίες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε 17 κτίρια.EHA

Ο δήμαρχος Σμύρνης, Tunç Soyer, ανέφερε στο τούρκικο CNN ότι δέχθηκε πληροφορίες που αναφέρουν πως ανέρχονται σε 20 οι πολυκατοικίες που κατέρρευσαν.

Αλλάζει εν ριπή οφθαλμού ο απολογισμός.Δεν δίνουν ακόμα νούμερο αγνοουμένων .. Σίγουρα τελικά ο αριθμός των νεκρών θα είναι τριψήφιος αν και μέχρι τώρα επίσημα δίνουν μόνο 12 καθώς θα προστεθούν οι αγνοούμενοι καταπλακωμένοι στα ερείπια των πολυκατοικιών που πολλές ήταν αυτές που κατέρρευσαν. Yπεραγωνειώδεις προσπάθειες των σωστικών μέσων.

Image
Σάμος

Ο σεισμός που ήταν ιδιαίτερα αισθητός και στη Σάμο είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο 2 εφήβων ενός αγοριού κι ενός κοριτσιού 15 και 17 ετών μαθητών λυκείου που καταπλακώθηκαν στο Βαθύ όταν κατέρρευσε τοίχος στο σοκάκι. 9 τραυματίες από τον σεισμό στο ελληνικό παραμεθόριο νησί ένα αγόρι 14 ετών σε σοβαρή κατάσταση διακομίζεται στην Αθήνα..mini-tsunami έπληξε τη Σάμο ενώ αντίστοιχο τσουνάμι χτύπησε και τα τούρκικα παράλια…

Image

dimpenews.com