Παραμένει πάντα υπό κράτηση ο αρχικός ύποπτος που συνελήφθηκε για την επίθεση στον Έλληνα ιερέα και είναι Αλγερινός….Τον πυροβόλησαν μπροστά στα μάτια της γυναίκας του….

O ύποπτος που συνέλαβαν οι γαλλικές αρχές για την επίθεση στον Έλληνα ιερέα π. Νικόλαο Κακαβελάκη στη Λυών είναι σύμφωνα με δικαστικό ρεπορτάζ ένας Αλγερινός που παραμένει σε καθεστώς κράτησης αν και αρνείται ότι έχει κάποια σχέση με την υπόθεση. Συνελήφθηκε σ΄ένα kebab..Eίναι Αλγερινός υπήκοος..Εξετάζονται πάντα όλα τα ενδεχόμενα για την υπόθεση…
Ο ιερέας είναι πάντα σε κρίσιμη κατάσταση επλήγη στην άκρη του ήπατος πολύ ζωτικού οργάνου με σφαίρα από κοντόκανη καραμπίνα..

Η εισαγγελία της Λυών διευκρινίζει πως είναι σε στενή επαφή με την εθνικής Εισαγγελία της αντιτρομοκρατικής σύμφωνα με το leprogres 1/11/20.Τον πυροβόλησαν μπροστά στα μάτια της γυναίκας του….Στο πίσω μέρος της εκκλησίας επί της οδού, rue Saint-Lazare,ο 45χρονος ιερέας κείτεται επί του εδάφους και δίπλα του είναι η γυναίκα του.Ο π.Nikolaos Kakavelakis είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας στη Lyon τουλάχιστον από το 2012. Χτυπήθηκε στην κοιλιά στην κοιλότητα που περιέχει τα όργανα πέψης, τα σπλάχνα, στο κάτω μέρος του κορμού, μεταξύ της μικρής λεκάνης και του διαφράγματος.Ένα πλήρωμα δημοτικής αστυνομίας που περιπολεί στο πλαίσιο της επιχείρησης Vigipirate σπεύδει για πρώτες βοήθειες..

Eνδεικτική η δήλωση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος:« αυτή η φρίκη υπερβαίνει την ανθρώπινη λογική, ότι μια θρησκεία δύναται να οπλίσει τα χέρια τρομοκρατών τυφλωμένων από το μίσος… »

L’image contient peut-être : 6 personnes, personnes souriantes

όλες οι λεπτομέρειες της επίθεσης και της έρευνας λεπτό προς λεπτό…

Μαρτυρία: πριν 1 εβδομάδα 2 άτομα επιτέθηκαν στον Έλληνα ιερέα στη Λυών και επιχείρησαν να του αρπάξουν το σταυρό…..

Ο Νικόλαος Κακαβελάκης, ο ιερέας που σύμφωνα με γαλλικά μέσα, δέχτηκε επίθεση με πυρά στη Λυών και δίνει μάχη για τη ζωή του σε νοσοκομείο της πόλης, είχε πέσει προ ολίγων ημερών θύμα επίθεσης από άτομα αραβικής καταγωγής.

Την συγκλονιστική αυτή αποκάλυψη έκανε στο euronews ο Χρήστος Κουτσιούρης, ο οποίος είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ελληνικής κοινότητας της Λυών και επί σειρά ετών ψάλτης στον ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στον οποίο ήταν εφημέριος ο Νικόλαος Κακαβελάκης.

«Δεν ξέρω ποιος έκανε αυτό το έγκλημα. Αυτό που ξέρω είναι ότι την περασμένη Κυριακή ο πάτερ Νικόλαος μου είπε ότι έκανε τζόκινγκ στις όχθες του Ροδανού και πέντε Αλγερινοί ή Μαροκινοί τον περικύκλωσαν, τον κορόιδευαν και στο τέλος τον χτύπησαν και του πήραν τον σταυρό. Φοβήθηκε πολύ γιατί είχε πάνω του και χρήματα και τηλέφωνο και τους άφησε να φύγουν. Ίσως να τον στιγμάτισαν από τότε», αποκαλύπτει στο euronews και τον Μιχάλη Αραμπατζόγλου ο Χρήστος Κουτσιούρης.

«Ο καλύτερος άνθρωπος ήταν, δεν καταλαβαίνω γιατί μιλάνε για προσωπικές διαφορές. Υπήρχαν μερικοί στην κοινότητά μας που δεν τον συμπαθούσαν, δεν ξέρω για ποιους λόγους. Δέκα χρόνια ήταν εδώ ο πάτερ Νικόλαος. Προσπαθούσε για την εκκλησία μας, νέος άνθρωπος , 52 ετών, και καλός χριστιανός. Αγωνιζόταν από το 2010 που ήρθε στη Λυών για να κάνει και τους Εσπερινούς που δεν γίνονταν ως τότε. Ήταν πάντα έντιμος και φυσικά και δάσκαλος, μάθαινε ελληνικά στα παιδιά. Δεν έχω γνωρίσει πιο χρυσό άνθρωπο.» λέει ο κ. Κουτσιούρης αναφέρει το euronews.

dimpenews.com