Αυτός είναι ο Γάλλος τ. Ορθόδοξος μοναχός που έγινε κατ΄οίκον έρευνα στο σπίτι του και κατέθεσε στην αστυνομία για την επίθεση κατά του Έλληνα ιερέα στη Λυών. Αφέθηκε κι αυτός ελεύθερος…..ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο κατηγορούμενος σε κάποια κοινωνικά δίκτυα για τη δολοφονική επίθεση στον Έλληνα ιερέα στη Λυών Γάλλος πολίτης και τ. Ορθόδοξος μοναχός νυν αποσχηματισμένος Jean-Michel Dhimoila εξηγείται.

Το θύμα ο 52χρονος Nikolaos Kakavelakis τραυματίστηκε σοβαρά το Σάββατο επί της οδού rue Saint-Lazare στο 7ο διαμέρισμα της πόλης. Ο Jean-Michel Dhimoïla μίλησε στο μέσο Lyon Capitale και είπε πως άδικα ορίστηκε ως ο δράστης αυτής της απόπειρας δολοφονίας ..
Το κίνητρο παραμένει πάντα άγνωστο αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για κάποιους ο ένοχος ονομάζεται Jean-Michel Dhimoïla. Ενώ το όλο πλαίσιο δείχνει μια ακόμη επίθεση κατά χριστιανικού στόχου στη Γαλλία και είναι εδραιωμένο το κοινό αίσθημα περί αυτού η έρευνα έχει πελαγοδρομήσει δίνοντας τροφή σε διάφορα σενάρια..Κανείς δεν μπορεί ν΄αποκλείσει τίποτα μέχρι η Εισαγγελία που έχει αναλάβει την έρευνα αποφανθεί..Τα λεγόμενα του αποσχηματισμένου Γάλλου τ. Ορθόδοξου μοναχού έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολιτικό ενδιαφέρον στη Γαλλία και γενικότερα αφού ο Dhimoïla κατέβηκε ως υποψήφιος με το ακροδεξιό σχηματισμό Debout La France στις βουλευτικές του 2017. Ο ίδιος γνωρίζει καλά τον π.Nikolaos Kakavelakis,αλλά καταγγέλει τις κατηγορίες που του αποδόθηκαν από κάποιους ως αβάσιμες. . “C’est de la fumisterie, δεν ήμουν ποτέ ένας εν δυνάμει ύποπτος. Όταν συνέβη το γεγονός έκανα τα ψώνια μου . Οι κάμερες της επιτήρησης θα μπορέσουν να το αποδείξουν.

Αυτή τη Δευτέρα στις 8h το πρωί, οι αστυνομικοί επιφορτισμένοι με την έρευνα έκαναν κατ΄οίκο έρευνα στο σπίτι μου και με οδήγησαν στις 9h30 στο αστυνομικό τμήμα Marius-Berliet (Lyon 8ο). Κλήθηκα ως μάρτυρας και κατέθεσα ως μάρτυρας , στη συνέχεια αφέθηκα ελεύθερος και έφυγα.. Για την αστυνομία δεν είμαι ένας εν δυνάμει ένοχος δεν αντιστοιχώ στο profil του υπόπτου.

Επίσης ο π. Νικόλαος είπε ότι δεν γνώριζε αυτόν που του επιτέθηκε κι εμένα αυτός με γνωρίζει. Αυτοί έκαναν απλά μια εργασία στο πλαίσιο της έρευνας.”

Για τον Jean-Michel Dhimoïla, τα médias ευθύνονται που δεν ξόδεψαν χρόνο για την επαλήθευση των γεγονότων.

“τα médias προκατέλαβαν στο γεγονός ότι αυτός ήταν ένας ιερέας και ότι ήταν μπροστά στην εκκλησία διηγείται.Ενώ αυτός δεν ήταν πλέον ιερέας που είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα από τον επίσκοπό του κι αυτός δεν ήταν μπροστά σε μια εκκλησία γιατί αυτός έβγαινε από το σπίτι του από την πίσω πόρτα..(σσ αναφορά στο γεγονός ότι ο ιερέας διέμενε σε διαμέρισμα που του παραχωρούσε η εκκλησία που είναι συστεγαζόμενο με το ναό όμως).. Υπήρξαν πληροφορίες που διαδόθηκαν που ήταν λανθασμένες και που άφησαν να υποτεθεί ότι θα μπορούσε να είναι Τούρκοι με τη διαμάχη την ελληνοτουρκική ή Musulmans με τζιχαντιστικές δράσεις.”lyoncapitale

Πολιτικές διαστάσεις έχει πάρει το γεγονός καθώς το ακροδεξιό κόμμα Nicolas Dupont-Aignan Debout la France απειλεί να μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμιση το κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς  la France Insoumise του Jean-Luc Mélenchon καθώς ο τελευταίος με Twitter που στη συνέχεια όμως το κατέβασε έδειχνε ως ένοχο τον τ. μοναχό και υποψήφιο του Debout la France..

dimpenews.com